jesson

Alla inlägg under april 2009

Av Jessica - 14 april 2009 06:44


Så var påsken slut och det är dags att återvända till verkligheten. Det har varit en härlig helg. Vi har hunnit med massa måsten, slappat, umgåtts med vänner, rört på oss och ja, jag är väldigt nöjd med den här helgen.


Igår hade vi en superaktiv dag. Jag körde som sagt var dubbla pass på Friskis - väninnan dök dock endast upp till spinningpasset - och medan jag var där och tränade gick maken stadspromenaden. Sen tog vi cyklarna och körde en runda som vi även kombinerade med att handla på ICA; förenade alltså nytta med nöje. Man kan väl tycka att vi rört på oss nog, så dags, men jag var sugen på mer motion. Därför packade vi in stavarna i bilen och åkte upp till Kungsbackaskogen på eftermiddagen. I rask takt avverkade vi två varv där, och även om vi inte var jättetrötta efteråt var vi i alla fall varma och svettiga. Härligt!


Det ser ut att bli en ganska mulen dag idag, men jag vet inte om det ska bli regn. Funderar på att ta cykeln till jobbet, för så länge det inte regnar på väg dit är allt frid och fröjd. På hemvägen kvittar det, för blir jag helt genomblöt kan jag ju byta kläder när jag kommer hem.






Av Jessica - 13 april 2009 09:26


Påskaftonens middag hos våra vänner var kanon! Så gott! Vi fick årets första grillade kött och massa annat gott upptill. Sen spelade vi spel, och hade mysigt och trevligt. Vi kom hem vid halv ett och var så nöjda med kvällen. Tack så mycket kära vänner för den kvällen.


Igår gick vi upp sent - skönt med sovmorgon - och gick stadspromenaden först. Vi tog med oss våra stavar och vädret var underbart skönt. Vi bestämde oss för att åka in till Göteborg för att strosa runt där. Började med Trädgårdsföreningen. Det var mycket folk i rörelse och många satt och njöt på filtar och bänkar med ansiktena vända mot solen. Vi joinade dem med varsin glass i handen... Mmm.


Sen gick vi över till Bältesspännarparken och vidare bort till Kungsportsplatsen. Även här var det mycket folk och en spraymålande konstnär stod invid Kopparmärra och drog mycket publik som vanligt.


Vi avslutade vår lilla tur nere vid Operan, och gick tillbaks till Centralen och tog pendeln till Kungsbacka station. Där hade vi ställt bilen innan vi åkte in till Göteborg, så vi körde bort till ICA och handlade lite. Körde sonen och hans flickvän hem till henne och därefter drog maken igång vår grill för första gången denna säsong. Det riktigt lyste om honom där han stod vid grillen och njöt.


Efter maten satt vi kvar ute på framsidan till klockan var nio ungefär - så skönt. I och för sig hade jag filt om axlarna, gasolvärmaren var på och markisen nedfälld för att behålla värmen, men vill man sitta ute så vill man, helt enkelt! Vi tittade på TV och slappade resten av kvällen och nu är det sista dagen på ledigheten.


Jag ska iväg till Friskis och köra cirkelgym + spinning. Hoppas få sällskap av en väninna i området här bredvid. Det var hon som föreslog dubbelpass, när vi träffades i lördags på spinpasset, annars hade jag nog  nöjt mig med cirkelgym idag.


Maken ska uppdatera killarnas hemsida när jag är borta och sen har han planerat att fixa i ordning min cykel om det går. Gör det det, blir det förhoppningsvis en liten cykelutflykt i eftermiddag. =)


Ikväll ska jag ladda upp lite nya bilder på Facebook, om jag hinner.

Av Jessica - 11 april 2009 08:17


Halv sju vaknade jag och steg upp i morse, påskaftonsmorgon. Nöjd med livet som bara den. Vi fick så mycket gjort igår. Utemöblerna är på plats, jag har planterat lite penséer och klippt ner Klematisen så att den ska kunna börja växa till sig igen.


Jag städade bilen igår och sen hjälptes vi åt att städa inne. Därefter åkte vi och handlade och sen var vi på middag hos svägerskan och svågern. Jättegod Olsson fick jag att äta, medan de andra åt Jansson och till kaffet fick vi fantastiskt god tårta. Sen spelade vi spel - Med andra ord - och vid tolvtiden gick vi hem och la oss. Nöjda med vår dag och kväll...


Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli halv tio. Då ska jag hämta upp en kompis och så ska vi köra ett spinningpass på Friskis. Jag har bokat tid på solariet halv tolv idag också, men med tanke på det fantastiska vädret vi har ska jag nog boka av det och istället sätta mig i en solstol ute när jag är färdigtränad. Läsa en bok kanske. Gud så skönt. Inga måsten idag, utan bara njuta. Kanske kör jag igång en maskin tvätt och hänger ut bara för att jag vill och för att det är något speciellt med första tvätten ute för året!


Under dagen ska maken hjälpa en kompis med taket på hans cykelförråd, och sen till kvällen ska vi äta middag där. Det ska bli jättetrevligt. Vi har blivit ombedda att ta med oss några spel till dem och det gör vi ju så gärna!


Här hemma ska sonen och några kompisar laga middag tillsammans ikväll. Oxfilé hörde jag bland annat att de skulle festa loss på. Det är trevligt att ett gäng 15-16-åriga killar träffas, lagar mat och äter ihop tycker jag. De gör så emellanåt, och jag är lite imponerad. Får se hur imponerad jag blir när jag kommer hem ikväll och ser köket. Men jag vet att åtminstone en av killarna är duktig på att torka av och göra fint efter sig, så jag känner mig ganska lugn.



Av Jessica - 10 april 2009 11:20


Det blev ingen promenad igår och inte heller mer vackert väder. Det dimmade ihop sig totalt, men idag ser det bättre ut igen. Vi var hos ett par kompisar igår kväll och tittade på TV, spelade kort, pratade och drack vin. Oplanerat men väldigt trevligt.


Nu röjer maken utanför, kör med högtryckstvätten och gör fint så vi kan ställa upp våra utemöbler. Blir sugen på att åka och handla lite växter att sätta i krukor och så. Mmmm... Men först har jag tvätt att ta hand om och så tänker jag gå ut och dammsuga och torka av i bilen. Jag tror jag gör det direkt så jag har det gjort. Sen ska vi städa av här hemma och därefter kan vi åka och handla. Det ska bli påskmiddag idag har jag tänkt...Påska på - måste gå!



Av Jessica - 9 april 2009 16:29


Oh la la! Solen skiner, slutat jobba för dagen, nu är jag leeedig i fyra dagar. Yeehaa! Kånkade runt på en vinkasse åt min kollega på lunchen förut. Tur att jag följde med henne till Systemet dock, för hon köpte nästan allt och jag hann precis,  med nöd och näppe, sno åt mig en flaska Kirsberry - danskt körsbärsvin, för den oinvigde - innan hon gick loss i hyllorna. >;o) Glad Påsk, Ausa!


Nu sitter jag här och pustar ut. Har faktiskt avbokat träningen klockan fem - jag kan inte förmå mig själv att stänga in mig i det lilla "cirkelrummet" och köra järnet idag, när det är så underbart väder ute! Ska nog gå en sväng sen istället. Passa på att njuta av våren och de solstrålar som nådigt tilldelats oss en dag som denna. Ah, livet är underbart och jag är så glad att jag finns! =)


Av Jessica - 9 april 2009 07:12



Skärtorsdagens morgon är nu äntligen här. Jag är nyduschad, fräsch och har fått på mig mina ögon och lite glans på läpparna! =) Det är nu som ledigheten är som allra bäst; timmarna innan det är dags att gå hem från jobbet för dagen... Nu har jag hela ledigheten framför mig och det känns så lyxigt!


Planen för dagen ser ut så här: 8.20 tid hos däckfirman för skifte av däck, jobba, jobba, jobba - lunch - jobba, jobba. Säga "hej hej" och "Glad Påsk" till de kollegor som fortfarande finns på plats och sen åka hem och svida om för cirkelgympasset på Friskis. Överlever jag det - det är gymansvarige som har passet idag, ugh/yeah - åker jag hem och duschar och sen ska jag laga god middag till familjen och sitta uppe seeent bara för att jag är ledig i morgon! 


Världen utanför mitt fönster är höljd i en gråvit dimma, men jag är säker på att jag kan skymta en klarblå himmel där bakom emellanåt. Det blir nog en kanondag idag! Nu ska jag vattna blommorna och läsa klart tidningarna, sen ska jag ta och kvasta iväg! Ha en fin skärtorsdag och en underbar inledning på påskhelgen!

Av Jessica - 8 april 2009 22:10


Begav mig till mor och far efter jobbet idag. Hjälpte mamsen med lite grejer och pratade en del. De har det inte lätt där uppe i skogen med sjukdomar och elände...


Usch ja, jag är så glad för min tennisarmbåge. Tolka mig rätt nu; klart det är jobbigt att ha ont, men det kunde varit så mycket värre!


Så är det kvällen och här tittas på Liverpool vs Chelsea på Viasat Fotboll i vårt vardagsrum. Det är maken som tittar - sonen är hos flickvännen och ska sova över - och jag är helt absorberad av datorn. Trött men nöjd med min dag.


Idag har jag hittat rätt när det gäller sista detaljen i vårt sovrum, inredningsmässigt. Vi tapetserade om i somras och har sedan dess varit helt på det klara med att det inte ska upp massa tjafs på väggarna, men vi (jag)ville verkligen ha ett väggord på den vägg som är mittemot fondväggen.


Jag har funderat lite över vilka ord vi ska ha och för ett tag sen sprang jag på ett citat som jag föll för direkt. Idag såg jag så meningen, som jag vill ha utskuren, i rätt typsnitt och har även fått en kostnadsbild. Runt 1200 kronor kommer det att kosta, och det är det min själ värt... Älsklingen säger att "citatet är väl fint och det låter jättebra att sätta det på väggen". Han har dock aldrig hört talas om det, men man är väl säljare, så snart finns det inget alternativ för honom heller...


Han föreslår i och för sig  att det kan stå hans namn på väggen, eller ännu hellre hans eget smeknamn på sig själv, "Kungen", men där går gränsen. Jag köper inte det även om vi skriver "Dronningen", som han säger, bredvid - no, no!

Av Jessica - 8 april 2009 06:44


Småfrusen och gäspig har jag nu tagit mig till vardagsrummet via badrummet och köket. Det var inga problem att stiga upp i morse - jag vaknade halv sex och gick upp direkt. Nu sitter jag och väntar på att det ska bli dags att äta frukost. Jag brukar vänta till sju, så är jag lagom hungrig till lunch och inte innan.


Klockan åtta ska jag träffa dietisten idag. Hon kommer väl att väga mig och förmana mig för att jag inte vill äta brödet som hon föreslagit och för att jag inte äter fisk, kan jag tänka. För övrigt så fick jag ju klart för mig sist att kosten hon föreslår är så fettsnål som möjligt, och det är inga problem för mig att hitta såna produkter, jag har levt med det tänkandet i många, många år, så kom an bara, ge mig nåt nytt att bita i idag!


Igår hade jag så ont i min armbåge att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Jag ringde till sjukgymnasten och fick tid om två veckor. Det kändes tufft att behöva vänta så länge, men så som det känns nu här på morgonen är det lugnt.


Antagligen gjorde det nytta att träna cirkelgym igår kväll, för smärtan har avtagit. Det låter ju inte klokt egentligen, men funkar det så är det ju bra... Har bokat in mig på cirkelgym i morgon igen, klockan fem. Låter som en härlig inledning på påskledigheten, tycker jag.


På tal om påkskledighet önskar jag att jag vore ledig redan i morgon. Men det är nog bara för att lite extra ledighet är på väg. Då längtar jag så mycket att jag redan är där i sinnet - vilket gör att det känns konstigt att den där första lediga dagen aldrig kommer...


Här kommer en bild för dagen. Även om himlen är gråmulen kan man tänka att där bakom alla moln finns en sol som ser ut så här och bara det kan ju göra att man känner sig glad!






Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards