jesson

Alla inlägg under september 2009

Av Jessica - 22 september 2009 06:37

pussmun  

Tack Mica för att du också tror på mig! =) Ikväll är det audition nummer två, sen får vi se hur lång tid det tar innan man får besked via mejl om man platsar eller inte, i Friskis kör. Och Susanne, precis som du själv sa igår, vad mer kan man säga? Det viktigaste är att ni ska veta att vi finns här för er - säg bara till!


Igår hade jag en vilodag från träning. Ibland måste jag sansa mig, tänka efter och lyssna på vad kroppen signalerar. Den var trött igår, och man måste ju faktiskt inte träna varje dag när man befinner sig på amatörnivå - jag har inget mästerskap att hitta formtoppen till precis. Tränar jag inte idag kan jag alltid träna i morgon, inte sant? Ikväll har jag planerat att köra ett spinningpass tillsammans med Blondie. Har vi tur så får hon även en plats på cirkelgympasset i morgon, så kan vi träna ihop flera gånger den här veckan. Det ska bli kul! Tungan ute


I fredags, sent på eftermiddagen, lämnade jag förresten tillbaks hyrbilen till verkstaden och fick med mig vår bil hem! De hade ju sagt att de skulle ha bilen måndag till onsdag, men när de inte hört av sig på fredag eftermiddag blev jag lite orolig och efterlyste bilen. Undrade vad de gjort med den och hade ingen lust att betala hur mycket pengar som helst för hyrbilen. De hade dock lovat att de skulle frysa kostnaden efter onsdagen, d v s vid 600 kronor, men det vet man ju aldrig... Döm om min förvåning när jag fick nycklarna till vår bil och han vid utlämningsdisken sa: "Hyrbilen bjuder jag på". Det händer bannemej inte ofta att man får något gratis, men än är inte miraklernas tid förbi alltså.


Av Jessica - 21 september 2009 07:05

pussmun  

Tackar AMC, Lollo och Mor för kommentarerna och för att  ni tror på mig! Det är alltid bra att ha folk bakom sig som gör det!. :) Jag har dock inga besked att komma med än, när det gäller om jag platsade i kören eller inte. Det är en audition till i morgon tisdag, och därefter kommer Anita att mejla ut besked till oss som provsjungit.


Det var roligt att gå på audition, men det tog lång tid. Jag körde ju ett spinningpass kvart över tio i lördags morse, sen gick jag och la mig i solariet tjugo minuter och väntade sen på att det hela skulle börja. Klockan tolv stängdes dörren till lilla salen och vi fick ett informationsblad samt muntlig info om hur uppsjungningen och  uttagningen skulle gå till.


Ungefär fem minuter med varje deltagare skulle Anita ha, då man skulle ge prov på sin sång samt visa upp sitt röstomfång. Jag och en tjej som heter Ulrika var först på plats i salen men fick de sista nummerlapparna, vilket innebar att vi fick stanna kvar längst av alla och att det tog lång tid innan det blev vår tur att sjunga; drygt två timmar. Puh!


Jag hann hem för att duscha medan vi väntade och det var tur, för jag var väldigt svettig efter spinningpasset och efter en stund började jag frysa rejält... När det väl var min tur valde jag sången "Vind över vindens ängar" - frågan är hur smart det var. Jag såg inte vad det var för andra sånger man kunde välja mellan, för jag fastande för den här direkt. Den är ju inte helt enkel, men va fasen, hon fick höra hur jag lät i alla fall. Nu håller jag tummarna för att jag får komma med. Vi har nog c:a 25 personer där i lördags. Frågan är hur många som kommer dit imorgon, hur många hon tänkt sig ha i kören, hur många altar som konkurrerar om platsen som jag vill ta och så vidare.


I lördags kväll var maken och jag på bio och såg "Flickan som lekte med elden". Den var bra tycker jag! Över två timmar, men de timmarna gick fort. Sen var vi trötta och åkte bara hem och vräkte oss i soffan. Sonen hade Dockan och en nyfunnen kompis (från skolan) här, som sov över och två andra killkompisar. En lugn, skön lördagkväll som inte avslutades alltför sent.


Så var det söndag och vi tog det lugnt hela förmiddagen. Tittade lite på TV, smög runt i morgonrock och njöt av lugn och ro. Sen åkte maken ner till Aranäshallen där både damerna och herrarna spelade match under dagen. Själv gjorde jag mig i ordning och åkte sen ut till en väninna i Onsala som jag inte träffat på ett tag. Hon fick barn för ett halvår sedan och jag har bara träffat bebisen och henne som hastigast på stan för ett par månader sedan. Nu hade vi bestämt att vi skulle fika och umgås igår. Dottern var ljuvligt söt, glad, mysig och underbar! Hon kommer att se fantastisk ut i de vita spetsstrumporna, de blå jeansen med hjärtformade lappar på knäna och den vita bodyn som jag köpt! Glad


Efter mitt besök i Onsala åkte jag till Friskis och skakade först loss i ett dansafropass. Därefter gick jag upp och körde ett cirkelgympass. Det var tufft men skönt! Härlig avslutning på söndagen och helgen.


Igår fick vi även ett tråkigt besked - svågerns mamma dog igår efter en längre tids sjukdom. Även om man inser att den som lever med en sjukdom slipper lida, när döden väl kommer, är det väldigt sorgligt, ledsamt och jobbigt när det väl händer. Så tungt för den närmaste familjen. Mina tankar är hos dem hela tiden...




Av Jessica - 19 september 2009 08:42


Solen är fortfarande på min sida. Lyser så milt och vänligt på mig varje dag, och det är en underbar inledning på den här hösten, eller avslutning på sommaren - hur man nu väljer att se det. Jag har precis intagit min frukost och en kopp kaffe. Nu ska jag börja fylla på med vatten, för om en och en halv timma börjar jag trampa igång i morgonens spinningpass. 


Sen ska jag nog lägga mig i solariet en stund eller gå upp och köra lite i gymmet. Jag har fyrtiofem minuter på mig efter spinningen tills det är dags för audition. Spännande! Friskis ska starta en kör! Äntligen, en kör med blandad repertoar, som jag tror passar mig bättre än gospelkören. Jag har känt mig som en hycklare när jag åkt till kören. Känns fel att stå och praisa Gud hela tiden när jag inte tror på Gud i den bemärkelsen.


Som mamma sa häromdagen: "Det är som Jessica när hon var liten och kom hem från söndagsskolan och sa: Jag vill inte gå dit mer för de bara pratar om Gud och Gud och Jesus." Jag hade ju hört talas om söndagsskolan och var ivrig att få gå dit, jag trodde det var Skola med stort S, och det lockade mig enormt att jag skulle få lära mig massa saker. Klart jag blev besviken när jag insåg att det bara handlade om Gud och Jesus. Nej, någon lång karriär i söndagsskolan blev det inte för min del.


Hoppas jag kan ta en plats i kören, för det hade varit så himla roligt. Dels för det blandade utbudet, men också för att Friskis ligger praktiskt nära där vi bor och att man kanske kan repetera i anslutning till något pass man kört eller så, så tar det inte så mycket extra tid.


Ska man vara nervös nu då, och känna pressen så som deltagarna i Idol gör? Hoppas nästan på att Andreas, Laila och Anders ska sitta där och bedöma oss alla idag, istället för "bara" Agneta. Skämt å sido, det är riktigt jädra skönt att det INTE är en jury på plats och inga filmkameror. Gör jag bort mig är det bara jag och musikpedagogen Anita som vet om det. Och så ni då förstås, för står det inget mer om kören på den här bloggen vet ni ju att jag inte kom med! Flört End of discussion, case closed i så fall, ok?


Ikväll ska maken och jag gå på bio. Vi ska se "Flickan som lekte med elden". Jag beställde biljetter för flera veckor sen och har verkligen sett fram emot det här. Hoppas att denna filmen är lika bra som den förra! Recension kommer, var så säker! Skön lördag önskar jag dig nu - seize the day!

Av Jessica - 18 september 2009 06:49


Idag är jag lite trött i musklerna, men pigg för övrigt. Innan ryggpasset igår körde jag en timmas cirkelgym och det var skönt, men jag var lite klen i musklerna redan under passets gång. Orkade inte lika mycket som vanligt, men det var bara att gilla läget, och lätta på motståndet.


Efteråt gick jag ner till stora salen och då var det en annan ledare som skulle ha ryggpasset - ordinarie ledare var sjuk. Det gick bra, det är kul med olika pass tycker jag. Även om båda ledare har ryggpass och samma regler att utgå från blir passen olika beroende på att de i sig  är olika, gör lite annorlunda rörelser och spelar annan musik. Så är det ju med alla pass. Ett medelpass eller steppass är inte ett annat likt och inte ens ett spinningpass går till på exakt samma sätt som ett annat. Man hittar sina favoritledare, alla har vi olika smak & tycke och tur är väl det.


I morgon bitti har jag bokat in mig på spinning kvart över tio. Det kittlar till i magen när jag tänker på hur mysigt det är med lördagar. Att gå upp hyfsat tidigt, köra spinning en timma och sen ha resten av dagen och helgen framför sig. Ah,så skönt!


Men först ska jag uppleva den här fredagen, som ser ut att bli lika strålande vacker som de senaste dagarna. Högt och klart, lite småkyligt väder så här på morgonen och sen lite varmare mitt på dagen. Underbart! Efter jobbet ska jag handla lite och sen är det hem och fixa fredagsmys som gäller. Våra före detta grannar kommer hit ikväll på en bit mat, lite vin och prat. Ska bli riktigt mysigt.

Av Jessica - 17 september 2009 06:50

pussmun  

Tackar mor och Lollo för lämnade kommentarer och för att ni finns! Låter spännande att jag inte ska boka någon träning den 24, utan då ska följa med dig, Lollo, på en grej... Bara ett problem: jag värdar på torsdagar och måste således vara på Friskis mellan halv sex och sju den kvällen. Vill inte be någon annan ta passet, för jag har redan ett pass ute på "marknaden" (den 1 oktober) och ingen som nappat på att hoppa in istället för mig då... Hoppas ändå att jag kan få följa med dig på din "grej" - hör av dig!


Igår skulle jag egentligen gått på tvåårsjubileum på Ester, men jag orkade inte. Jag behövde verkligen en kväll hemma igår. Efter middagen satt jag en liten stund vid datorn, tittade på "Idol" och en skvätt på  "Kändisdjungeln" och sen gick jag och la mig tidigt. Mark var här och tittade på fotboll tillsammans med maken, så jag passade på att smita iväg in i sovrummet och krypa ner under täcket strax innan tio. Låg och bläddrade i lite tidningar och sen somnade jag.


Vaknade till ännu en fantastisk dag nu på morgonen och jag känner mig utvilad och fylld av energi. Ikväll blir det alltså träning igen. Härligt! Ska se om jag kan köra något annat pass före eller efter ryggpasset idag, så jag får ut lite mer av träningen själv. Tyvärr missar jag föräldramötet på sonens skola ivkäll, för det börjar halv sju, men maken har bokat in att han ska gå, så han får berätta för mig efteråt.



Av Jessica - 16 september 2009 07:01


Igår var jag hemma hos mor och far efter jobbet. Alltid skönt och roligt att prata med mamma. Tyvärr blir det inte så ofta, för vi suger båda två när det gäller att ringa upp och prata i telefon. Jag undrar vad som hände med tonåringen som satt i telefon i timmatal? Det är så långt ifrån den jag är idag. Helt galet att man kan bli så anti telefonpratande. Men nu har mor skaffat sig en blogg minsann. Inte skrivit ett enda inlägg än, men bara steget att skapa en blogg verkar ju lovande... Kanske kan det dyka upp en och annan tanke där så småningom? Hoppas det!


Idag kanske vi ska få tillbaks vår bil. Jag lämnade in den till verkstan i måndags morse. Vi har fått rost på insidan av huven, och det behövde åtgärdas. Fick beställa en hyrbil (200 kr/dygn) för någon lånebil kunde de inte ställa upp med! Det var en ganska chockartad upplevelse i måndags morse ska jag säga... Lämnar in en manuell liten 307:a och förväntar mig något liknande att köra därifrån i. Kommer ut på gården och konfronteras med en stor jädra 406:a, automat! Jag har inte kört automat på tjugo år! Puh! Hur gör man? Tvärnitar naturligtvis när jag använder båda mina fötter för att manövrera bilen, vilket jag ju är van vid. Det tar en stund att vänja sig vid att bara använda ena foten.


Jag lyckades dock bemästra åbäket och körde till bensinstationen. Ja, för naturligtvis lyste bensinlampan direkt. Öppnade tankluckan och upptäckte att det där inte fanns någon liten klisterlapp, som berättade vilket bränsle jag skulle slå på. Fick fram instruktionsboken och letade febrilt, men hittade ingen information, i mitt halvt uppstressade tillstånd. Lösningen fick bli ett samtal och en kort överläggning med min käre make. Vi enades om att det nog var bäst att slå på bilen 95-oktanig bensin, så det gjorde jag. Nu har jag börjat vänja mig, men vi får se om jag får hämta ut vår egen bil idag, eller om de behöver behålla den en dag till... Det tickar på!



Av Jessica - 15 september 2009 06:59


Miljonärslivet får vänta, och efter att ha sett "Svenska Hollywoodfruar" igår vet jag inte om det är någon större förlust... Geee, vilka liv!


Nå, vi utförde ett experiment igår, mina tre närmsta kolleger och jag. Vi träffades hemma hos mig, åt god thaimat - tack för det och för den finfina ljushållaren - och sen till en kopp kaffe och choklad plockades det tunga artilleriet fram; 252 Trisslotter för totalt 6 300 kr. Här måste ju chansen att få åka till Stockholm och skrapa fram miljoner finnas resonerade vi och började skrapa. Vi skrapade, skrapade och skrapade, men inga glädjetjut kom...


Statistik , 55 vinstlotter av 252 st:

27 lotter med vinstsumman 25 kr = 675 kr

17 lotter med vinstsumman 50 kr = 850 kr

7 lotter med vinstsumman 25 kr x 2 = 350 kr

2 lotter med vinstsumman 75 kr = 150 kr

1 lott med vinstsumman 75 kr x 2 = 150kr

1 lott med vinstsumman 100 kr

Vinst totalt: 2 275 kr / 25 kr = 91 st nya lotter, som vi ska skrapa vid ett annat tillfälle.
Fortsättning följer och idag är det jobb som vanligt som gäller, alltså. Flört


Av Jessica - 14 september 2009 06:37

pussmunÅsabo, jodu, en aning partisk är du allt, det måste jag tillstå, men visst är det en härlig bild?! Undrar hur väl den stämde överens med hur han mådde i går morse, eller i förrgår morse för den delen. Tuff helg, men nu är det över!


Igår var jag trött och seg nästan hela dagen och jag vet inte vad det berodde på. Jag har ju varit hemomkring hela helgen och tagit det riktigt, riktigt lugnt. Tvättat, strukit, handlat, lagat mat, skjutsat hit & dit, tränat och varit uppe sent på kvällarna förvisso, men jag har inte på något sätt förtagit mig i helgen. Bara nere på sparlåga ändå, kanske.


Var på spinning i lördags morse, och jag tycker det är ett underbart sätt att inleda lördagarna på. Igår hade jag bestämt mig för att köra dubbla träningspass, så först inledde jag med en timmas dansafro och därefter körde jag en timmas cirkelgym. Det gick kanonbra, och jag kände mig urstark!


Kom hem lagom till klockan åtta och "Ensam mamma söker" och sen började maken och jag titta på "Kommissarien och havet - den du inte ser", baserad på Mari Jungstedts bok, men jag orkade inte titta färdigt, utan gick in och la mig vid halv elva. Så synd, för jag hade verkligen sett fram emot att se den...


Idag blir det först jobb, sen hem till Ausa för Triss-skrap.  Hoppas vi vinner flera miljoner! Guld i mun

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards