jesson

Alla inlägg under april 2009

Av Jessica - 18 april 2009 17:39


Åh, vilken underbar dag! Spinningpasset i morse var lika bra som vanligt - en härlig start på dagen! Väl hemma körde jag igång en maskin tvätt till, duschade, gjorde mig i ordning och sen packade jag in mig själv, brassestolen, tidningar, böcker, lunch och körde ut till Smarholmen. Satte mig längst ut på en brygga, åt och lyssnade till vågornas skvalp. Idylliskt så det förslår...


Men jag var för tunt klädd! Ändå hade jag långbyxor, linne och munkjacka. Provade att sätta mig så att bilen läade mig, men efter en kort stund insåg jag att hur gärna jag än ville njuta så gjorde jag inte det, under dessa förhållanden. Bara att hoppa in i bilen igen och styra kosan tillbaks mot stan.


Jag handlade och sen åkte jag hem och satte mig på balkongen & läste. Där, i söderläge, var det varmt nog för att bara sitta i linne! Ja, nästan lite för varmt, men emellanåt gick jag in och svalkade av mig vid pianot.


När jag suttit hemma och latat mig ett tag  blev jag ganska rastlös, så jag spände på mig bältet, fäste kameran i det, fällde ner solglasögonen och gav mig ut på en cykeltur. Stannade till vid Hamntorget, där jag satte mig på en bänk och njöt en stund av vattnet och solen. Sen tramapde jag över till Kolla, vidare bort mot Tingberget och sen ner mot stan igen för att därefter cykla längs ån via Signeskulle och Tölö tvärled hem. Det var en skön tur och se vilka fina vitsippor jag hittade uppe vid Kungsbackaskogen!


Så fixade jag lite mat; tagliatelle och hemgjord pesto. Åh, vad det är gott! Jag njuter verkligen av den smaken! Hade jag serverat det till resten av familjen hade jag inte gjort någon större succé. Nu var jag dock som sagt var ensam, så jag klappade mig på axeln - för att jag varit så duktig - och tackade mig själv för den goda maten. =)


Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Jo, jag ska vika ihop tvätten som hänger ute, men nu tycker jag nästan att det räcker med att vara ensam. Hade varit mysigt om familjen varit hemma... Saknar dem! Nå, i morgon kommer de ju hem, så jag får härda ut tills dess!

Av Jessica - 18 april 2009 08:17


Vaknade först vid fem, gick ut och hämtade tidningarna, bokade in mig på cirkelgym i morgon eftermiddag och sen kröp jag ner i sängen och somnade om. Mmm - härligt! =)


Klockan sju vaknade jag nästa gång, och då steg jag upp. Bläddrade i tidningarna, tömde diskmaskinen, vek tvätt, körde igång en maskin tvätt, klädde på mig, bäddade och åt frukost.


Nu har jag kört ett par omgångar Alfapet och om en dryg timma ska jag hoppa upp på cykeln och svänga förbi kyrkan för att där möta upp med en kompis som ska cykla med till Friskis. Klockan tio är vi inbokade på spinning, och det ska bli så skönt.


Det är ännu en strålande vacker dag i Kungsbacka. Jag tror att jag ska ta bilen ut till havet efter träningen för att kanske ta lite bilder, men även för att passa på att sola och njuta ett par timmar. Plocka med mig en bok kanske och bara sitta där och glassa.


Sen måste jag handla, men det känns som jag klarat av rätt många andra måsten redan nu på morgonen, så den lilla uppgiften är inte så betungande. Största "problemet" som jag anser mig ha idag är att bestämma vad jag ska äta till middag och det är ändå ett väldigt lättlöst problem. Bara att känna efter vad jag känner för och handla därefter.


Undrar vad vår nya granne skulle tycka om jag drog igång och började spela piano nu? Det är nämligen vad jag känner för att göra, men jag tror jag måste avstå - åtminstone fram till klockan nio... Nej, jag tar en omgång Alfapet till och surfar ut på Hemnet en stund så får jag tiden att gå tills det är dags att trampa iväg till Kabelgatan.

Av Jessica - 17 april 2009 21:04


Så är det kväll - jag sitter ensam hemma och känner mig helt leabröten.


Klockan fem gick jag på ett danspass på Friskis. Det var skitroligt, utmanande svårt och lagom svettigt. När passet var slut visste jag att nästa pass skulle vara station medel. Jag hade krafter kvar kände jag, för danspasset var inte jobbigt fysiskt på det sättet.


Glad i hågen gick jag och drog mitt kort - det fanns platser kvar - så jag fick ut en ny lapp och gick in på passet. Körde igång med uppvärmning, lite styrka på golvet och sedan var det dags för stationsträningen.


Jo, det funkade fint med situps, rep, utfall med käppar, stepbrädor och triceps-/bicepsövningar med hantlar i ett gäng varv och jag tog mig igenom allt utom det allra sista - den avslutande pulshöjaren. Då fick jag kramp i foten, så jag hoppade över nedvarvningen och stretchingen och cyklade (!) hem.


Duschade, åt och landade här i soffan. Nu är jag så stel och trött i kroppen att jag känner mig som en leabröten åttioåring! Men mentalt är jag väldigt nöjd med min dag och min kväll.


Har ätit lite mat, satt igång diskmaskinen, chattat med en vän och surfat runt lite på webben. Jag är så tacksam för den här dagen och kommer att somna gott så snart jag lägger huvudet på kudden. Det ska bli skönt att sova, känner jag.

Av Jessica - 17 april 2009 07:10


Sista arbetsdagen för veckan, solen skiner och idag ska jag bjuda mina kollegor på fredagsfika. Min tur igen alltså. Det blir köpe-bröd idag. Eftersom jag värdar på torsdagkvällar blir det inget bakat då, och jag vill inte gärna bjuda på något infryst gammalt kaffebröd, utan det ska vara så färskt som möjligt, så att baka i onsdags var inte heller ett alternativ. Kunde ju slängt ihop något i morse i och för sig, men nej, en bulle från något bageri i stan får duga idag.


Sonen befinner sig på Stora Dyrön fortfarande enligt www.elida.se. Vet inte riktigt när båten seglar hemåt idag. Undrar hur han har haft det. Det ska bli roligt att höra honom berätta. Tyvärr får jag inte träffa honom idag, för direkt när han kommer hem i eftermiddag är det samling med fotbollskillarna för avfärd till Laholm, där de ska vara på träningsläger i helgen. Maken ska med till Laholm också, så honom har jag vinkat av nu på morgonen redan. Pusselipuss! 


En hel helg för mig själv alltså - skönt men konstigt. Har inte bestämt någonting speciellt som jag ska göra förutom träning, men det är nu jag kan ta kontroll över fjärrkontrollen, läsa om och när jag vill utan att störa med tänd sänglampa eller själv bli störd av TV:n eller andra ljud och laga vegetarisk mat om jag så önskar... Get the picture? Det är Jessica-helg! =)

Av Jessica - 16 april 2009 07:10


Vilken morgon, wow! Det ser ut att bli underbart vackert väder denna torsdag! Det är något speciellt med vackert väder - det gör skillnad, även om jag oftast är positivt inställd till livet - så idag blir jag väl odrägligt positiv! =) Men det drabbar inte mig, bara dem runt omkring som råkar vara negativa; för dem kan det vara jobbigt med någon som är så jä-la käck! ;)


Idag ska sonen ut på seglats med ett gäng konfirmander. Det kommer att bli en härlig dag på havet. Hoppas han inte glömde packa ner solskyddskrämen!


Själv ska jag jobba och sen ikväll ska jag värda på styrka/medel-passet som vanligt. För övrigt låter jag dagen komma och bli precis som den vill. Det ska bli spännande att se vad som dyker upp idag.


Av Jessica - 15 april 2009 20:13


Tack Susanne för kommentaren. =)


Jag tror och hoppas också att jag sover bättre i natt. Jag är ju så beroende av, och van vid att sova bra, så jag lär försöka kompensera för de förlorade timmarna skönhetssömn i natt!


Det är dock fotboll ikväll igen - Arsenal vs Villa Real säger maken precis. Dang, om han inte tassar in tyst och ljudlöst när matchen är slut! Grrrr....


Ikväll blev det inte någon träning på Friskis, trots att jag hade ett träningssällskap på tråden i eftermiddags. Jag hade helt enkelt bestämt mig för en vilodag från tuff träning idag, så jag tackade nej och gick en promenad med maken istället.


Stadsrundan blev det, i varierat tempo. Jättelångsamt, lite snabbare, stanna och handla choklad, hyfsat promenadtempo, prata med svärmor och klappa hunden... Ja, ni fattar va? En och en halv timma tog den lilla promenaden!


Så, nu måste jag gå, för här ska det sparkas boll!

Av Jessica - 15 april 2009 06:54


Svårt att sova i natt. Jag somnade mitt i Chelsea-matchen igår, men när övriga i familjen väl lagt sig och börjat komma till ro vaknade jag. Låg och vände och vred på mig fram till klockan ett tror jag. Jobbigt! Sonens TV stod på, så jag fick masa mig upp och stänga av den mitt i natten. Sen vaknade jag kvart över fem, igen fem i halv sex, och kvart i sex gick jag upp.


Jag har tänkt på ömmande benhinnor, armbågssmärta, lågkonjunkturen, vänner - bland andra de som flyttat och de som flytta ska - familjen, boende, jobb, stresshantering och livet i allmänhet. Kom fram till en enda sak - ett bra företagsnamn! Knäppt, I know, men rätt som det var dök namnet bara upp. Undrar vad jag ska med det till?!


Av Jessica - 14 april 2009 20:53


Jobbat idag - två man kort. Den ena på semester den andra hemma och vab:ade p g a svinkoppor. Nej, inte det av allt! Tur att hon var hemma idag, för när vi pratat i telefon och hon nämnt det här med svinkopporna höjde jag ett varningens finger för halsfluss.


Jag vet vad jag pratar om för vi hade ett rent helsicke med svinkoppor/halsfluss för ett antal år sen. Det var vår son som fick svinkoppor först - i augusti. Sen fick grannen halsfluss och därefter var cirkusen igång! Fram till november smittade vi varann allihop med ömsom svinkoppor ömsom halsfluss... Usch, det glömmer jag aldrig!


Då nämde kollegan att hon faktiskt hade ont i halsen. Hon var hos läkaren som tog ett prov och visst hade hon halsfluss! Jädra tur att hon inte hann komma till jobbet och smittas, även om vi naturligtvis saknar henne på jobbet! Krya på dig, vännen! =)


Nu har jag varit och tränat cirkelgym. Det var svettigt, tufft, jobbigt och givande. Efter passet skulle jag åka och hämta sonen från fotbollsträningen, men det var en timma emellan, så jag körde upp till Kungsbackaskogen och tog ett raskt varv med stavarna. Därefter åkte jag till ICA och handlade lite frukt. Där träffade jag en pappa till en av killarna i laget och han erbjöd sig att köra hem sonen, eftersom han ändå skulle dit och sen förbi oss på hemvägen. Jag tackade ja till det, så jag kunde åka hem och duscha.


Nu står sonen i duschen och maken stormade precis in så jag får ge plats för Chelsea-fansen här i TV-soffan, så tack och adjö för mig för ikväll! =)

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards