jesson

Alla inlägg under februari 2009

Av Jessica - 16 februari 2009 12:45


Lunchtid på jobbet = paltkoma... Nej, inte så illa faktiskt. Jag är lagom mätt. Har just ätit en liten sallad och väntar på att kaffet ska bli klart i lunchrummet. Mmm, gott!


Klockan fem ska jag sola, men innan dess har jag en del springande & ringande att klara av, så jag kikade bara in här som hastigast för att skriva några ord om njutningen med lunchen. Livet är härligt! =)


Av Jessica - 16 februari 2009 06:57


Morgon igen, och måndag. En ny vecka fylld av nya möjligheter. Det har varit en skön helg. Är trots lugnet i helgen lite trött idag så här på morgonkvisten. Men det går väl över under dagen får vi hoppas.


Vad händer idag då? Jo, efter jobbet tänker jag sola och sedan har jag planerat invägning med "Xtravaganza" som jag skrev om igår.


Det får bli vilodag från träning idag. Jag kom just på igår att förra veckan tränade jag alla dagar utom onsdag! Det är lätt hänt, för det är ju så himla roligt att träna! Det är så mysigt att smyga upp på morgonen, logga in på Friskis hemsida och sitta där och välja bland alla roliga pass som står till buds.


Nu ska jag gå in och byta ett par ord med min son, som trots en veckas ledighet faktiskt redan visat några livstecken denna måndagmorgon. Sen är det dags att bege sig till arbetet. Hey-ho, hey-ho, and off to work we go... Hoppas ni alla får en riktigt härlig dag!




Av Jessica - 15 februari 2009 18:42


Idag gick det betydligt bättre att träna cirkelgym. Grymt härligt! Tog i precis så mycket som jag mäktade med. Körde lite hårdare än sist faktiskt. Ökade på motståndet på vissa maskiner, men kände hela tiden efter i kroppen hur den reagerade. Så kom jag hem, duschade och kokade mig ett ägg. Mmmm. Har blivit en ny favorit! Gott och enkelt! Och legitimt att hälla salt på....*S*


Ikväll blir det inget vägande, mätande och fotograferande. Vi sköt upp det till morgondagen. "Xtravaganza" skulle iväg och spela bowling. Vi kunde ju vägt oss snabbt, och fått det avklarat, men vi ville prata lite också så då får det vänta tills i morgon. Det ska bli roligt att höra om hennes vecka.


Maken har varit iväg på killarnas fotbollsträning, trots att sonen måste vila på grund av sin skada, men är man hjälptränare så är man. Då får man vackert komma dit, ta närvaron och peppa övriga killar. Han trivs som fisken i vattnet, så det är ingen uppoffring för honom. ;)


Sen skulle han visst iväg till ishallen och kolla på hockey; Hanhals har hemmamatch ikväll. Vet inte när han var iväg på en Hanhals-match senast, och varför det plötsligt var så intressant. Men han gillar verkligen att titta på andra som idrottar, så det spelar nog inte så stor roll vad de gör. Fotboll, hockey, innebandy - you name it. Min man gillar allt! Utom att träna själv förstås... *fniss*


Nå, nu ska jag äta mitt sista mål mat för kvällen och sedan invänta alla härliga förslag på aktiviteter och "medlemsanmälningar" till K-klubben jag skrev om i föregående inlägg. Snygg logga och en trevlig liten allitteration jag fått till där, inte sant?  Ska skissa på ett litet emblem också så småningom. Och när vi ska pyssla; göra smycken till exempel, får alla göra sin egen variant av klubbnålen. ;o) Nej, jag skoja bara! Bli inte avskräckta nu - jag ska inte komma dragandes med det - jag lovar!



Av Jessica - 15 februari 2009 14:56


Idag var jag ute och gick med stavarna tillsammans med grannfrun igen. Hon och hennes familj ska tyvärr snart flytta ifrån vårt område. =( Kommer att sakna dem allihop!


Vi pratar om ditt och datt under våra promenader och idag kom vi bland annat in på det här med att jag tidigare föreslagit att vi tjejer bör försöka hitta på något tillsammans några gånger om året för att inte tappa kontakten.


Jag har nu tagit steget vidare i mina tankar och kommit fram till att från och med nu förestår jag ett sällskap som heter:

Katharsisloggan

Det här sällskapet behöver förstås medlemmar, så detta är ett upprop, en kontaktannons! ;o)


Vi träffas en gång var tredje månad och gör något extra kul tillsammans. Vår första "get together" föreslår jag blir nu i slutet av februari, och sedan blir det tre gånger till under året; maj, augusti och november.


Förslag på aktiviteter:

  • Spadag
  • Spelkväll
  • Bowling
  • Köra gokart
  • Geocaching
  • Kulturevenemang
  • Sång- & musikkvällar
  • Vin- choklad- & ostprovningar
  • Middagar hemma/på restaurang
  • Gemensamma promenader/träningsaktiviteter
  • Utflykter ev. till intressanta historiska/mystiska platser
  • Pyssel: scrapbooking, smyckestillverkning, blombinderier etc.

Har du några andra förslag är du välkommen att höra av dig till mig,

så skriver jag upp dem på idélistan.


Du vill väl också vara med? Alla är välkomna!
Har du någon väninna du tycker borde vara med? Helt okej!
Jag är öppen för nya kontakter!


Börja med att boka in fredagen den 27 februari!

Tänker mig premiärbiljetter till "Män som hatar kvinnor" - ;o) - och en drink efteråt. Känns lagom avancerat initialt, inte sant?

Av Jessica - 15 februari 2009 09:50


Fetakyckling med paprika, oliver och stora vita bönor

Ingredienser för 4 portioner:
4 st kycklingfiléer

2 st röda paprikor

6 dl vita bönor, stora, kokta

1 msk olivolja

salt, chilipeppar

1 tsk torkad basilika

1 tsk torkad oregano

200 g lätt fetaost

2 dl mjölkfri matlagningsgrädde

2 dl oliver


Tillagning:

1. Värm ugnen till 200 grader. Smörj en ugnssäker form med lite olivolja. Skär paprikan i klyftor. Lägg i paprikan, bönor och kycklingfiléerna och krydda med salt och chilipeppar. Ringla över lite olivolja.


2. Strö över basilika och oregano. Smula över fetaosten. Häll över sojagrädden.


3. Gratinera i c:a 40 minuter. Strö över oliverna. Garnera eventuellt med färsk basilika.


Ät och njut!


(Recept av Mia Troberg Elonq)



Av Jessica - 15 februari 2009 09:13


Igår var det ju underbart väder, så jag och älsklingen åkte på en liten utflykt till Tjolöholm. Där är det alltid vackert, och igår var inget undantag. Vi gick en guidad visning i slottet först och det är otroligt pampigt trots alla blandade stilar. Man kan gå där om och om igen, för man upptäcker nya saker varje gång. 


Det är spännande att höra om familjen Dickson/Bonde. Stackars James Fredik Dickson som aldrig fick se slottet... Det ligger helt ljuvligt vid vattnet och utsikten är magnifik. Efter visningen gick vi ner mot havet och jag fotograferade lite. Detta är en av bilderna jag tog. Jag hoppas ni får en känsla av hur vackert det verkligen är därute...


Havet vid Tjolöholm


På kvällen lagade jag middag, en jättegod kycklingrätt med paprika, oliver och vita bönor som jag idag kommer att lägga till under rubriken recept här på bloggen. Min käre make, som fått i uppdrag att skriva shoppinglista dagen till ära, missade att vi skulle köpa fetaost och vita bönor, så receptet blev lite modifierat. Jag hade bara en liten, liten burk vita bönor, och istället för fetaost, använde jag Keso, men det blev kanonbra i alla fall. Testa det, det var jättegott!


Vi tittade på melodifestivalen tillsammans och sedan såg vi på film, en romantisk komedi. En bra dag och en lugn och skön kväll.


Nu är det söndag morgon och planerna för dagen är inte fastställda än. Inte mer än att jag har bokat in träning i eftermiddag. Jag tänker ge mig på cirkelgymmet en gång till denna veckan! Är väl inte riktigt frisk i huvudet, för så trött som jag blev sist borde jag kanske tänka mig för lite. Men jag vågar ju inte gå på step och spinning har jag kört så mycket nu, så jag måste göra något annat. Jag får köra lite lugnt, och verkligen känna av kroppens reaktioner.


Ikväll är det vägningskontroll för "Xtravaganza" och mig. Spännande att se hur hennes vecka har varit. Ska nog ta lite bilder idag också. Något har ju hänt på vågen, det vet vi, men ser man någon skillnad? Ska bli intressant att jämföra bilder... Tror vi ska plocka fram måttbandet ikväll också. =)

Av Jessica - 14 februari 2009 09:02


Wow!

Vilken morgon!
Nio grader kallt.

Klarblå himmel & solen skiner.

Det riktigt glittrar  om världen där ute!

Jätteglad 

Idag blir det spinning och sen ska jag sola!

Ha en underbar dag tills vi ses igen!


Av Jessica - 13 februari 2009 22:39


Nu är det kvällen. Sonen och hans kompisar är på bio och maken är ute och festar. Jag har varit hos mor och far. Jag hade köpt med mig jättegoda sallader som vi åt. Mmm. Tack för salladen, mamma. =) Hoppade därför över en påse pulver ikväll.  Här hemma hade killarna lagat middag, och jag blev glatt överraskad över hur fint det faktiskt var i köket när jag kom hem. Jag behövde bara stänga av fläkten och torka av diskbänken ett extra varv. Well done, boys!


På lunchen idag åkte jag bort till Friskis och körde ett spinningpass som planerat. Det blev väldigt tajt om tid, så det kommer jag nog tyvärr inte att göra fler gånger. Får bli träning på kvällar och helger istället. 


I morgon bitti har jag dubbel-bokat mig på Friskis. Fult, jag vet, för det finns andra som vill boka plats, men jag kunde helt enkelt inte bestämma mig för om jag ville köra ett spinningpass eller skivstång. Tror det lutar åt skivtstång trots allt. Dels för att det var så länge sen jag körde just det, och dels för att jag ju redan kört en del spinning de senaste dagarna... Nackdelen med att inte ha tränat skivstång på länge är bara att man får sån himla träningsvärk efteråt... Det slår liksom aldrig fel.


I morgon är det alla hjärtans dag. <3 Då känner jag en och annan som får hålla ögonen öppna i mediasammanhang... Ung som gammal! ;o)


Jag är fredagstrött - GÄSP. Vet inte om jag ska hämta killarna vid bion eller inte; sonen svarar inte på sin mobil som vanligt. Jag kommer nog att gå och lägga mig runt elva, halv tolv. Håller på att svälja huvudet när jag gäspar, så stort gapar jag nämligen när jag är så här trött.


Bra vecka, men äntligen fredag! =) God natt!


(Åh, msn i mobilen är awesome! Nyss loggade sonen in och jag fick skickat ett par meddelanden till honom, som han svarade på. De är hos en kompis, men sover tre stycken killar här. Skönt att veta var de är, och att de kommer hem till oss i kväll.) 




Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards