jesson

Alla inlägg under februari 2009

Av Jessica - 3 februari 2009 06:44


Tisdag och jag vaknade första gången kvart i fem. När jag insåg att jag skulle få sova en hel timma till blev jag glad och gosade ner huvudet i kudden igen. Somnade om och väntade alltså med att skutta upp och in i duschen en timma.


Nu sitter jag här och väntar på att det ska bli dags att åka mitt arbete. Har druckit en god kopp kaffe och några glas vatten. Väntar med frukostpulvret tills jag är på jobbet.


Ikväll ska jag testa på spinning, som sagt var. Ska bli skönt att träna igen! =)

Kanske tar ett varv på gymmet efteråt och så tänker jag lägga mig en stund i solariet också. Ahhh, låter inte det som en härlig kväll?


Maken ska på sin matlagningskurs ikväll och jag undrar vad jag ska servera sonen för god middag... Igår fick han nöja sig med en färdigrätt. Måste komma på något bättre idag - jag gillar inte färdigrätter. Han ska ju inte behöva lida för att jag går på diet och hans pappa ser till att få mat i sig på annat håll.


Det är märkligt det där, men jag har blivit lovad att få smaka på några av rätterna som gubbarna lagar till på kursen, men inte fått chansen än. Min man har varit med i över ett år...När det har varit matlagningskväll är han helt eld och lågor och säger att han ätit sååå gott, och att det här ska han minsann bjuda på någon gång. Men det stannar därvid. Får väl stjäla till mig ett recept och laga maten själv någon dag, när jag äter vanlig mat igen, vill säga.


På tal om mat och recept - stackars Karina som tidigare i veckan, i en kommentar här på bloggen, skrivit att hon bjudit sin familj på den goda kycklinglasagnen, som jag har lagt ut recept på här, och så hade de övriga i familjen inte tyckt om det! Min rekommendation är: tacolasagne, det älskar väl alla?! Har du något bra recept på det Karina? Annars ska du få ett av mig!!! Det kanske är lite mer fredagsmat, men är man, som vi varit i många år, fredags-taco-ätare är tacolasagnen ett kanonalternativ, som en variation på temat.


Idag ska jag inte skriva att det är okej att gå ut och skrapa rutorna på bilen, för vet ni vad jag fick göra igår? Just det, skrapa rutorna! Som om jag visste, eller kände på mig, att kupévärmaren inte gått igång igår morse... Idag är bilen varm och skön, intalar jag mig, och jag är så tacksam för att jag ska slippa stå ute och huttrande göra bilen körklar. Bara dra ur kabeln och hoppa in! Ha en underbar dag allihop! Tjingeling!


Av Jessica - 2 februari 2009 18:54

Idag jobbade jag inte hela dagen. Hade tid på specialistmödravården för spiralbyte i eftermiddags - shit det känns! Tog ett par värktabletter efteråt, lade vetekudden på magen och softade i soffan. Det kändes bättre efter ett par timmar.


För en stund sen kom jag hem från en kvällspromenad med grannfrun som bor under oss. Vi hade stavarna med oss och gick stadspromenaden. Kände bara av vadskadan lite grand; den gör inte jätteont längre. =)


Det gick att gå med så pass tempo att jag fick upp värmen. Inte pulsen, men det må vara hänt, för med för högt tempo blir det ju inget "tjôtat", och den sociala biten är nog så viktig, tycker jag. Vi hade så mycket att prata om att en timma bara försvann!


Hon har också börjat med Cambridge-kuren nu, inspirerad - som hon säger - av "Xtravaganza-kompisen" och mig. (Det är många i bekantskapskretsen som går på pulver nu; svågern och svägerskan gör det också - heja heja! Vart ska vi ta vägen har vi tänkt oss?  Det blir mindre och mindre kvar av oss allihop. Bra, när vi alla umgås förresten - då blir det inte så trångt... Ett gäng teskedsgummor och -gubbar. Vi får nästan plats i ett dockskåp!)


Vi - grannfrun och jag - bestämde att vi ska promenera så gott som varje kväll denna veckan -  gärna tillammans, om det passar tidsmässigt, och en kväll ska vi ta en runda eller två i Kungsbackaskogen.


Hörde förresten förra veckan att min man och "Xtravaganza-maken" skulle gå ut och promenera varenda kväll också, men jag har inte sett dem gå iväg en enda kväll.  Det har kommit saker emellan hela tiden, men hey, beach 2009 närmar sig! Shape up, boyz!

Av Jessica - 2 februari 2009 06:56

Sex minusgrader ute här på morgonen idag - det var lite oväntat! Igår var det vår, idag är det vinter igen. Nåja, det förstår man ju att det inte är vår på riktigt i februari. Allt har sin tid, och nu får man gilla läget och njuta av just denna dagen, oavsett vad den har att erbjuda. Man kan liksom inte mycket annat heller. Det gäller verkligen att leva i nuet.


Man kan/ska inte leva i dåtiden eller framtiden, utan det som står till buds är att förvalta nutiden så väl som möjligt; njuta av dagen! Så, idag ska det bli ännu en bra måndag, och jag ser verkligen fram emot den här dagen! Carpe diem - mig har dessa ord följt länge, länge, och jag tycker att de är viktiga ord! Seize the day!


Nu är det en vecka sedan jag skadade vaden, och jag är så sugen på att träna "på riktigt". Skulle gärna vilja gå på step, men det vågar jag verkligen inte, och jag tror helt ärligt inte att jag är tillräckligt bra ens för ett vanligt jypmpapass denna vecka.


Hålller mig borta från Friskis idag också, men i morgon skulle jag gärna vilja testa att köra ett baspass spinning, så det har jag nyss bokat in här på morgonen. Ska se om någon kan hjälpa mig med mitt styrka/medel-pass på torsdag igen, för jag vill inte riskera någonting. Känns inte spinningen bra imorgon är det bara att sitta av cykeln och gå ut.


I natt har jag drömt att jag ätit vanlig mat! Så onödigt, tänkte jag det första jag gjorde när jag vaknade. Men ganska snart förstod jag att det bara var en dröm. Kanske har jag lite dåligt samvete för att jag inte kunde stå emot saltimpulserna igår, men jag tror och hoppas att det inte ska påverka min fortsatta viktnedgång. Snedsprånget kunde varit så mycket större och värre...


Dags att klä på sig - ja, packa in sig i riktigt varma kläder - och ge sig ut till bilen. Den är förhoppningsvis varm och isfri. Jag satte i sladden till motor- & kupévärmaren igår, men ibland går en säkring och då står man där och får vackert skrapa rutorna. Det ser dock ut att bli ännu en dag med väldigt vackert väder, så okej om en säkring har gått - inget kan rubba min positiva känsla inför den här dagen!



Av Jessica - 1 februari 2009 18:02

Idag har vi varit ute med våra stavar igen i Kungsbackaskogen. Jag gick ett helt varv - 2 km - och ett kortare varv, som jag inte vet sträckningen på. Älsklingen gick 2-kilometaren två varv. Skönt för honom att inte behöva hålla mitt "icke-tempo".Jag tycker att det var skönt men väldigt jobbigt att gå i skogen eftersom det är en hel del uppförsbackar där; det kändes rejält i vaden...


Men, vilken dag vi har haft här i Kungsbacka idag! Solen har skinit från en klarblå himmel och jag har fått vårkänslor! Det är sant! Visserligen har det varit kyligt, men plötsligt känns det inte alls så avlägset till sol och bad. Längtar efter att få sitta på framsidan, i kvällssolen. Åh, så underbart! Då slipper man frysa.


Läste på värdelöst vetande-whiteboarden på jobbet att det är fyra veckor kvar till våren - det låter väl härligt?! Idag var en försmak - och det var sååå underbart! =)


I eftermiddags kom min "viktkompis" hit och vi stämde av på vågen. Hon hade tappat 4,5 kilo sen förra söndagen och jag stod på -3,3 kilo idag. Grattis till dig, gumman- way to go! Det här är t o m värt lite Psylliumfrön... Nä, usch, vad det var äckligt! Jag blandade ut en matsked i ett glas vatten förut. Yuck! Passar bättre i hemgjord müsli än att dricka, definitivt!


Blir tack vare resultatet taggad till en vecka till på ren kur. Det går riktigt bra, men idag är jag konstigt nog vansinnigt hungrig av någon anledning. Har inte varit det på hela veckan förut.


Dessutom har jag ett enormt saltbehov idag! Jag har stoppat tungan i ett par nävar Aromat, och tuggat i mig några saltflingor, samt att jag kryddade upp "grönsakssoppan" med vitlökssalt och lökpulver. (Det låter riktigt skitäckligt när jag läser det jag skrivit, men det är verkligen sant...) Undrar vad det beror på?! Någon som vet? Nu ska jag gå och ta mig ett bad - så kan kvällen komma sen.

Av Jessica - 1 februari 2009 08:18

Kul! Se kommentar från gårdagens inlägg; "Mr Geocaching himself" gav sig till känna! Tack för det Johan! =) Nu finns det ingen anledning att låta bli geogaching längre - kompetensen och erfarenheten har uppenbarat sig!


Igår blev det ingen stadspromenad på morgonen, utan vi tog "sjukhusrundan" istället.  Jag klarade inte mer just då. Jag hade med mig kameran ut (åh, vad jag är glad för den!) och vi knäppte en del bilder - en del sämre, en del bättre. Har lagt upp några stycken på FB, så gå gärna dit och kolla vid tillfälle. Överst i detta inlägg ser ni på bild hur det just nu ser ut på väg från vårdcentralen ner mot Beijer och den numera stängda järnvägsövergången på Storgatan. Vackert tycker jag!


Jag skulle ju köpa ett nytt smycke igår, men jag  HITTADE inget som jag föll för. Fattar va? Jag som är galen i smycken. Nu när jag verkligen "FÅR" köpa ett smycke hittar jag inget.


Vet ni vad jag kom hem med från Kungmässan istället? Något helt oväntat - ett par walking-stavar och ett par träningströjor. Träningströjorna var väl inte så oväntade kanske, men stavarna... Det var maken som ville köpa ett par till sig och då blev jag också lite sugen. Man kan ju inte promenera vanligt med en som stavar sig fram!


Min käre make hade dock  lite panik i butiken när han skulle köpa stavarna. Han skämdes nästan, för han tycker att det är lite "pensionärsvarning" över stavar. Jag håller inte med - jag vet många som har stavar, som ofta går med dem, och jag är övertygad om att det är ett jättebra sätt att få upp lite mer puls under promenaderna.


Vi tog en tur på kvällen - med stavarna - i skydd av mörkret. Det var inte helt lätt att veta hur man skulle göra, men efter en stund kändes det riktigt bra. Vi tog oss runt stadspromenaden, och jag haltade nästan inte alls när jag hade stavarna. De hjälpte till att underlätta för vaden! Härligt!


Idag är det riktigt vackert väder ute - himlen är i det närmaste molnfri och den skimrar i ljusblått och lite gulrosa. Vimpeln varjar i vinden utanför fönstret och det är tre minusgrader ute. Perfekt väder för en morgonpromenad med andra ord.


I natt har sonen och tre kompisar till honom sovit hemma hos oss. Det vet man aldrig hur det blir med det. Igår på dagen sa han att han inte skulle sova hemma, men vid tiotiden på kvällen  sms:ade han att han och en kompis skulle sova här. När vi sedan pratade med honom i telefon lite senare visade det sig att det istället för en skulle bli tre nattgäster. Vad jag ville komma till är att det är lite svårt att planera inköpen när man har en tonåring hemma...


Ibland köper vi massa mjölk, bröd, juice och pålägg - middag för sex personer etc. Det kan sluta med att vi får mat över till fyra lunchlådor. Andra gånger, när vi tror att vi ska vara själva hemma, handlar vi och tillagar  lite mindre mat, men då får man vara beredd på att, som idag, ge sig ut på morgonkvisten och handla mer. Fyra tonårskillar äter betydligt mer än en.


När maken kommer upp ur sängen här nu idag får han hänga på sig ryggsäcken så att vi kan stava iväg till stan och handla. Förena nytta med nöje helt enkelt. Tror att vi har fram till elva, halv tolv på oss - för det är då det brukar börja röra på sig i tonårsrummet...


Nu, dags för en omgång Alfapet på Blip...

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Skapa flashcards