jesson

Alla inlägg under januari 2009

Av Jessica - 14 januari 2009 07:21

Tycker att klockan blev sex lite för fort den här dagen. Gäsp! Men upp gick jag och in i duschen kom jag. Nu, efter påklädning, sminkning, en kopp kaffe och två ostmackor känns allt riktigt bra.


Vaden har rättat till sig hyfsat också faktiskt. Strök på linimentstift igår och det verkar ha gjort susen. Känner mig dock lite tveksam till kvällens träningspass. Men dagen är lång och mycket vatten hinner rinna under broarna innan det är dags, så det ska nog bli bra även med det.

Av Jessica - 13 januari 2009 20:34

Jag mår som en prinsessa!

Har varit iväg med jobbet idag alltså. Först konferensaktivitet och sedan en fantastiskt god lunch följt av en sparitual... Ahhh. Något att rekommendera verkligen!


Jag har idag fått uppleva/genomgå (troligen dock inte i denna ordningen, för det var så många moment att jag inte minns ordningen riktigt):

japansk tvagning, fotbad, caldarie x 2 (värmerum c:a 40 grader med ljud och ljusspel - en gång med ansiktsmask en gång utan) upplevelsedusch (tropisk /iskall), ångbastu med lermask, body scrub, simning/bad i inomhuspool med vattenmassage, relax i eldrum, bad i varm källa (med is för att hålla huvudet kallt), iskälla (jag har alltså gnidit in mig själv med is - låter helt rubbat så här i efterhand, men just då kändes det som en helt normal grej att göra...) kristall- & aromabastu, utomhuskälla (poolbad utomhus, c:a 40 grader), aufguss sauna (bastu med temperatur på upp till 70 grader med eterisk olja) men där fegade jag ur, det blev för varmt för min smak - jag gick ut efter bara någon minut. Puh!


Känner mig nu helt underbart ren och uppiggad. Det var helt ljuvligt, och jag är så glad för denna upplevelse. Jag skulle vilja göra om det här flera, flera gånger och gärna tillsammans med min käre make. Nu när jag sitter här och småfryser i soffan låter till och med aufguss saunan som ett riktigt lockande alternativ! Brrr.


Ingen träning ikväll alltså. Hade tänkt köra ett spinningpass, men jag får försöka bli ok till morgondagens step2:a istället. Som det känns just nu blir det inte så, men allt kan hända, än sker mirakler.


Jag tror jag nöjer mig för idag, kryper under en filt och läser lite...

Av Jessica - 13 januari 2009 07:06

Jag var så rädd när jag vaknade imorse och skulle stiga upp ur sängen... Hur skulle det kännas i vaden? Till min stora glädje känns det mycket bättre idag, så det är nog ingen allvarligare skada. Puh! Jag är så glad och lättad!


Idag blir det konferens med jobbet och en härlig avslutning på dagen, förhoppningsvis. Jag återkommer ikväll, så vår vi se vad jag tyckte...

Av Jessica - 12 januari 2009 21:36

Jävlars! Vad har hänt nu? Gick på steppasset som planerat efter jobbet idag. Allt gick bra, fram till en bit in på inlärningen av block två, tror jag. Då trampade jag lite, lite snett, och så brände det liksom till i vaden. Trodde att jag fått kramp, så jag hoppade åt sidan i salen och masserade vaden lite snabbt.  Det hjälpte en gnutta, men det var mest viljan som gjorde att jag ändå slutförde träningen.


Kanske skulle slutat direkt, för helvete vad ont det gör! Sitter här i soffan och så fort jag lyfter foten från golvet stramar det i vaden, och jag kan inte gå ordentligt. Vad har jag nu gjort?! Tänk om jag inte kan träna på flera dagar?! Shit, det här känns inte bra! =(

Av Jessica - 12 januari 2009 06:58

Måndag morgon - ny vecka, nya utmaningar. Varje ny vecka och varje ny dag är som ett tomt ark papper som väntar på att fyllas. Det är något väldigt speciellt med det och det gör mig förväntansfull.


Det blev inte ett dubbelt träningspass igår. Jag nöjde mig med att gå på cirkelgym, och det räckte alldeles utmärkt! Dagsformen var inte hundra, men jag är nöjd ändå.


När jag kom hem hade min underbare man middagen klar. Det var fantastiskt gott och jag är så glad att han vågar mer och mer i köket för varje dag som går. Jag tycker det är väldigt roligt att laga mat själv, och allra trevligast är det förstås när man hjälps åt att laga mat, men ibland är det skönt att bara få bli serverad.


Av Jessica - 11 januari 2009 12:55

Så var det söndag... Gråmulet och råkallt ute, men varmt och skönt inne. Jag sov länge idag, var helt utslagen. Hade ont i magen och var verkligen jättetrött. Satt uppe sent igår och tittade på film - 9/11 - men  jag tror att det som orsakade magontet och känslan av utslagenhet var en vitlöksost som jag ätit tidigare på kvällen. Ibland tål jag helt enkelt inte vitlök och andra gånger går det hur bra som helst.


Maken steg upp före mig i morse, gick ut en snabbis med hundarna och sedan åkte han iväg med en kompis och tittade på handboll. Jag låg kvar i sängen en timma ungefär, sedan kunde jag inte ligga kvar längre, även om jag egentligen ville. Alice och Lisa gläfste och jag trodde genast att de var mer "nödiga" så jag klädde på mig och traskade ut med dem. De hade nog kunnat vänta en timma eller två till, för det de "presterade" var det inte mycket med...


Har alldeles nyss stigit upp ur ett varmt mysigt bad. Låg i karet och läste om Olivia Joules och njöt av att vara ledig och inte ha massor inbokat under dagen. Senare i eftermiddag ska jag träna - cirkelgym och step1 blir det troligtvis idag - och övriga familjen ska på brottningsträning med fotbollslaget.


Förutom det har jag tänkt hinna ta hand om lite stryktvätt i eftermiddag och att laga middag. Idag blir det chilikryddad kassler, mums! Men innan det är dags för sysslor och träning ska jag läsa några sidor till i min bok!



Av Jessica - 10 januari 2009 10:38

Oj, vilken fredag och avslutning på arbetsveckan!

Jag kan inte stoltsera med att detta varit min bästa vecka som kökschef - tvärtom! I uppdraget ingår: köra igång och tömma diskmaskinen, gå ut med soporna, tömma pappersåtervinningen, torka av bord och bänkar och det viktigaste av allt; att bjuda på fredagsfika vid halv tre-tiden, gärna på något hembakat. (Själv brukar jag sällan äta något av det som bjuds för jag är ingen kaffebrödsfantast över huvud taget. Det är däremot väldigt roligt att baka bullar och kakor...)


Vanligtvis brukar veckans kökschef mejla ut en inbjudan till övriga medarbetare, så att alla känner sig speciellt utvalda och välkomna till denna oftast enda gemensamma fika under en arbetsvecka.


Igår blev det inget mejlat och jag fick ta hjälp av en kollega med kaffekokandet för att det skulle hinnas med över huvud taget. Själv rusade jag förbi bageriet och slet med mig två kardemummakransar, slängde upp dem på två fat, tände några ljus och kallade till fika klockan tre! En halvtimma försent! Och inget föregående mejl som sagt var, som förklarat denna försening.


Jag kände oron ligga som ett nervöst daller i entrén, när jag rusade in med mina kransar, och såg arbetskamraterna titta på mig med sina sorgsnaste blickar. De trodde nog inte det skulle bli någon fika denna dag. Stämningen förändrades dock så fort de förstod att det trots allt vankades godsaker och kaffedoften började sprida sig i lokalerna... Ordningen var återställd.


MItt samvete har en del att jobba med just nu, för kvar till på måndag kanske det står disk i lunchrummet, soporna har jag inte varit ute med, pappersåtervinningslådan står otömd och jag körde inte en sista maskin disk innan jag rusade hem klockan fem. Stackars nästa veckas kökschef... Nä, jag får nog göra ett superröj på måndag morgon, för det här känns inte bra!


På kvällen gick vi hem till ett par vänner och där fick vi jättegod sallad, grillad kyckling, ost & kex och rödvin. Vi smygkikade på "Let's dance" och spelade ett halvt parti "Plump" innan vi alla gick hem till oss för att hundarna inte skulle vara ensamma för länge. Fortsatte så kortspelandet och kvällen blev sen innan vi rundade av.


Nu är det lördag och det är alldeles gråmulet väder. Jag har gått en sväng med hundarna, ätit god frukost och druckit en underbart god kopp kaffe. Jag har tänt ljus på vardagsrumsbordet, diskmaskinen brummar i bakgrunden, vimpeln vajar i vinden utanför fönstret, hundarna ligger i varsin del av soffan här bredvid mig och livet helt underbart!

Av Jessica - 9 januari 2009 07:29

Stressade hem från jobbet igår, hoppade i träningskläderna och körde ett pass cirkelgym! Grymt jobbigt, men riktigt härligt. Jag hade tänkt köra lite lugnare, eftersom jag skulle ner och köra ett styrka/medel-pass halv åtta också. Men det var ju som vanligt omöjligt att köra lugnt på cirkelträningen!


Nå, hem och mellanlandade, åt middag och gullade lite med hundarna som vi passar åt våra vänner fram till på söndag. Sen tillbaks och träna igen. På det passet orkade jag inte köra för fullt, så jag lärde mig något igår kväll... Det kan räcka med ett pass, framförallt om det handlar om styrka, på en kväll.


Har haft en skön morgon, förutom att jag fick torka hundbajs i dressing-roomet, när jag skulle dit in och hämta mina kläder. Typiskt! Nu ska jag åka till jobbet! Min tur att bjuda på fredagsfika i eftermiddag. Fredagar är lite magiska, och eftermiddagsfikat denna dag är lite extra, så det ser jag fram emot.

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards