jesson

Alla inlägg under januari 2009

Av Jessica - 8 januari 2009 06:35

Gick upp tjugo i sex och allt såg ut som vanligt. Termometern visade minus fem grader. Nu, när jag tittar ut är det en minusgrad och hela världen är vit! Så fort! Nu, när julen är slut och barnen börjar skolan kommer snön...

Av Jessica - 7 januari 2009 20:35

Det blev en step1:a igår trots allt. Under en hastig promenad tidigare på dagen kände jag att det släppte lite i vaden, så jag åkte iväg och tränade. Skönt och kul! Det var ett helt nytt pass för mig, så det var extra roligt!


I morse åkte jag till jobbet tidigare för jag skulle lämna in bilen på felsökning; servon lade av dagen innan julafton. Verkstaden har inte varit bemannad över jul och nyår, så sedan dess har vi fått träna på att köra traktor! Fina armmuskler har vi förvisso fått på köpet, men nu tyckte vi att det räckte med den extraträning som varje sväng, och framförallt nästan "stillastående sväng" - till exempel vid parkering, medfört. Promenerade till jobbet från bilfirman i det kalla härliga vädret och "glömde bort" bilen för ett slag.


Mindre härlig var dock kallduschen som jag fick när jag pratade med maken lite senare på dagen. 13 000 skulle det kosta att laga servon hade de sagt till honom! Det är ju fanimej hutlöst! Bilen är 3,5 år gammal, har gått c:a 5000 mil och så lägger servon av! Vad då för? För att vi svängt för många högersvängar, eller?! Härlig försenad julklapp till oss från bilfirman. Snarare en käftsmäll än en klapp! Hämtade bilen efter jobbet och övervägde om det kanske trots allt inte skulle kunna funka utan servo ett år eller två - då kan jag hoppa över lite biceps curls på cirkelgymmet. Skämt å sido, vi får se om försäkringsbolaget kan hjälpa till. Håller tummarna!


Väl hemma från jobbet bytte jag om och åkte och tränade. Ikväll var det alltså nypremiär för step2. Det har inte funnits på schemat sen förra våren tror jag, så det kändes riktigt kul och nästan lite nervöst! Det var ett skitkul pass. Lagom kluriga steg och jag är glad om jag kan sätta alla armrörselser till nästa gång, för de fick jag inte riktigt kläm på ikväll.


Nu är jag ensam hemma en halvtimma till ungefär, resten av familjen är på fotbollsträning/-möte, så jag avslutar för nu, loggar in på blip.se och spelar en omgång Alfapet eller två. Lagom nedvarvning för hjärnan. Tjingeling!

Av Jessica - 6 januari 2009 11:10

Hann iväg och träna igår trots att jag jobbade. Dagens sista pass började kl 15, men jag hade möjlighet att gå tidigare på grund av klämdag.


Kul! Det var en ny ledare som skulle hålla sitt diplomeringspass i step1 för att bli godkänd instruktör. Hon gjorde ett jättebra jobb och passet var roligt och svettigt! Grattis! Hennes pass ska jag gå på flera måndagar denna termin.


Jag har satt upp mig på step1 ikväll igen, men jag fick ont i vaden på passet igår, så jag vet inte om jag kanske ska ta en vilodag idag och satsa enbart på step2-passet som jag bokat in mig på imorgon. Det ska bli så kul att gå på det, för det var längesedan jag körde en tvåa!


När jag kom hem från träningen igår fick jag möjligheten att glida ner i ett varmt bad med massa tända ljus på badkarskanten och ett glas vin upphällt, medan maken lagade till en underbart god middag. Lyxigt! Jag kan lätt tänka mig att ha det så var och varannan dag. Det är så underbart att bli ompysslad!


Efter middagen spelade vi Gin Rummy. Vi har en liten tävling, maken och jag. Vi ser hur många omgångar vi vinner var och har till och med en high score-lista på kylskåpsdörren. Just nu står det två streck under makens namn och fyra under mitt (yeah) men det är han som har poängrekordet - 344. Protokollet uppfördes i helgen, så vi har inte hunnit med så många omgångar än - allt kan fortfarande hända.


Senare kom ett par vänner förbi och vi fortsatte kvällen i kortspelandets tecken med Chicago. Vi satt uppe länge och det var riktigt skönt att kunna se fram emot sovmorgon idag igen.


Ligga i sängen och läsa bok-morgon idag - en tisdag! Jag har just påbörjat Helen Fieldings "Olivia Joules fria fantasier". Jag har hunnit igenom tre kapitel och dessa utlovar några timmars härlig flykt in i fantasins galna värld. Jag tror det är en bok man blir glad av att läsa! Underbart med såna böcker emellanåt.

Av Jessica - 5 januari 2009 07:06

Så var det måndag och slut på ledigheten för den här gången. Två veckor går oerhört fort. Ska bli skönt att gå till jobbet igen, men det känns lite mörkt, kallt och tidigt. Klockan är bara strax efter sju och det är nästan fjorton minusgrader (!) ... Hutter! I morgon får jag ligga kvar i sängen igen i alla fall - det känns lockande just nu.

Av Jessica - 4 januari 2009 20:06

Nu har jag nyss varit och tränat. Körde ett spinningpass idag. Egentligen ville jag träna cirkelgym, men eftersom jag haft ont i ryggen i några dagar kändes det inte rätt att göra det. Jag kände av ryggen även på spinningen, men det gick trots allt fint.


Januari, ja, nu är det den där månaden igen. Man är full av förväntan inför det nya året och har mindre pengar än någon annan gång på året, men desto fler önskningar. Just nu önskar jag mig förutom en PT - någon som vet någon bra sådan? - tandblekning, en DKNY-klocka, en Audi A5, och en resa till sol och värme en digitalkamera! Vår har gått sönder och jag har inte tagit ett enda foto över jul och nyår. Så förvirrad som jag är kommer jag aldrig att komma ihåg vad som hände till nästa jul, när det nu inte finns några "bildbevis".


Jag skulle vilja ge mig ut i det vackra vintervädret som vi haft de senaste dagarna och fotografera den blå himlen, solen, de frostnupna träden och gräsmattorna, isen som ligger och lägga dessa bilder som ett bildspel på datorn...


Får nöja mig med en gammal bild som vi hittade på videokameran från förra sommaren när vi var på Öland. Lite oväntat och överraskande var det verkligen när vi fick se dessa pucklar bland kor och alvar...

Av Jessica - 4 januari 2009 13:11

Vaknade i morse - på årets fjärde dag - med ett ord från min dröm som dröjde sig kvar i mitt huvud; Katharsis. Visste direkt att detta måste användas till något, men vad? En rening...


Under dagens kyliga, soliga och härliga morgonpromenad fick jag så idén att börja blogga - och namnet på bloggen skulle naturligtvis ha med Katharsis att göra. Katharsis var tyvärr redan upptaget så jag fyllde på med 69 eftersom det är mitt födelseår. Så kom denna bloggs namn till och är nu alltså också officiellt. Flaskan är kastad - grattis, nu åker vi!


Det är bra att påbörja en ny vana i början av veckan, i början av året, eller i början av någon annan lämplig fas i livet. Nu är det både början av året och början på mitt fyrtionde levnadsår, så att börja blogga nu känns som helt rätt sak att göra. Nästa steg att ta helt enkelt.


Jag har lite andra projekt på gång för året också, som jag tänkte dela med mig av här på min blogg.


Klassiskt nog avgav jag ett nyårslöfte under de sista skälvande minutrarna av 2008. Detta nyårslöfte ska jag infria under 2009 och om detta kommer det att stå här på min blogg. Det kommer också att handla en del om träning och musik kan jag tro, för det är något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag fyller på med ämnen efterhand, för vem vet exakt vad som komma skall?


Ser fram emot ett härligt 2009 med många oväntade händelser att ta in, reflektera över, glädjas åt, lära mig av och dela med mig till andra av.

Tidigare månad - Senare månad

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Skapa flashcards