jesson

Alla inlägg under augusti 2009

Av Jessica - 9 augusti 2009 08:21


Vi bor kvar! Det var inte mina drömmars hus vi tittade på igår alltså. Maken och sonen var mer entusiastiska än jag. Jag tyckte inte att huset luktade bra och det var mycket att fixa med, så nej, inte den här gången heller. Men vi är ju inte i akut behov av att flytta ändå, så det gör inget. Hittar vi något annat intressant så gör vi, och gör vi det inte så är det nog meningen.


Idag är det sista lediga dagen innan allvaret börjar. Ska bli ganska gott att återvända till vardagen igen faktiskt. Få lite rutiner, få ordning på träningen och återvända till verkligheten. Jag har minst sagt varit lat denna semestern; tagit time out från Friskis och endast ägnat mig åt lite cykling och en och annan promenad.


Men nu är jag sugen och ikväll har jag bokat in mig på ett spinningpass och i morgon kväll på ett step-pass. Får dels se vad som hänt med konditionen och i morgon får jag också känna på hur vaden har läkt över sommaren. Hoppas, hoppas att den kan hålla för step igen, för oj vad jag har saknat det!


Jag gick upp tidigt idag av två anledningar. Den första var att jag hoppades på att himlen skulle vara blå och molnfri så att det var strandenläge, men den förhoppningen grusades så snart jag tittade ut genom vardagsrumsfönstret - gråmulet väder råder idag. Skönt, på sätt och vis, för då är det ingen stress nu på morgonen, för att hinna ut till havet innan parkeringen blir full och för att få en bra plats.


Andra anledningen var att jag tror att det kan bli svårt att somna ikväll. Hade jag legat kvar och sovit längre nu i morse hade det nog blivit ännu tuffare att komma i säng ikväll. Jag har så att säga ett endagsträningsläger inför höstens och vinterns stiga-upp-klockan-sex-varje-morgonmåste.


Har nyss kört igång en maskin tvätt, plockat fram kött ur frysen och nu ska jag sätta mig och läsa G-P en stund. Mysig morgon, familjen snusar fridfullt och hinner jag ska jag läsa några sidor ur min bok också innan de vaknar.

Av Jessica - 8 augusti 2009 09:27

Här kommer recepten - ät och njut! =)


Jessicas Mangoraja
3 dl turkisk yoghurt

3 msk mango chutney, spicy bengal

1 tsk extra stark curry

1 tsk salt

1 tsk citronpeppar

1 krm sambal oelek

1 msk flytande honung


Rör samman alla ingredienser och låt stå kallt en stund innan servering

__________________________________________________


Tsatsiki

1/2 gurka

1 1/2 tsk salt

2 vitlöksklyftor

3 dl turkisk eller grekisk yoghurt

1 tsk citronjuice

1 msk olivolja


Skala gurkan och riv den på den grova sidan av rivjärnet. Strö på salt. Lägg gurkan i ett durkslag och låt saften rinna av i tio minuter. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda med yoghurten, citronjuice och olivolja i en skål. Blanda ner gurkan och smaka av. Låt stå kallt en stund innan servering.



Av Jessica - 8 augusti 2009 08:40


Det blev allt en tur till Smarholmen igår igen. Mycket folk hade sökt sig dit ut. Badtemperaturen börjar stiga och åh vilken fin avslutning på den här semestern! Solen lyser idag också, jag har varit uppe en stund men idag blir det inte någon tur till stranden. Åtminstone inte nu på förmiddagen. Kan väl hända att vi tar en tur ut i eftermiddag, men inte nu som sagt var.


Det är sovläge för maken än så länge. Igår var det hans födelsedag, och jag började gårdagen med att servera honom kaffe, frukost och morgontidning på hans favoritplats på framsidan. Hans telefon ringde oavbrutet när vi var vid havet - massa gratulanter som ville prata en stund med födelsedagsbarnet.


Något stort kalas var inte inplanerat utan istället hade vi bjudit hit svägerskan med familj på en liten middag. Det var mysigt. Vi satt på baksidan och njöt i solens sken medan darlingen grillade. Till bords blev vi ganska många fler än jag räknat med då sonen hade en kompis och Dockan här samt att Mark också dök upp och joinade oss. Man får dela på det som finns, och jag hoppas och tror att alla blev mätta och nöjda.


Succé blev det igen för min mangoraja och tsatsikin som jag gjort. Mmm, mangorajan har blivit en klar favorit denna sommaren. Passar lika fint att ha som dressing på en grekisk sallad som grillsås till fläskfilé eller kyckling.


När vi ätit färdigt kom det fler vänner som ville gratulera maken, så det blev lite kalas i alla fall, fastän han sagt att han inte skulle fira på något speciellt sätt. Det är alltid trevlig med gäster och kvällen blev hur bra som helst. Vi pratade, lyssnade på musik och satt ute till det blev alldeles mörkt ute. Då drog sig några av gästerna hemåt och sex av oss spelade en omgång Touché innan det var läggdags. Vi kom i säng vid tvåtiden i natt.


Planer idag? Nej, inga speciella mer än att vi ska gå på en husvisning klockan ett. Mäklaren ringde igår angående ett hus som vi blivit intresserade av men missat en visning av tidigare. Nu hade han fler intresserade och därför skulle han ordna en extra visning idag. Kul! Är det mina drömmars hus? Don't know, det återstår att se.


Jag har ju lärt mig det, att hur bra ett hus än ser ut på Hemnet så stämmer det inte alltid överens med verkligheten. Man får ha realistiska förväntningar även om en del objekt ser helt sagolika ut på bilder, exempelvis tagna med extrem vidvinkel. En del skavanker verkar också vara bort-PhotoShop:ade så man luras ofta av bilderna.


Nu ska jag skriva ner recepten på ovanstående röror! Trevlig lördag!






Av Jessica - 6 augusti 2009 20:00


Efter middagen igår åkte maken och jag in till Göteborg och gick runt på Liseberg några timmar. Kollade på folk, spelade på hjulen och hade en underbart skön kväll. När vi kom hem satte vi oss på framsidan och spelade ett par omgångar Kalaha och Pokerpatiens.


Sen var det bedtime, för ännu en dag vid havet var inplanerad idag. Måste ju passa på när solen väl kommit. Åh, så skönt det är! =)


Vi åkte ut till Smarholmen strax efter nio i morse och låg där till halv tre. Känns rejält i skinnet, men asch, det får det bannemig vara värt! Doppade oss några gånger, läste, solade, promenerade och fikade. Så himla underbart!


När vi kom hem tog jag hand om stryktvätten och fixade mat medan maken städade av här hemma. Jag gjorde en god pastasallad, som efter beräkning även kommer att räcka till att ta med varsin portion av till stranden i morgon, i fall det nu blir så här underbart väder i morgon igen.


Älsklingen har sagt att han vill åka med dit även i morgon, så det hoppas jag på. Herre jösses, förr om åren fick jag släpa med honom ut till havet en gång eller två per sommar och nu väljer han själv att följa med ut flera dagar i rad! Än är inte undrens tid förbi.


Nu är sonen och maken på fotbollsträning och jag ska strax sjunka ner med min bok på framsidan, i kvällssolen, i väntan på att de ska komma hem. Jag har nyss varit ute på en liten cykeltur. Nice! Och kvällens sista inplanerade aktivitet är att åka till Anneberg och hälsa på svägerskan och svågern en stund. Mysigt!


Av Jessica - 5 augusti 2009 18:17


Lollo, ja idag har jag allt varit en riktig gottegris. Men åh, jag har ju längtat så efter det här! Och längtar du efter min mat så är det bara att hålla ut - så snart ni vill är ni välkomna på middag igen. Pulvra färdigt och säg till så löser vi det! =)


På tal om det - snart är det mat! Sonen och Dockan är på bio och får äta senare. Jag har fixat alla tillbehör och dukningen, nu ska bara köttet bli klart på grillen så ska vi äta ute-i-solen-grillad mat igen. Yay! Livet på en pinne!

Av Jessica - 5 augusti 2009 14:53


Tack för bilderna på fatet AMC, och som jag skrev i mitt sms tillbaks till dig ska det bli kul att få se det live. Spännande! =)


Nu är klockan i det närmaste tre, maken och jag kom precis hem från Smarholmen. Vi var inte först där i morse, men vid tiotiden placerade vi i alla fall ut våra solstolar och våra grejer på vår plats för dagen.


Det fläktade bra  idag, så jag har småfrusit och inte vågat doppa mig, men älsklingen hoppade i ett par gånger och sa att det var skönt. 18,5 grader var det enligt termometern i vattnet.


Jag njöt dock oerhört av att äntligen ha fått kommit ut till havet! Det är där jag kopplar bort allt annat, slappnar av och verkligen känner att jag får laddat mina batterier. Som det ser ut nu ska det bli bra väder några dagar till, och jag är så tacksam för det!

Av Jessica - 5 augusti 2009 02:21


Min huvudvärk försvann till slut, hoppas din gjorde det också Karina. Det tog mig tre Panodil, en kopp kaffe och massa vila och sömn, för att slippa den, men till slut gav den alltså med sig. Och något regn har jag inte sett till idag så nog får vi tro att bättre väder är på gång.


Här sitter jag alltså mitt i natten och väntar på gryningen och sol. Har packat strandväskan och ska vara först av alla ute på Smarholmen. Yeehaa! Skojar naturligtvis, men all den här vilan tidigare under dagen har nu orsakat mig en sömnlös natt hittills. Jobbigt, när man ligger där i sängen och verkligen vill sova, vänder och vrider på sig, tänker och planerar, funderar och klurar.


Jag låg och läste förut, men nu när jag väl släckt lampan vågar jag inte tända den igen av rädsla för att väcka maken. Annars hade jag gärna hellre legat i sängen och läst just nu, men i väntan på John Blund får jag helt enkelt skriva och hålla mig själv sällskap. Åh, vänta, nu tror jag minsann att det knackar på dörren?! När man talar om trollen; ja, han är här nu. John har kommit, så jag kryper till kojs så hörs vi i morgon igen!



Av Jessica - 4 augusti 2009 14:41


Vilken tur ni hade, Karina, att ni fick de sista biljetterna till "Sommaren med Göran" och dessutom barnvakt. Det var helt enkelt bara meningen att ni skulle få se filmen just då. Och Susanne, du får bjuda in till filmkväll när filmen väl kommit ut på DVD så får vi garva tillsammans då istället.



Igår regnade det hela långa dagen. Igen. Maken och jag tog en biltur till Varberg, med ett stilla hopp om att det kanske var lite bättre väder där, men icke - det regnade lika mycket där. Vi kom i alla fall ut en sväng och det var skönt. Tog en glass på ett glasscafé och åkte hem igen, typ.



På kvällen kom Blondie och Merca hit och vi spelade spel. Alltid lika trevligt. Sonen och Dockan var hemma hos oss och sov här i natt.


Idag har jag huvudvärk som jag inte blir av med! Väderomslag säger maken och jag hoppas vid gud att han har rätt. Tänk om jag, när jag vaknar i morgon bitti, får mötas av solens värmande strålar istället för regnets kylande strilar... Hoppas, hoppas!


Ah, det hade varit så underbart, för nu kan jag det här med regn, känns det som. Jag vet hur man ska klä sig, vet vad man kan hitta på när regnet vräker ner och vad man inte gärna gör då. Just de sakerna skulle jag gärna vilja prova på nu. Sola, vara vid havet, bada, grilla, utejympa, promenera bland klippor och ja ni vet det där som hör den "riktiga" sommaren till; drömsommaren. Värmebölja, hit me!


Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards