jesson

Alla inlägg under januari 2009

Av Jessica - 26 januari 2009 06:58

Good morning

Det var väldigt trevligt här i lördags. Precis när jag skrivit klart mitt förra inlägg ringde det på dörrklockan och sedan var kalaset igång! Jag blev rejält uppvaktad - igen - och jag fick så jättemånga fina presenter. En riktig drömfödelsedag! Tack alla kära vänner som var här och alla som tänkte på mig denna dag! Fick till och med ett samtal från en kund - det var rart.


Min käre make ska ha en stor eloge för att han har ansträngt sig så mycket för min skull inför min födelsedag. Ja, mer än vanligt alltså... Det har varit snärjigt för honom att få allt att stämma tidsmässigt och han har planerat länge efter vad jag förstår så här i efterhand.


Han berättade i lördags att han höll på att få panik när jag kom hem tidigare förra veckan och berättade att det var after work med jobbet i fredags. Jag sa dock att jag inte tänkte gå, men man kan ju faktiskt ändra sig, och det ville han absolut inte vara med om denna gången. Det har pågått en del aktivitet bakom min rygg den senaste tiden, det förstår jag nu, men jag har verkligen inte märkt någonting, så tack alla duktiga hemlighetsmakare som finns i min omgivning! =)

Klockan

Tack också min darling för att du hittade rätt DKNY-klocka till mig. Den har jag verkligen suktat efter och nu när den är min är jag så fantastiskt lycklig! Tajmingen (*fniss*) kunde inte vara bättre heller, för i fredags när vi var på Kajskjul 8 tappade jag min klocka som jag köpt så sent som i december...


Jag tror och hoppas att jag låtit alla förstå hur glad och tacksam jag är för den här helgen. Om någon känner sig glömd är det absolut inte min avsikt.

Tack snälla alla för det här 40-årsfirandet!


Igår gick vi till en fotoaffär och köpte en ny digitalkamera. Jag bestämde mig för att pengen från mamma och pappa, som jag fått i födelsedagspresent, skulle utgöra grundplåten för en ny kamera och så skulle jag lägga till resten själv. Älsklingen ville dock också vara med och lägga till en slant - lite för att han själv skulle få bli delägare naturligtvis - så det blev en jättefin kamera vi kom hem med! Jag är så glad för den! Har fotograferat och lagt ut bilder på Facebook på alla vackra presenter jag fått i helgen och framöver hoppas jag även kunna dela med mig av bilder från min omgivning här på bloggen!

Av Jessica - 24 januari 2009 16:41

Så annorlunda dagen igår blev... Uj uj, jag vet inte var jag ska börja!
Allting gick enligt planerna på morgonen och förmiddagen. Men från lunchen blev det annorlunda gentemot vad jag hade förväntat mig.


Jag blev som sagt bjuden på lunch igår, och med vid bordet var min närmsta chef, mina två säljkollegor, vår kreatör, vår chefredaktör och vår receptionist. De hade specialbeställt kyckling till mig, för på menyn stod egentligen fisk, och de vet att jag avskyr fisk.


Så fick jag en present av dem - ett underbart armband med orden Love, Faith och Hope! Jag blev så rörd så jag började gråta! Vilka underbara jobbarkompisar jag har! Fick till detta ett kort där de utlovade att jag skulle få en alldeles egen stund från klockan tre...


Vår receptionist och jag samkörde fikat som planerat och jag hade å våra vägnar inhandlat två stycken semletårtor till övriga kollegor. Själv festade jag loss på en chokladbiskvi, för jag är inte så galen i semlor...


Klockan tre blev jag serverad ett glas champagne och så blev jag instängd på mitt kontor med en hemlig gäst. Hmmm... Låter skummare än det var; det var chefens dotter som kommit för att lägga en make up på mig och fixa till mitt hår. Hon går stylistlinjen och är verkligen jättegullig och duktig. Hon sminkade mig fint och plattångade mitt hår, och efteråt kände jag mig som, och såg ut som, en annan människa. Gud så gulligt och omtänksamt!


Halv fem dök så maken upp, finklädd och ursnygg. Fara å färde, tänkte jag, men han intygade att vi bara skulle hem. Visst, hem åkte vi, men där väntade en överraskning! Hela vardagsrummet var fullt av folk som började sjunga "Ja, må hon leva" så fort jag kom innanför dörren. Helt tagen på sängen blev jag! Jag hade faktiskt ingen aning om att det skulle hända något speciellt denna helgen och särskilt inte i går!


Gästerna var många - vi var totalt 12 personer - 6 par som vi umgås med ofta eller mer sällan beroende lite på varifrån de kommer. Mest långväga gästerna kom från Eksjö - det var nog den största överraskningen och det allra mest oväntade.


Vi satt i vårt vardagsrum och pratade, drack lite vin, knaprade på nötter och efter en stund bar det av in till Göteborg. Tre chaufförer körde in oss till Kajskjul 8 och där bjöds det på:

Just det, Cabaret Cartwright! Wow! Fasen vad kul!

Middag var det också, och underhållningen varvades med inslag från scenen och som synes ovan kom även herrarna fram till  mig och Lars fick låna deras polaroidkamera för att föreviga stunden. Skitkul! Så bra show, och alla kunde vi som var där spela munspel - det visste vi inte ens själva! Det var så bra, och kvällens nostalgitripp kom alldeles i slutet av showen då de drog några gamla "Macken"-låtar. Those were the days!


Nu ska vi alldeles strax få gäster för att fira min födelsedag igen - det verkar inte finnas någon hejd på det! Men ikväll vet jag om det!

Av Jessica - 23 januari 2009 07:12


Fredag morgon, det snöar och jag mår kanon! Couldn't be better! =)

 Idag har jag bland annat att se fram emot:

- lunch med mina kollegor (de gullisarna meddelade tidigare i veckan att de ville bjuda mig på lunch idag)

- fredagsfika, som jag ska samköra med veckans kökschef

- mysig fredagsmiddag med min familj (tacolasagne & ett glas rött - mmm) 

- Postkodmiljonären & Let's dance


Ja, det är dagens fasta hållpunkter och förutom dem ser jag fram emot en härlig dag på jobbet, som vanligt. Känner på mig att det blir en bra dag idag - det brukar bli det, men som jag skrivit om tidigare här på min blogg: det är något magiskt med fredagar - något utöver det vanliga, något extra.


Nu ska jag gå och väcka sonen som ska gå till skolan samt köra upp min man ur sängen. Han är ledig från jobbet idag, men har erbjudit sig att köra mig till jobbet. Han vill eventuellt ha vår bil under dagen. Så det är inte för att vara elak som jag väcker honom, men det känns onekligen lite fel att tvinga någon, som skulle kunna sova ut, att ge sig ut så här tidigt på morgonen.


Ha en underbar dag - det ska jag ha! =)


Av Jessica - 22 januari 2009 20:36

Vad är det om händer? Tappa inte intresset för mig och min blogg nu, du som läser det här. Trots den senaste tidens inlägg kan jag garantera: jag är ingen SVBK eller hypokondriker. Men nu är det otroligt nog något galet med mig igen! Jag kunde inte värda ikväll! Jag vet inte om jag ”bara” ätit något olämpligt eller om jag är sjuk i magen av någon annan anledning, men den beter sig inte normalt över huvud taget. Så jä-la tröttsamt!

 

Jag hade gjort mig klar och skulle precis åka och träna när eländet började. Pratade med ledaren och varnade henne för att jag kanske skulle behöva gå ifrån passet, så att hon var förberedd på det. Men som tur var dök det upp en annan värd som skulle träna på det här passet, så jag frågade om hon kunde tänka sig att värda åt mig och hon tog på sig uppdraget! Skönt!

 

Nu sitter jag i soffan och softar, har nära till det där ”rummet med dörren som ofta har ett litet hjärta på sig” – hur dumt är inte det förresten? Hur tänkte man där liksom?

 

Sonen och två tjejkompisar har lagat mat till sig och ätit. Nu hänger de på hans rum och lyssnar på musik och tjattrar. Det är en lugn och trivsam kväll i vårt hem helt enkelt. Får se om jag får sällskap till handbollsmatchen som börjar strax, eller om min darling åker direkt från sin matlagningskurs till en kompis och tittar på matchen tillsammans med honom. De pratade om det tidigare ikväll.

 

Jag hoppas ju på sällskap, men visst, jag klarar mig själv. Ingen fara med mig, jag är ju bara lite magsjuk, frusen, ensam, fruktansvärt deppig och alldeles… alldeles under isen! Nej, jag bara skojar! Såklart! Självklart ska han åka till sin kompis – de är ju sportfånar båda två och i tränarstaben, så de coachar gärna en match hemifrån TV-soffan. Precis som det skulle höras?! Gubbar… Jag bara tittar, jag.



Åh, innan jag slutar för nu:

Idag fick jag en fin present av en kollega, en sten; tigeröga. Supernice! Vilka underbara människor jag har omkring mig! Både på jobbet och privat! Best of the best!

Av Jessica - 22 januari 2009 06:46

Torsdag morgon - ikväll ska jag träna! Yee-ha! Nu känner jag inget i vaden längre och det är inte step jag ska köra ikväll utan styrka/medel, så jag är helt övertygad om att det kommer att gå fin-fint! =) Maken har matlagningskurs ikväll och vad sonen ska göra vet jag inte än. Han sover, för han har sovmorgon, men om jag skulle göra en kvalificerad gissning ska han nog umgås med sina kompisar...


Jakten på ljuskronan går vidare. På lunchen igår gick jag runt i stan och kollade i affärer som jag trodde möjligen kunde ha en, men fick inget napp. Den hos mor och far var för fel och dessutom för fin för att det skulle bli någon adoption, så den får ligga kvar i lådan och vänta på någon som kanske behöver den en annan gång.


Det var trevligt att träffa mina föräldrar igår. Det blir inte så ofta tyvärr, men jag uppskattar det väldigt mycket när det väl blir av. De är roliga! =) Det är så härligt att fnissa ihop med mamma. Måste be henne mejla över fotot "Var är mina glasögon"...


Idag har jag en sån där morgon då jag skulle kunna hinna med hur mycket som helst. Ibland räcker tiden knappt till, även om jag går upp samma tid varje morgon, när jag ska jobba. Undrar vad det beror på? Jag gör samma saker; går upp, duschar, borstar tänderna, sminkar mig, hämtar tidningarna, fixar & äter frukost, kollar mejlen etc. Ibland bäddar jag sängen, ibland gör min äkta hälft det, och vissa dagar tömmer jag diskmaskinen innan jag går till jobbet, men i stort har jag mina fasta morgonritualer. En liten fundering bara...


I dag har jag dessutom hunnit sopa av nästan alla golv så här på morgonkvisten. Jag såg i ögonvrån att maken smög in med skorna alldeles innan han åkte till jobbet men tänkte inte speciellt mycket på det. Inte förrän jag trampade i - och därmed upptäckte - en hög grus (torkad lera?) i hallen. Jag avskyr att trampa på "skit" på golvet - har väl känsliga fotsulor eller något. Nå, fram med sopborste och -skyffel, och upp med gruset.


Så grejade jag vidare, men när jag skulle gå in till "dressingroomet" upptäckte jag ett spår av grus hela vägen dit in. Fram med sopsetet igen alltså, och så följde jag efter spåren och eliminerade dem, ett efter ett. Hrm, käre make, du är påkommen; men även förlåten!


Nu rullar min bil strax till min arbetsplats, troligen dock inte utan mig, så det är väl bäst jag masar mig ut i kylan och hänger med. Får se om jag har servo idag eller inte. Den funkade hela dagen igår... Märkligt! 




Av Jessica - 21 januari 2009 07:31

Får se det som en tillfällig urspårning - gårdagens och måndagens trötthet/huvudvärk - för nu mår jag fint igen. Det känns helt underbart!


Jämför mig själv med en tågvagn i ett elektriskt modelltågset. Oftast hänger jag bara med i lunken (livet), vart loket än styr, men ibland när loket kör för fort, i t ex i en kurva spårar en eller ett par vagnar ur. Jag var den urspårade vagnen. Men med hjälp av en varsam hand (vila) är vagnen - det vill säga jag - nu på plats igen och tåget kan börja tuffa på igen. Back on track.


Jag fixade middag och sonen & jag hjälptes åt att tömma diskmaskinen, när jag kommit hem igår. När maken också kommit hem, duschat av sig och vi ätit middag åkte han och jag till IKEA en snabbis, som planerat.


Vi fick handlat ungefär det vi föresatt oss, men någon ljuskrona hittade vi inte. Jo, de hade en som vi först blev lite intresserade av, men den höll inte måttet när vi väl synade den. Får hålla ögonen öppna...

Ska se om mina föräldrar kanske har en på lager. Jag ska dit ikväll, och när jag pratade med mamma härom dagen nämnde hon att hon troligtvis hade en ljuskrona liggandes hemma. Tror dock att den är i mässing, och vi hade nog tänkt oss något i svart smide tror jag. Nåja, jag tar en titt...

Av Jessica - 20 januari 2009 16:56

Jag mår inte bra! =(


Är tung i huvudet, och har därför tagit en huvudvärkstablett, samt att jag känner ett tryck över ögonen. Mådde ungefär likadant i går kväll, men kände mig bättre i morse, tack och lov. Nu kom dock det här måendet över mig igen på jobbet strax efter lunch idag. Hoppas att det är för att jag suttit för mycket vid datorn, så att det inte är något annat jävelskap som är på gång.


Som jag sa till min chef i eftermiddags: "Jag har varken tid eller lust att bli sjuk just nu". Som om jag kan råda över det, och som om man någonsin har tid och/eller lust att bli sjuk. Men det är extra olämpligt nu tycker jag...


Om nu trycket och huvudvärken kommer av för mycket häng vid datorn ser jag det bäst att sluta sitta här för nu, så hej so long!

Av Jessica - 20 januari 2009 06:53

Redan tisdag morgon!


Efter den spännande handbollsmatchen igår, vilken Sverige för övrigt vann, kände jag mig frusen och trött. Jag gick till sängs tidigt och läste "Vett och etikett i språket" av Lars Melin. Egentligen skulle jag träffat en kompis, men jag var inte alls i form, så vi sköt på det till på söndag.


Idag ska jag träffa min mentor klockan nio. Det är alltid lika trevligt och utvecklande. Vi har jobbat tillsammans ett tag nu, och han får mig att upptäcka saker om mig själv hela tiden som jag kan ändra på för att utvecklas i mitt arbete.


Ikväll ska maken och jag åka en sväng till IKEA. Vi behöver komplettera med lite nya galgar, dricks- och vinglas samt gardiner till köket. Vi vill också kolla om de har någon  ljuskrona för stearinljus. Vi vill hänga en sådan ovanför badkaret i badrummet.


Vi har märkt att om vi vill släcka ner lamporna och bara ha levande ljus på badkarskanten, tvättbänken och på hyllan ovanför handfatet, blir det alldeles för mörkt om man vill läsa. Lamporna i badrummet är inte softade över huvud taget, så för att få till ett behagligt, men ändå fungerande läsljus, har jag kommit på att en stearinljuskrona borde fungera. Hoppas vi hittar det vi söker...

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards