jesson

Alla inlägg under juli 2009

Av Jessica - 17 juli 2009 06:59


Ja, så var då dagen här, äntligen! Fredag morgon, sol och sista dagen innan semestern. Det är dessutom min tur att fixa fredagsfikan och det hade jag verkligen sett fram emot, för den här gången skulle jag hinna baka något själv. Det brukar jag aldrig hinna annars, men nu hade jag laddat för det och det kändes så mysigt igår när jag plockade fram bunkar, ingredienser och skred till verket. Att baka är något jag är bra på och verkligen tycker om att göra! 


Jag hade valt recept för länge sen, en kaffe- & hasselnötskaka. Handlat allting i helgen som var och speciellt gått in i kaffebutiken för att köpa chokladkaffebönor till garneringen. Get the picture? Hade så gått in för det här.


Bakade två formar och när det gått 30 minuter i ugnen var det inte klart. Jag laddade på fem minuter till och när jag med sticka kontrollerade på 3-4 ställen per kaka och den var torr kände jag mig nöjd och tog ut kakorna och lät dem svalna. När jag sen stjälpte upp dem på galler visade det sig trots allt att de var dödbakta i mitten! Helt jädra otroligt. 


Men gav jag upp? Nej, jag tänkte att det funkar nog ändå, delade kakorna mitt itu på längden, bredde smörkräm på två av halvorna och lade de andra två halvorna ovanpå. De var lite trasiga och dana, men jag fortsatte. Det skulle gå... 


Rörde ihop glasyren och smetade på den, toppade med mina fina dekorationskaffebönor och insåg först då att det här var ett totalt fiasko! Jä-la muppkaka! Buu-huu! Så ledsen jag blev! Så idag, kära kollgor, blir det inte heller hembakt från mitt kök!


Maken såg mig slita med kakorna, och de två kantbitarna jag skurit bort för att de inte fick plats i burken dukade han upp på assietter och serverade efter middagen. Om det skulle föreställa en tröst eller vad det nu var han försökte sig på, så lät han efter ett par tuggor meddela att kakan var ändå inte så god som han hade trott, så det gjorde inget att jag inte kunde ta med dem till jobbet som idag. Hrmpf!



Av Jessica - 16 juli 2009 07:12


Igår var jag på Friskis utejympa igen. Så härligt! Det var alldeles lagom varmt och tur med vädret hade vi också. Precis när vi var klara med själva passet och skulle stretcha började det droppa så smått - bara lite lite regn, och det blev inget mer med det sen heller.


Väl hemma satte jag mig och spelade det beroendeframkallande spelet Word Challenge på Facebook en stund och därefter bläddrade jag i några fotoböcker som jag lånat på biblioteket. Undra varför jag är sån, egentligen..? Ja, när jag gör något så gör jag det till 118 procent! Spelar jag Bitch, Word Challenge eller Alfapet spelar jag det så in i hoppsan. Så mycket att jag blir helt besatt och sen kan jag kräkas på det till slut, för jag har spelat det så mycket.


Samma gäller "favoritlåten för tillfället" - några såna råkar man ju på emellanåt - jag spelar den om och om igen tills jag kan den utan och innan och nästan inte tycker om den längre. Jag älskar sönder låten helt enkelt! 


Och nu det här med fotograferingen. Nu vill jag lära mig mer, jag vill veta och kunna allt och jag vill ut och fota hela tiden! Hoppas att jag INTE tröttnar på det, utan att jag bara utvecklas och tar mig till nya nivåer framöver.

Sonen är nyklippt. Han kom till mig på jobbet igår och så fick jag välja ut en salong som jag trodde skulle passa honom, som dessutom hade tid direkt. Han blev korthårig med hans mått mätt och det såg riktigt bra ut, tycker jag.


Ikväll kommer darlingen hem efter några dagars arbete i Helsingborg och nu är semestern nära...

Av Jessica - 15 juli 2009 07:08


Onsdag morgon, regnet vräker ner och av den underbara begynnande solnedgången som Xtravaganza, Alice, Lisa och jag bevittnade igår vid havet i Vallersvik syns inte ett spår. Tur i och för sig att det inte är solnedgång nu på morgonen, för då hade världen varit bra galen...


Tog några fina bilder på Jack Russel-Alex & Chihuahua-Lexus, båtar, måsar och havet igår. Det är bra roligt att utrustad med kamera ge sig ut och se världen!


Magen känner jag fortfarande av till viss del, men jag måste ta mig till jobbet idag. Måste ta mitt ansvar som kökschef om inte annat. Tömma sopor, torka bänkar, lasta i & ur diskmaskinen och framför allt se till att ordna med fredagsfikan när det blir så dags. Vill inte att kollegorna ska gå runt med förvirrade, flackande blickar och undrande magar...


Lugn, hjälp är på väg, ingen panik! Ni kan andas ut, fredagsfikan är sejfad! Eller nej, inte än förstås, men i morgon kväll ställer jag till med bak, jag lovar! Här ska mjölas och bröas, vispas & gräddas, kletas och kladdas!


Tre arbetsdagar kvar sen är det dags för nästa omgång semester. Jag vet, jag har skrivit mycket om det på sistone, men jag längtar verkligen efter lediga, lata dagar nu. Vakna tidigt eller sent, upp med tuppen eller ligga kvar, sol eller regn, bad eller utflykt... Ta dagen som den kommer, göra det som faller på, det man känner för just för stunden - eller helt enkelt låta bli och bara göra ingenting! Ahhh.

Av Jessica - 14 juli 2009 06:52



AMC - härligt att vara saknad, när jag inte skriver. Tack för din kommentar och för att du kikar till mig varje dag! =)


Jo, nu är det nedräkning till semestern, men jag njuter inte så som jag brukar de där sista dagarna innan det är dags. Varför inte då? Jag mår inte hundra...


Igår natt sov jag skitdåligt för jag hade jätteont i magen. Det blev bara in till jobbet en sväng på morgonen för att ladda över lite bilder som jag tagit i helgen och sen åkte jag hem igen. I natt har jag dock sovit gott och är på bättringsvägen. Det känns fint, så i morgon räknar jag med att vara helt fit for fight igen!


Kalaset i Onsala i lördags var trevligt som vanligt. Vi fick god mat och hade riktigt trevligt under kvällen. Väl hemma fick vi sällskap av Xtravaganza och hennes make. Vi spelade "Chicago" - jag förlorade som vanligt - och "Så det kan låta". Underbart med vänner som liksom jag gillar att spela kort och spel! Tack snälla ni för en härlig kväll.


I söndags skulle jag bara slappa och ta det lugnt, hade jag föresatt mig men det blev allt några knop gjorda i alla fall. På eftermiddagen åkte darlingen och jag in till Göteborg. Ställde bilen på Heden, tog en fika och promenerade på Trädgårdsföreningen - jag fotograferade så klart - och sen gick vi Avenyn upp och ned samt avslutade med en tur på Gothia cup-området. Jag tror maken kände pulsen men Tölös U-lag deltar inte i cupen i år...


Igår morse åkte maken till Helsingborg på jobb. Han kommer troligtvis hem på torsdag kväll. Sonen bangade - han erkände att han var för lat för att jobba så hårt och intensivt som det blir när de ligger borta. Gott att ha honom hemma, tycker jag. Och nu finns det chans att få se honom, verkligen, för Dockan åkte på husvagnssemester till Öland igår... Hur ska de klara tre veckor utan varann?


Nu ska jag ta tidningarna, läsa igenom dem och försöka peta i mig lite frukost och en kopp kaffe. Hoppas magen inte gör uppror!



Av Jessica - 11 juli 2009 13:19

Börjar med att tacka "åsabo" för den fina kommentaren på föregående inlägg och undrar vem som döljer sig bakom signaturen? =)


Igår efter jobbet hämtade vi bilen på Einarssons bil, där den under dagen varit inlämnad för en "stor service", för vilken de debiterade 5 451 kr. Fasen, den branschen skulle man ge sig in i - de vet hur man tar betalt och vi vanliga dödliga har inget att invända eller sätta emot. KAN ju inte göra så mycket själv med bilen. Inte ens bilmekanikerna i bekantskapskretsen känner sig riktigt bekväma i motorrummet på dagens bilar som är fullproppade med elektronik.


Blev lite sugen på en vit 308:a när vi var där igår. Hade det inte varit för att det var en automat och dieseldriven variant som stod i bilhallen hade jag på allvar kunnat tänka mig att överväga ett byte, på stående fot, och gladeligen rullat hem i den här lite kaxigare modellen istället för vår  "gamla" 2005:a!


När vi kom hem gjorde vi oss i ordning, maken och jag och sen kom Blondie och Merca hit. Ja, nu har du fått ett eget namn här på min blogg, Merca. Hittills har du ju bara fått hänga med som ett bihang till Blondie i ordalag som "Blondies make" eller "Blondie och hennes man". Härmed förklarar jag dig döpt! =)


Blondie och Merca hade med sig thaimat som vi mumsade i oss innan vi åkte ner till Varberg och Societetsparken. Det var kanonstämning där nere och maken gick igång direkt när Caroline af Ugglas intog scenen. Med höneskinn över hela kroppen stod han där och sjöng med och njöt av hennes framförande. Hon bjöd även på en duett med Andreas Jonsson, och det var ju en bonus får man säga.


När sen Ledin kom upp på scen fick jag hålla med om att han gjort en hel del bra låtar. Och när alla stod där med armarna i luften, svajade i takt och alla sjöng med måste jag säga att det var ganska häftigt! Vi stod där på Societetsrestaurangens uteplats, tidvis i skydd av markisen, då det föll ett par droppar regn, trots Tomas förkunnande om "inte en droppe regn på flera dar". Kolla gärna bilden i dagens GT, på sidan 28. Vi står någonstans mellan den vänstra och den mittersta flaggstången, längst fram mot staketet framför markisen. Osynliga i bild naturligtvis, men vi såg väldigt bra därifrån då vi var en bit högre upp än alla andra i parken.


Vi träffade många trevliga människor, unga som gamla, och idag har vi en inbjudan till makrillfest i Bua och ett samtal att vänta från konstnären, tillika järnmannen och kostexperten och hans fru angående en träff framöver. Kul kväll.


Det blir dock ingen tripp till Bua, för på dagens agenda står lördagslatande och tvättande - åh, jag älskar doften av nytvättad, upphängd tvätt utomhus! Och sen ska vi på kalas klockan sex. Två av makens kusinbarn fyller år nu i juli, så vi ska fira en tolvåring och en sextonåring ikväll. Grattis, grattis och hipp hurra!


Sen undrade nyss Merca om vi ville komma hem till honom och Blondie senare ikväll och spela kort. Vi får se hur vi gör och hur sena vi blir hem från Onsala.


Sonen mår bra idag säger han och det känns skönt. Han och tre kompisar var här hemma och spelade poker i går kväll. Tre sov över och nu har just Dockan kommit hit. Tror inte att de vill följa med på kalaset, men det hade varit väldigt trevligt om de ville följa med.




Av Jessica - 10 juli 2009 07:05


Läkaren ringde igår. Förutom lågt blodtryck är allt annat bra med sonen, åtminstone det vi fått svar på hittills. Väntar på besked angående B12-brist men allt annat ser bra ut - vi kan sluta med extra salt till exempel. 


Läkaren vill göra en grundligare undersökning av hjärtat eftersom sonen idrottar så mycket som han gör, så vi får invänta en kallelse till den undersökningen. Bra att man går till botten med det här, tycker jag! Han håller sig hemma från jobbet idag också och tar det lugnt...


Stadsvandringen igår var kanon, tycker jag! Fick lärt mig lite mer om Kungsbackas historia, och dramatiseringen var jättebra! Duktiga skådespelare och en bra story. Fyra Jessicor av fem möjliga blir betyget! Om den varit lite längre och några fler personligheter presenterats hade betyget blivit en femma.


Ikväll bär det av till Varberg och Societén. Maken, Blondie, hennes man och jag ska dit och lyssna på/se Tomas Ledin. Annorlunda. Jag går sällan på konserter och jag skulle själv aldrig välja att köpa biljetter till Ledin, för jag tycker inget speciellt om honom. Han bara finns, liksom. Är inte jättebra och inte heller jättedålig. Men det var maken som hakade på den här idén, så han tror nog att det kan bli bra. Jag öppnar mitt sinne och ser vad som händer.



Av Jessica - 9 juli 2009 06:40


Tack för kommentaren Susanne, du har rätt, träningen är ett underbart tillfälle att ladda ur och ladda på, och på tal om det...Kamerabatteriet är fulladdat, det har legat hela natten - precis som jag. =)


Hoppas på hyfsat väder ikväll, så jag kan ta med mig kameran. AMC och jag ska gå den guidade stadsvandringen här i Kungsbacka och det ser jag verkligen fram emot. Kanske skådisarna inte är något speciellt att ta kort på, men en och annan bild från staden kan man ju alltid knäppa. Dokumentera nutiden - kanske i en lyckad kombination med dåtiden.


Idag är sonen hemma från jobbet igen - han mår inte bra, stackarn. Vi var iväg till Husläkarna för ett par veckor sen, för att han mådde "konstigt" - tappade känseln, blev yr, hade mycket huvudvärk och så. Träffade då en sjuksköterska som sa att blodtrycket var lågt och han tipsade om att det kanske kunde vara saltbrist. Sonen saltade därefter varje måltid extra och han började må lite bättre. Men igår var det dags för ett nytt läkarbesök - pojken är inte okej.


De tog blodprover och undersökte honom ordentligt, men några svar har vi inte fått ännu. Det känns dock bra att de gör en grundlig koll, så vi får veta vad som är galet. Idag har han ont i huvudet och mår illa - så han fick krypa tillbaks i sängen - inget jobb för hans del idag alltså.


Frukost, tidningsläsardags och sju dagar kvar att arbeta innan det är dags för semester... Det bubblar!

Av Jessica - 8 juli 2009 20:38


Lagade middag efter jobbet, åt, bytte om, cyklade med maken, som skulle köpa snus, genom stan för att därefter stanna kvar själv vid Varlaskolans parkering, varefter han fortsatte hemåt ensam.

Perfekt väder för Friskis utejympa! Äntligen igång! Röra på sig i takt till musiken, svettas, springa, hoppa, böja, sträcka sig, upp ner, armhävningar, sneda & raka situps, lyft, upp med höfterna, sträck på armarna, bak med benet - två bak, två fram och klapp, klapp - häpp! Känns som det var länge sen jag rörde så på mig, men det var ju förra måndagen. Jobbigt alltså, men KUL!

Har glömt hur man gör "prinsessretuschen" i Photoshop! Det retar ihjäl mig! Har letat på Moderskeppet.se efter det men jag KAN INTE HITTA DET! Frustrerande! Någon som vet vad jag menar, någon som kan sträcka ut en hjälpande hand? Snälla...?!

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards