jesson

Alla inlägg under juli 2009

Av Jessica - 8 juli 2009 07:02


Sitter här och väntar på att "Talang-Erik" ska sjunga. Han är gäst i TV4:s nyhetsmorgon, men än har jag inte hört en ton. Hoppas det kommer snart!

Igår kväll var Xtravaganza, hennes hundar och jag ute på en kvällspromenad i skogen. Härligt! Vi satsar på det ikväll igen. Men först vill jag verkligen att det ska vara uppehåll så att jag kan gå på Friskis utejympa. Just nu ser det hoppfullt ut, åtminstone när jag tittar åt söder, men många vindar hinner blåsa och mycket hinner hända innan halv sju ikväll. Håller dock tummarna!

Av Jessica - 7 juli 2009 06:58


Det blev ingen träning alls igår - känner mig som en riktig soffpotatis just nu. Finns i och för sig ganska få pass att välja på under sommaren och utejympa i regn, nej så lång har jag inte kommit med mig själv, än.


Det kom rejält med regn under gårdagskvällen! Det regnade så kraftigt att det nästan hoppade upp vatten ur rännorna eftersom de inte kunde ta emot mer regn. Ganska skönt med lite uppfriskande regn och lite mullrande åska. Jag passade på att krypa till sängs ganska tidigt med en tidning som sällskap. 


Denna tisdagsmorgon drar stora, tunga moln fram över himlen, solen kikar fram  mellan molnflaken och det känns friskare i luften idag. Åskan rensade bort lite kladd i luften.


Ikväll ska jag passa på och rensa några skåp och/eller lådor. Gick loss i receptskåpet igår. Rensade bland alla osorterade och sorterade recept i och utanför pärmarna, slängde en del och sorterade in en del. Har nu förutom alla kokböcker mer än biblisk ordning - Gamla pärmen, Nya pärmen och Mellanpärmen. Innebörden kan man ju fundera över...


Gamla pärmen innehåller allt från recept och tips från hemkunskapen i nionde klass - oj, det var längesen - till mammas äppelkaka och Röshults hallonlikör samt mormors kanelbullar, kardemummakaka och nötkakor. Nya pärmen innehåller alla lösa receptutskrifter från Tasteline, MåBra och Allt om mat som jag samlat på mig under cirka ett år och mellanpärmen är full av viktväktarrecept och andra favoriter. Ikväll blir det mat från mellanpärmen!



Av Jessica - 6 juli 2009 06:45


Sova ut? Skojar jag med mig själv, eller? En lördagmorgon, när solen gassat på hela veckan och risken för sämre väder är överhängande? Skulle inte tro det!


Nej, klockan åtta i lördags gick jag upp, fixade frukost, packade matsäcken, jagade upp älsklingen ur sängen, hoppade i bikinin, laddade kylväskan med ett antal liter vatten och halv tio var vi på plats ute vid Smarholmen för en dag fylld av sol och bad i det vid bryggan manetfria, salta och 22-gradiga vattnet! Underbart!


På kvällen var vi hemma hos Blondie och hennes make. De hade även bjudit över sina grannar och vi spelade kort och hade det underbart trevligt i den ljumma sommarkvällen, även om jag förlorade spelet. ;o)


Vaknade igår och då hade molnen rullat in, så det var inte aktuellt att åka och bada då. Tog hand om lite tvätt, fikade här hemma med Blondie & hennes make och sen åkte jag och älsklingen på utflykt till Gunnebo slott.


Där tror jag aldrig att jag har varit förut. Själva slottet var intressant att se om än inte storslaget magnifikt, men oj, vilken härlig miljö för övrigt! Lummigt & grönt, och vilken köksträdgård... Åh, det var som en lisa för själen att gå runt där.


Sen åkte vi hemåt, handlade på vägen,  och jag lagade god pasta med pesto. På kvällen åkte maken och jag in till Röda Sten, för vi var sugna på lite mer utflykt & fotografering. Vi hann inte stanna så länge förrän regnet kom, men det var mysigt den stunden det varade.


Tittade på film innan det var dags att sova, och nu har det raskt blivit måndag och dags för vardagsbestyr igen. Himlen är alldeles grå, temperaturen ligger någonstans runt arton grader och jag huttrar lite så här på morgonkvisten, trots att det är lite småkladdigt i luften.


Idag blir det en bra måndag på jobbet tror jag. Chefen är tillbaks från två veckors bilsemester och det ska bli så spännande att höra hur hon har haft det. Ausa och AMC börjar sina semestrar idag, så det kommer att bli tomt utan dem, men det får funka helt enkelt. Två veckor kvar tills det är min tur att ha längre ledighet än en vecka... Ser fram emot det och börjar räkna ner nu.


Ingen utejympa med Friskis för min del ikväll förmodligen, för det kan tänkas komma en och annan skur idag, men ett medelpass inomhus klockan sex ikväll får duga i så fall.


Av Jessica - 3 juli 2009 07:08


Sista arbetsdagen för denna veckan ligger framför mig. Himlen är alldeles övertäckt av moln och nu lovas det svalare väder framöver. Synd om dem som går på semester idag, som i två veckors tid har längtat ut till stranden för sol och salta bad, men oj vad skönt ändå...


Ikväll ska vi på kalas i Åsa, för makens brorson fyller 4 år. Om det är hyfsat väder i kväll kanske vi kan avsluta med ett litet kvällsdopp när vi ändå är i de trakterna. Om det inte är för mycket maneter vill säga. Sen ska vi bara hem och ha en lugn och skön kväll.


Åh, så skönt det är med fredagar. Då vet jag att jag kan få sova ut om jag vill, både lördag och söndag. Även om det sällan blir att jag sover länge ens på helgerna, men vetskapen om att jag kan om jag vill ger en skön känsla i hela kroppen.


Av Jessica - 2 juli 2009 19:41


Åkte bort till Kungsmässan idag efter jobbet, med en tanke i huvudet: "På Kungsmässan är det alltid svalt och skönt tack vare luftkonditionering". Tyckte att det var en perfekt dag för att spendera de där åt shopping öronmärkta pengarna från igår i den efterlängtade svalkan. Men det tog inte många minuter innan jag insåg att AC:n låg nere i köpcentret idag. Sprang på en väninna som jobbar där, och hon berättade att efter halva dagen idag hade den slutat fungera.


Men ok, jag hade ju bestämt mig för att shoppa loss idag, så på med spenderbyxorna, torka svetten ur pannan och koppla på min jag hittar de bästa fynden-blick och så iväg!


Lyckades hitta ett par jeanscapribyxor, en svart ursöt klänning med hålmönster & spetsar, som jag kan använda som den är nu i sommar och tillsammans med leggings och trekvartsärmad, tunnare topp till hösten! Så fin! Sprang även på ett par fräcka svarta Esprit-sandaler med bling-bling på, som det stod "måste ha" på varför jag omedelbart slog till.


Jag köpte även en putsduk till kameralinsen, lite förnödenheter på Apoteket och därefter var jag nöjd med min runda och avslutade med ett varv inne på ICA. Sen hem och kraschade i soffan - den här dagen har varit vaaarm, händerna & fötterna är svullna, håret hänger som jag vet inte vad, klänningen klibbar mot kroppen, jag känner mig seg i huvudet och en jordgubb/lime-Ramlösa i soffan och en blick på Ernsts program på TV4 är ungefär så mycket som jag orkar med just nu...



Av Jessica - 2 juli 2009 07:06


Lunchpicknick i Badhusparken igår igen. En underbar oas så här i dessa varma tider, när det ena stället är varmare än det andra. I skuggan under de lummiga träden i Badhusparken tittar man på vattnet som hoppar i fontänen, lyssnar på fåglarna och bara njuter av svalkan och grönskan. Sen är det lite tungt att gå in och sätta sig på kontoret igen, men hell, det är underbart med sommar och värme! =)


Efter jobbet igår hade jag ju tänkt gå på Friskis utejympa, men istället följde jag med en kompis ner till Åsa för ett besök i SUH925:s smedja. Hon gör - och har - fina grejer, men tyvärr hade hon lånat ut många smycken till en utställning nu, så det fanns inte jättemycket att titta på. Jag hade gjort upp en shoppingbudget i huvudet på väg ner till Åsa, men spenderade faktiskt inte en krona!


Idag planerar jag att lämna in kompaktkameran på felsökning, för det blir suddiga partier i bilderna, och vita föremål blir självlysande på något sätt. Måste ha hänt något med kameran - tur att jag även har en ny kamera nu!


Jag ska handla också, för det blev inte av igår. Maken köpte bara det vi skulle ha till middag igår - grillad fläskfilé med sallad och klyftpotatis, mmm - så resten får jag handla idag. Ser fram emot svalkan på Kungsmässan, för hjärnan börjar  kännas lite kokt nu, efter så här lång tids värme. Har huvudvärk nu på morgonen redan, så det blir till att fullkomligt hälla i sig vatten under dagen idag för att få ordning på vätskebalansen.


Förresten idag finns både maken och sonen med i Kungsbacka-Posten, så läs och titta noga! ;o)



Av Jessica - 1 juli 2009 06:58


Redan dag tre den här arbetsveckan; det går fort! Fortfarande underbart, varmt och härligt väder ute! På lunchen igår var vi några från jobbet som åt lunch på picknickfiltar under ett träd i Badhusparken. Det var så härligt!


På kvällen var jag hemma hos mor och far och sen åkte jag hem och gick nästan och la mig och somnde direkt. Värmen tar på krafterna.


Ikväll är det utejympa igen och jag siktar på att köra det passet. För övrigt har jag inga speciella planer för dagen mer än att vi måste handla, för nu är det nästan bara slutet kvar på allting i kyl, frys och skafferi.


Nu ska jag mejla över lite bilder till mor, anmäla mig till Nikons fotoskola i september, dricka upp mitt kaffe och sen bär det av till den inte så väl luftkonditionerade arbetsplatsen... 32 grader hade jag på mitt kontor igår eftermiddag. Puh!


Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards