jesson

Alla inlägg under november 2009

Av Jessica - 16 november 2009 20:40

pussmun  

Visa AMC - ja, vad hände? Jag kan helt enkelt inte låta bli att gå och träna när jag får sällskap! Tänker som så att jag sitter ju ganska still på jobbet, och om jag kör ett spinningpass ena dagen, dansafro nästa, cirkelgym dagen därpå och ett vanligt jympapass fjärde  dagen får jag ju variation på det jag gör, och sliter inte på hela kroppen samtidigt. Skulle inte köra samma typ av pass flera dagar i rad. Jag tror det är bra att röra på sig en timma eller två om dagen och vill gärna tro att träning gör min kropp gott, inte ont.


Jag har dock inte tränat ikväll. Xtravaganza avbokade och då gjorde jag det också, så det är lugnt. Istället satte jag mig här och planerade veckans meny - skrev shoppinglista och åkte till affären och införskaffade saknade ingredienser till veckans middagar t o m fredag. Gôtt att ha det gjort. Tillvaron blir mycket enklare om jag planerar veckans middagar. Då läser jag bara på kylskåpet vad vi ska ha till middag på kvällen, tar fram kött ur frysen om det behövs och så är det bara att kasta sig över alla grytor, pannor och kastruller på kvällen och vips är middagen klar. Inga problem!


Ska strax bänka mig framför TV:n - "Mamma till en mördare" kommer klockan 21 på 4:an ikväll. Jag måste bara se det programmet. Det verkar ju hur hemskt och fruktansvärt som helst, men jag kan helt enkelt inte låta bli! Vad är det som driver en människa till mord? Vad driver en annan till att titta på ett program som handlar om en människa som begår mord och dennes upprivna anhöriga?! Human hyena?

Av Jessica - 16 november 2009 06:56

pussmun  

Margit och mamma börjar jag med att tacka för kommentarerna i dagens inlägg. Alltid roligt med besökare - jag vill ju bli läst - och allra roligast är det att få kommentarer på det jag skriver. Så tack snälla, och välkomna tillbaks för en stunds läsning och för att kommentera! =)


Dansafro-passet igår var bra som vanligt. Xtravaganza följde med mig, och jag tror att hon tyckte det var roligt, men ganska svårt. Det är svårt att hålla reda på alla rörelser och att göra dem på rätt ställe, men man lär sig ju. Ju fler gånger man provar passet desto bättre går det. Övning ger färdighet - practice makes perfect - inte sant? Ikväll har vi bokat in oss på ett spinningpass klockan åtta. Jag är dock inte riktigt säker på att jag ska köra det i och för sig. Borde nog ha en vilodag, för nu tränade jag i lördags, igår och planerar att träna i morgon och på onsdag och torsdag. Men det är ju så roligt att träna, så det är svårt att låta bli!


Maken har volleybollträning ikväll och sen är det fotbollsträning med sonen som står på schemat. Förra veckan glömde maken att berätta att hans bror, som också är med och kör volleyboll, brutit tån! Hur kan man glömma att berätta en sån sak, förresten?! Det går häftigt till på deras träning alltså, och där ser man hur farligt det är med lagsporter. En bruten tå förra veckan och som sagt var, när maken spelade korpfotboll slets hans korsband av i ena knät. Bättre att hålla sig på Friskis golv - där var och en har sin plats och inte fajtas om någon boll eller så. Skaderisken finns ju i och för sig där också, men inte p g a närkamper i alla fall.


Pasta carbonara blir det till middag ikväll, sen ska jag åka och veckohandla har jag planerat. Dags att börja fila på shoppinglistan med andra ord - sen är det läge att ge sig av till jobbet. Ännu en arbetsvecka att se fram emot; vecka 47, nu är det bannemej inte långt kvar till advent och jul!



Av Jessica - 15 november 2009 11:44

pussmun  

Var och en gör nog som den vill, mamma. Jag har valt att sätta in en pussmun och skriva en kort kommentar efter varje gång jag godkänner en kommentar här på min blogg. Hur andra gör har jag ingen aning om, men så här vill jag ha det. Det finns säkert vett och etikett kring det här också, men jag vet inte hur man ska göra. Tipsa gärna om du kommer på "rätt sätt". ;O)


Igår hade vi middagsgäster här. Vi bjöd Xtravaganza och Mark på hemmagjord tacopaj efter eget recept och till dessert gjorde jag hembakad kardemummafondant med florsocker och vispgrädde. Efter maten varken behövde eller kunde jag äta något mer på resten av kvällen. Jag blev verkligen proppmätt!


Jo, jag skrev ju att jag skulle bli ledsen om sonen och hans kompisar inte skulle vara här på hela helgen, men jag förstår dem. En av killarna hade huset för sig själv och ett gäng tonårskillar sitter hellre och spelar kort, gapar, tjoar och har sig i ett tomt hus än hemma hos maken och mig. Dessutom kunde alla sova över där, och det funkar ju inte riktigt här hos oss - vi har för trångt för det.


Nu är maken och sonen iväg på fotbollsträning. Jag sitter här i köket, med ett tänt ljus på bordet, en kopp varmt, gott & nybryggt Juncalito-kaffe och datorn framför mig. På TV går en repris av Skavlan och ute är det grått, blött och riktigt krypa-upp-i-läsfåtöljen-väder. Vad ska man göra en sån här dag, tro?


Jag kör en maskin tvätt som jag ska ta hand om sen, diskmaskinen brummar bakom ryggen på mig och jag har inga planer förrän klockan sex - då blir det dansafro på Friskis. Fram till dess ska jag bara vara inne och mysa, känna mig riktigt ledig och ta dagen som den kommer.

Av Jessica - 14 november 2009 08:50

pussmun  

Kära mor, en av mina trognaste läsare och mest kommenterande; tack för besöket och feedbacken. En kommentar väntar på dig, på din egen blogg. Vilket liv vi lever, mor och dotter. Den ena bloggar värre än den andra, hänvisar till blogginlägg och kommentarer kors och tvärs. Men det är ju modernt att kommunicera på detta sätt, det passar oss båda och äpplet faller som bekant inte så långt från trädet. Även om det var äpplet som inledde denna "karriär" och trädet hängde på i efterhand... Kyss


Om drygt en timma sitter jag på en av spincyklarna i stora spinningsalen på Friskis och värmer upp inför en timmas härlig träning. Tänk vad veckan går fort. Det var nyss jag satt här och skrev om det svarta vattnet känns det som och så var det en hel vecka sen. Idag ska jag väl inte behöva åka tillbaks till Friskis för att duscha dock, utan efter avslutat pass får jag ta en lång skön dusch i mitt eget hem. Ah, lovely.


Igår åkte sonen direkt hem till en kompis för övernattning efter fotbollsträningen. Av planerna med unga middags- och nattgäster blev det alltså intet. De hade kastat om i planeringen fick jag reda på efter det att jag skrivit gårdagens första inlägg. Ikväll har han istället flaggat upp för att det kommer kompisar hit. Det funkar det också. Får jag ha ungdomarna här hemma både fredag och lördag kväll är det toppen, men en kväll får gå an. Tänk om det inte alls ville vara här - då hade jag blivit riktigt ledsen.


Istället fick vi sällskap av Merca en stund igår kväll. Blondie var ute med jobbet och deras barn var ute på varsitt håll, så han var sällskapssjuk. Vi såg till att han fick lite mat i sig och sen hängde han med oss i soffan och tittade på Idol, trots att det inte egentligen intresserar honom på samma sätt som det gör oss. När Flashforward hållit på en stund därefter somnade han till i soffan och begav sig strax därpå hemåt för att sova. Vi kollade klart på programmet och sen gick vi också och la oss.  En lugn, skön och vanlig fredagkväll var därmed till ända.




Av Jessica - 13 november 2009 17:48

  

Idag har det snöat här i Kungsbacka. Det föll ganska stora flingor vid lunchtid, och det var en härlig känsla att gå på torget idag. Där var det fullt med annorlunda marknadsstånd än vi är vana vid. Det är europeisk marknad till och med i morgon. Det talas franska, engelska och svenska om vartannat och till försäljning finns bland annat ost, korv, krimskrams, sjalar, godis och grejer. Crepes och grillat serveras och det är riktigt mysigt. Detta ihop med ett skönt snöfall gav i alla fall mig julkänslor... 


Det ligger förstås ingen snö på marken nu, och i morgon ska det bli upp emot tio plusgrader hörde jag, men den här lilla stunden vinter var verkligen välkommen här på västkusten. 


Idag strejkade internet på jobbet. Vad handikappad man blir! Kommer inte åt telefonprogrammet på datorn, dessutom krånglade Kungälvs telefoner, vilket försvårade kommunikationen ytterligare, mejlen låg nere och vad gör man när man är van vid att mejla gång efter annan varje dag?! Är så beroende av den virtuella verkligheten att det är skrämmande.


Tänker på hur det skulle bli utan internet hemma hos mig och min familj. Jösses! Jag som tassar upp tidigt varje morgon, kollar mejlen & facebook, bloggar, läser bloggar och börjar dagen med att bli uppdaterad med vad som hänt i cyberrymden och i verkligheten... Sonen ska vi inte tala om. Han startar datorn och sätter sig på plats innan han ens borstat tänderna och klätt på sig. Där wow:as det och pratas i telefon samtidigt som det chattas på msn minsann. När hans dator, efter något LAN, befinner sig på någon kompis adress blir det ganska rastlöst på hans tolv kvadrat. Vad GÖR man utan dator, brukar han säga. Han har verkligen INGENTING att göra då, stackarn. Internet, internet please don't let us down!


Nej minsann, nu börjar det dra ihop sig för mig att hacka grönsaker, duka och steka upp tacofärsen. Ljusen är redan tända, såväl Yankee candle "clean cotton"-ljuset som blockljus och värmeljus, Paul Potts sjunger "I did it my way" på spanska i vardagsrummet - "A Mi Manera"... Mmm, fredag!


Av Jessica - 13 november 2009 06:56

pussmun  

Kära mor, vi kommer självklart och adventsfixar hos dig vecka 48. Tänk att det redan är dags för det, förresten! Vad hände med hösten? Tiden har gått så fort. För inte så länge sedan satt vi på framsidan, maken och jag, och njöt av sommarkvällssolen, känns det som, och nu ska vi pynta för advent snart... Jisses!


Igår blev äntligen sonen vaccinerad mot svininfluensa, utan biverkningar eller sjukdomssymtom efteråt. Hörde om en pojke som blivit vaccinerad klockan nio igår morse, vid tvåtiden fick han feber och när klockan var fyra hade han somnat och var helt utslagen. Det tar tydligen lite olika det där...


Pratade med ledaren för "mitt" Friskis-pass igår. Även hon ska ta en paus nästa termin, troligtvis. Ibland behöver man faktiskt det, för att landa, sortera, värdera och eventuellt omprioritera, så det blir nog bra för oss båda. Har inte hört något om hur det går med att hitta en ersättare för passet redan nu, men i värsta fall får jag hänga i fram till jul. Det går ju, men jag börja längta efter friheten redan nu.


Så var det fredag igen, det är nollgradigt ute, frosten ligger som ett vitt glittrande tunt nät över vår lilla stad. Det är mysigt, känns krispigt och ger en go känsla inför dagen! Yeehaa! Det är fredagen den trettonde - åh hu, eller? Nej, för mig innebär det bara positiva känslor. Jag är en av de där som istället för att se det här som en otursdag ser det som en lyckodag. Jag gillar numret 13 och älskar fredagar, så det kan inte bli mycket bättre. Se upp alla andra, ni som är rädda för fredagen den trettonde! Det man fokuserar på växer och förväntar man sig olycka kanske det faktiskt är så att det är just det man får...


Ikväll blir det en lugn hemmakväll. Sonen och ett par kompisar ska vara här efter fotbollsträningen,vilket innebär att det blir fullt kring middagsbordet ikväll och att vi får nattgäster. Trevligt. Jag åker från jobbet i eftermiddag, handlar och fixar middag till halv åtta, vilket innebär att jag får ett par timmar hemma själv, i lugn och ro, med tända ljus, mjuk musik och matlagning. Vilken fin inledning på helgen... Hoppas du får en fin helg också.

Av Jessica - 12 november 2009 07:03

pussmun  

Jag hade ingen aning om att man kunde få tics av stress, så tack för informationen, mamma. Jag får försöka tänka igenom situationen och se vad jag kan göra för att minska stressen. Kände av det hela dagen igår, men nu på morgonen känns allt normalt igen.


AMC, du är grymt duktig på det tekniska, så jag visste väl att du skulle fixa en ny nätverksnyckel. Välkommen tillbaks till cyber space, förresten! =) Angående träningen tycker jag att det ska bli jätteroligt att få en träningskompis till, och jag ser fram emot att köra pass tillsammans med dig. På tisdagar finns det några olika spinningvarianter, kombipass skivstång/spin, skivstång kondition, cirkelgym, danspass och jympa att välja mellan, så jag tror alldeles säkert att vi ska kunna hitta något att träna tillsammans.


Igår var Xtravaganza och jag och körde ki-box igen. Jag kände mig gnällig. Gick in med träningsvärk i biceps, hade för långa naglar, vilket besvärade mig oerhört i boxningshandskarna, och när jag höll mitsarna, då Xtravaganza skulle sparka, fick jag jätteont i axlarna. Men det är inte så konstigt, jag har ju massa spänningar i axlar och nacke, så det är bara att ta med i beräkningarna, att det kommer att göra ont där, allteftersom Xtravaganza lär sig att sparka hårdare... Jag får väl träna upp axlarna på gymmet för att kompensera helt enkelt. Det var roligt igår i alla fall, och jag tycker att vi gjort framsteg på en vecka bara. Jag kände mig inte spyfärdig efter passet denna gången. Tungan ute Vi kommer att bli grymma!


Idag blir det jobb och sen har jag mitt ryggpass att värda på ikväll. Det var ett tag sen jag var där nu, så det ska faktiskt bli väldigt skönt och roligt att köra ett jympapass igen.

Av Jessica - 11 november 2009 07:05

pussmun  

Kramar Mica tillbaks och hoppas kunna lyckas med intentionen att leva precis så där medvetet som man faktiskt borde, varje dag. Jag är tacksam för varje andetag och om ett par veckor ses vi! Yay!


Onsdag, och en grå filt ligger över hela vårt avlånga land. Ingen sol i sikte idag, men bakom molnen skiner solen; får försöka se det så. Nu på morgonen sitter jag här och har tics i vänsterögat och vet inte vad jag ska göra för att bli av med ryckningarna. Så störande! Vad kommer såna ifrån egentligen och vad fyller de för funktion? Ikväll ska jag till Friskis med Xtravaganza; slåss, sparkas och avreagera mig. Får slå ett extra slag för ticsen då!

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards