jesson

Alla inlägg under maj 2009

Av Jessica - 25 maj 2009 06:48


Det blev en bloggfri helg, men nu är jag tillbaks. I fredags efter jobbet kom jag hem till ett välstädat hem och en make som lagade mat. Vi bjöd hit svägerskan med familj på middag, bestående av chokladmarinerad fläskfilé med rotftuktsterrin och till dessert varma bär med kesella. Gott!


Det blev väldigt uppskattat av gästerna, för de lever sina liv i lådor just nu och äter på papperstallrikar. De ska alldeles snart flytta, så det mesta är nerpackat. Vi bestämde att de skulle äta hos oss även på lördagen.


Lördag morgon cyklade jag till Friskis och körde ett spinningpass - härligt! Så kom jag hem och då var maken i full färd med att ragga spelare till en fotbollsmatch i Halmstad. Han fick åka ner till Halmstad en sväng och lämna av spelarna och blev kvar där nere ett tag.


Därför tog jag hand om matlagningen i lördags. På kvällens meny denna afton stod krispig kyckling med ris, sallad och syrlig chokladkaka till dessert. Fantastiskt gott och nöjda middagsgäster än en gång. Sonen och hans kompis åt här och LAN-ade sedan resten av kvällen/natten. Vi andra spelade Pictionary och Rappakalja till klockan ett.


Igår hade vi en riktig slapparedag hemma. Jag låg kvar i sängen länge, länge och läste tidningen, halvslumrade och bara njöt av att ha en ordentlig sovmorgon. Sen tittade vi på TV och tyckte det var så skönt att bara hänga i soffan. På eftermiddagen åkte vi och hyrde oss några filmer; Allt flyter, Australia och Arn riket vid vägens slut. Vi tittade på två av filmerna och gick sen och la oss ganska tidigt. Härlig, ledig söndag - men idag är det full rulle som gäller igen!  

Av Jessica - 22 maj 2009 07:07


Efter träningen igår åkte vår lilla familj ner till Varberg. Där var tyvärr alla affärer stängda - som vanligt, när vi väl åker dit - men vi åt sen lunch där och sen åkte vi till Kungsmässan. Sonen fick en skjorta och en kavaj som han ska ha på avslutningen i skolan. Tänk, han går ur nian om ett par veckor! Därefter handlade vi mat för några dagar och sen bar det av hemåt för lite enkel korvgrillning.


Maken och jag satt och gottade oss i kvällssolen på framsidan till klockan närmade sig nio. Sen gick vi in och tittade på TV en stund. Sonen och hans flickvän hade tjatat på oss tills vi gav med oss angående att de tillsammans med ett par kompisar skulle få tälta. Vet inte om de verkligen satte upp något tält men jag hoppas att de sov inne, hemma hos kompisen istället, för jösses vilket oväder det kom in över Kungsbacka sen...


Nu är det morgon, maken är ledig, och jag ska strax bege mig till jobbet. Det känns lite konstigt, vet inte riktigt vilken dag det är. Skumt att vara ledig igår, gå till jobbet idag och så är det inte måndag efter ledighet som vanligt, utan fredag! Nå, nu är det som det är, och jag tror att det blir en härlig dag idag oavsett vilka bokstäver som står före ordet -dag. Lite extra lyx blir det ju förstås med vetskapen om att det är fre- som föregår -dag och inte mån-.



Av Jessica - 21 maj 2009 07:55


Ledig torsdagmoron, vilken lyx! Idag har jag inga planer än så länge. Jag har just kickat igång en maskin tvätt, och bokat in spinning kl 12, men om vi bestämmer oss för att göra något annat under dagen bokar jag gladeligen av spinningpasset. Det kommer fler pass.


Igår var sonen och maken nere i Halmstad och spelade DM-match. Det gick bra, de vann! Hurra! Själv var jag iväg och tränade cirkelgym och sen hade jag en lugn och skön hemmakväll. Familjen var hemma först runt halv elva, så ganska snart efter deras hemkomst gick jag in och la mig. Bläddrade i MåBra och inväntade John Blund. Det tog inte lång tid innan han kom, som vanligt, när jag lagt huvudet på kudden.


Vaknade utvilad i morse, till en gråmulen himmel, med tankarna på en liten stuga, som jag såg på Hemnet igår. Den hade suttit fin-fint som en liten tänkarstuga, ett ställe att dra sig undan till, ett litet sommarkrypin. Någon som har en miljon över? Jag kan tänka mig att ta hand om den i så fall, säg bara till!


Dags för morgonens första kopp kaffe! Sen blir det nog en omgång Alfapet, så att hjärnan kommer igång tror jag. Härligt med tidiga morgnar, även när man är ledig!

Av Jessica - 20 maj 2009 07:02


Tack Karina & Susanne för kommentarerna! =)


Det blir endast ett kort inlägg nu. Känns som någon hällt superlim över tangentbordet. Blir till att koppla ur laptopen ikväll om jag ska kunna skriva ordentligt.. Vissa tangenter sitter fast! Stenhårt att trycka ner några, och en del funkar som vanligt. Suck!


Det var kanon igår kväll - maken, jag och alla penisonärer... Några fler medelålders, visst, men mest smackande löständer och "hmmm, jo, det här var ju gott". De långa köerna till smakprovningsborden och gratis-vinbaren gjorde att kvällen kändes som rena PRO-tillställningen. Kaffekön och mineralvattenkön var dock lite kortare. =)


Av Jessica - 19 maj 2009 17:22


Tack Susanne! =) Hur många år tror du inte vi har handlat på Kvantum för att uppnå denna VIP-status och för att inte tala om alla mutor till Holger...?! Jisses! Och så får vi ändå betala 100 spänn per skalle ikväll, minsann! I'm tellin' ya: Håll dig till MAXI! ;O)

Av Jessica - 19 maj 2009 06:39


Tack AMC för att du finns, läser min blogg och kommenterar. =)

Nu är det tisdag morgon, det ser ut att kunna bli en fin dag, bara molnen makar lite på sig, så solen kan titta fram ordentligt. =) Jag är lite sömnig, men det känns behagligt att det är morgon igen. Jag gillar det!

Igår åkte jag hem efter jobbet, lagade middag, bokade av cirkelgympasset, åt, bokade på cirkelgympasset igen och åkte och tränade. Jag var helt slut efteråt. Fantiserade om Dextrosol, stora som höghus - så matt, ur balans och trött! Puh!

Jag tog mig hem och där väntade fruktskålen med lockande bananer bland annat. Efter att ha ätit en banan, duschat och vilat en stund återhämtade jag mig, och kände mig nöjd med min dag, trots allt. Det är märkligt det där med dagsformen. Känner inte alltid av att jag inte orkar som jag brukar direkt, men kroppen reagerar rejält om jag tar i för mycket när kraften inte finns.

Ikväll ska jag inte träna. Maken och jag ska åka till Aranässteatern och gå på VIP-kväll ordnad för oss som handlar ofta på ICA Kvantum. Kvällens tema är ost, vin & choklad. Föreläsningar, smakprov och överraskningar utlovas. Jag kommer nog att koncentrera mig på chokladen, tror jag. ;o)

Av Jessica - 18 maj 2009 06:48


En tur till IKEA blev det igår eftermiddag och där inhandlade vi ett skåp till lilltoan. Jättefint blev det! =) Sen vi gjorde om överallt hemma förra sommaren har vi haft det väldigt tomt på lilltoan, handdukarna har fått bo i sovrumsbyrån till exempel och ingenstans har det funnits plats för ljus och mys, men nu är det ordning på torpet igen alltså!


Idag är det måndag, himlen är grå och det känns ganska okej faktiskt. Det är ju väder det också. Det är tur att vi har väder, så vi får variation i tillvaron. Det är lite det som är tjusningen med att bo i Sverige tycker jag.


Inget inplanerat ikväll förutom ett pass cirkelgym och matlagning. Det blir nog en soft hemmakväll. Kanske kan det bli fotvård dock, för jag har frågat fotspecialisten i området om hon kan ta sig an mig i veckan, och har jag tur har hon tid redan ikväll... Yay!


För övrigt håller jag på att bråka med boken "Fruset ögonblick" ännu - fan, jag kommer aldrig IN i den boken, men jag vill så gärna att den ska vara bra! Längtar efter den där magiska känslan när man har en bok som är så bra att man inte ens vill gå upp ur sängen en lördagmorgon för att boken är så spännande/bra/intressant. Know what I mean? Jag ger boken en eller två chanser till, sen ger jag upp!


Nu ska jag äta frukost, läsa tidningen och sen bär det av till arbetet!

Av Jessica - 17 maj 2009 11:45


Det blev inte att vi åkte till Göteborg igår. Istället tvättade vi och städade och därefter åkte vi och shoppade. Handlade blommor till uteplatsen bland annat, så nu är det fint på framsidan igen. Penséerna vi hade där innan hade gjort sitt.


På kvällen grillade maken lax och fläskfilé och jag fixade potatisklyftor, sallad och gino. Mmm, det är så himla gott! Sonen och hans flickvän åt med oss, och sen spelade vi en omgång Chicago med dem. Xtravaganzas make var här, åt och umgicks med oss också. Trevligt. 


Melodifestivalen var bra tycker jag, många härliga låtar att välja på. Jag tycker det var helt rätt att Norge vann, för den låten var riktigt bra och annorlunda.


Idag har jag ont i huvudet och känner mig lite halvhängig. Jag har bokat av träningen nu på förmiddagen, ätit frukost och hoppas att det blir bättre snart. Med  två förkylda tonåringar i huset och en svåger som har vattkoppor (!) blir man lätt lite hypokondrisk. Som tur är har vår familj redan haft vattkoppor, men man är ju lite nervös för bältros...


Maken är på match med Tölö i Halmstad och sonen hänger med sin flickvän inne på rummet. Det blir en lat söndag idag känner jag. Kanske kör en maskin tvätt, spelar lite Alfapet, läser, tar en promenad och sen ska vi grilla goda hamburgare till middag. Mer än så lär det inte bli. Jo, jag ska skissa lite på en logga till en granne. Kul! =)

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards