jesson

Alla inlägg under december 2009

Av Jessica - 8 december 2009 06:55


Vaknade vid fyra och blev faktiskt lite glad. Lång tid kvar tills jag måste gå upp, tänkte jag. Men jag kunde inte somna om utan låg och vände och vred på mig, tänkte och funderade. Och fortfarande ont i magen... Slumrade kanske till något men var mest avundsjuk på maken som låg och snusade så gott. Tuff natt och tuff start på denna tisdag alltså, men då ska det förhoppningsvis bara bli bättre under dagen. 
 


Cirkelgym inbokat i kväll. AMC och Gobbanna är också uppsatta på passet och jag ser fram emot det jättemycket. Nu har jag inte varit på Friskis sen i torsdags, så jag vill väldigt gärna träna ikväll.



Av Jessica - 7 december 2009 19:41

pussmun  

Ha ha ha!   Underbar kommentar Mica! Fick mig ett gott skratt när jag läste den! H U M O R! Luv ya!   Psst, jag stannar kvar i Kungsbacka!


Jaså, det tror du, trevlig kompis, att min Rocky Road skulle dukas fram till matchen på onsdag?! Nä, nä, den gubben går inte! Fotbollsgodis är väl en halvljummen öl, jordnötter och pepparchips?! Men i jul är du välkommen hit för en smakbit förstås - om godiset är klart tills dess vill säga. Idag blev ingredienserna inhandlade åtminstone, men något godisbak ställde jag inte till med.

Idag har jag haft megaont i magen. =( Gick till Apoteket på lunchen för att köpa något emot det, men när jag talade med en farmaceut där tyckte hon inte att det lät som att jag skulle bli hjälpt av vare sig det ena eller andra preparatet där. Hon tyckte jag skulle gå till en läkare, men nej, jag köpte mig ett paket hälsoyoghurtshottar på Hemköp istället som jag drack och nu hoppas jag att jag blir bättre tills i morgon! Håll tummarna för mig. Håll, håll...

Av Jessica - 7 december 2009 06:42

pussmun  

Tackar mamma för kommentaren och de välkomna, varma adventskramarna. =) Nu är det en ny dag och världen ligger för mina fötter igen - bara att gå ut och fånga dagen. Har tyvärr väldigt ont i magen och har känt av det hela natten, men jag hoppas att det går över snart och att det blir en riktigt bra dag idag.


Ikväll ska maken på sin träning och därefter är det sonens träning som gäller. Jag funderar på vad jag ska göra då. Träna eller slappa eller baka lite julgodis kanske... Jag får se vad jag känner för senare. I morgon har jag hur som helst bokat in mig på cirkelgym, så blir det ingen träning idag vet jag ändå att jag är på banan igen imorgon.


Jag blev så trött på att höra väderleksrapporten i morse. Anders på TV4 förutspådde att det skulle vara grått och milt dag ut och dag in fram tills på lördag, vi skulle inte tro något annat, sa han. Men fan, med den inställningen blir man ju helt deprimerad! Vad ska vi göra tills på lördag, då solen kommer på visit? Gräva ner oss och sluta leva? Nej, jag vägrar. Får göra det bästa möjliga av dessa dagarna ändå, jag menar jag bor ju ändå på västkusten, i Sverige, och då kan man inte förvänta sig Floridaväder i december. Det är bara att gilla läget - eller flytta!



Av Jessica - 6 december 2009 15:38

pussmun  

Tackar Camilla för kommentaren, och det blev ju en riktigt bra fest, så lyckönskningarna hjälpte. Vi samlades först på jobbet, några stycken, för att därefter i bilar ta oss ut till Älvsåkersgården.


Vi minglade runt i ett tält utomhus till att börja med och sedan förflyttade vi oss inomhus och satte oss till bords. Jag hamnade jämte en säljare från Stenungsund, en från Kungälv och hade dessutom turen att få AMC alldeles i närheten. Sämre sällskap kunde man ha.


Maten vid såna här tillfällen är ju inget speciellt för mig. Jag inledde det kalla med två vörtbrödsskivor och edamerost. När det sedan var dags för det varma laddade jag min tallrik med två prinskorvar, två köttbullar och en rejäl slev varm rödkål. Gott, men inte så sensationellt. Tur att jag ätit hemma innan.


Vi blev underhållna av TRAMS-gänget, och en sketch krävde medverkan från publiken, så ett antal utvalda fick ge sig upp på scen. Det var hur lyckat som helst! En del allsångsnummer utförde vi också och därefter blev det sedvanlig dans och så hade man ordnat en bar där vi kunde handla drinkar till en billig penning.  Jag fick tag på en riktigt äcklig drink, som jag lämnade tillbaks och sen två bra.


En rolig afton blev det på det hela taget, men jag blev rätt yr i mössan på slutet. Ja, ja, det är sånt som händer ibland. Bara att gå hem och lägga sig och betala med en kraftig huvudvärk som idag. Jag har hållit en väldigt låg profil idag kan jag säga...


Ikväll har jag bokat in mig på cirkelgym, men jag är inte så sugen på det faktiskt. Tror inte att min kropp riktigt vill följa med mig till Friskis idag, så jag får nog boka av, vila lite till och komma igen i morgon.

Av Jessica - 5 december 2009 12:00

pussmun  

Jo, mamma, det är skönt att få gå till dukat bord ibland, jag håller med dig. Och maten igår hade Merca verkligen lyckats med, måste jag säga. Han hade fnulat ihop en egenhändig tacogratäng som var kanongod. Het som attan, men jag gillar ju det.


Vi tittade på Idol som planerat och jag blev lite förvånad att Tove åkte ut, för jag trodde att det skulle stå mellan henne och Erik i finalen i Globen nästa vecka. Jag tyckte Erik var kanonbra igår och ser fram emot att få höra honom sjunga fler hårdrockslåtar framöver, det passar honom som hand i handske, tycker jag.


Idag har jag haft en lugn och skön morgon. Vaknade tidigt men somnade om och sen har jag haft en riktig tidningsläsarmorgon vid köksbordet och i fåtöljen. Satt i köket och målade mina naglar inför kvällens guldfest. Det blev fransk manikyr fast istället för vita toppar målade jag dem med guldglittrande lack. Fiint om jag får säga det själv. Sen frös jag så mycket så att när nagellacket torkat fortsatte jag min läsning under filten i vardagsrummet.


Nu väntar jag på att få komma fram i köket. Där sitter sonen med två kompisar och äter frukost just nu. Jag ska ställa mig där och stryka och titta på skidskytte.


Sen ska jag krypa ner i badet tror jag. Tända ljuskronan, läsa och njuta en stund av ett lyxigt skumbad. Hur låter det på en skala? Som en 10:a tycker jag! Klockan fyra ska vi träffas på jobbet och klockan fem befinna oss i festlokalen, som denna gång är Älvsåkersgården, minsann. Äntligen en julfest på hemmaplan, tycker vi Kungsbackabor förstås. Tidigare år har vi bland annat varit ute på Klädesholmen och det är ju en bit att åka. I år får Stenungsund, Kungälv och Mölndal komma till Kungsbacka. Yay! 


Köket är ledigt, så fram med strykjärn och strykbräda - nu ska jag bli varm och kläderna bli fina och släta.

Av Jessica - 4 december 2009 17:14

pussmun  
Tack AMC för komplimangen, som jag fiskade efter här på bloggen, i och för sig, men ändå. Det viktiga är inte varför jag fick komplimangen utan att jag fick den! Yah! pussmun  




Mica, tack för titten och kommentaren. Klart jag köpte biljetter åt er också! Vi ser alltså fram emot ett besök från dig och Kakel den 12 mars 2010. Föreställningen börjar kl 19.30 Ni får lämna in ansökningsblanketter till er själva, där ni ansöker om beviljad ledighet den eftermiddagen, så ni säkert hinner hit! En bit mat innan hade ju inte suttit helt fel, eller vad säger ni? Mica? AMC? Maken? Blondie?


Jösses, nu är det inte bara i jobbet jag planerar 2010 utan även privat. Men jag får inte glömma att leva här och nu, ta dagen som den kommer och njuta av varje andetag. All tid finns samtidigt, men det är omöjligt att leva i framtiden! Måste närvara!


Ännu en arbetsvecka till ända. Chillar i soffan och väntar på att maken och sonen ska komma hem från fotbollsträningen. Det är en bra stund kvar tills dess, de åkte nyss.


I kväll ska vi hem till Blondie och Merca på en bit mat, Idol och troligtvis ett parti Plump eller Chicago. Det ska bli trevligt. Men det innebär ju att jag inte är sysselsatt med mitt vanliga fredagsgöra; fredagsmysmatlagning. Jag har fått lite extra egentid, så jag tror jag sätter mig vid pianot en stund.

Av Jessica - 4 december 2009 06:50

pussmun  

Tackar åsabo för den jättefina kommentaren.   Krya på dig fort nu, så ses vi på Friskis snart! Jag ser inte lika mycket fram emot julbordet som du, men det har ju sina förklarliga skäl - jag GILLAR inte att åka båt! Annars är det alltid kul med fest, förstås! Det är en hel vecka kvar och mer därtill innan jag måste ta tag i min båträdsla på allvar, så jag släpper den här för nu, och börjar med att se fram mot morgondagens julbord/guldfest istället, som hålls på torra land. =)


Gobbanna kom till Friskis och ryggpasset igår, och jag blev så glad! Tänk att hon kom! Det är inte så många som går på det passet och normalt sett är medelålderna ganska hög. Jag försöker vara glad och positiv, sprudlande av träningsglädje och entusiasm, för de goa motionärernas skull, men träningsmässigt får jag inte ut speciellt mycket av passet själv.


Visst, jag blir varm och cirkulationen kommer igång, men det är knappt jag behöver duscha efteråt. Jämför jag med passet dagen innan - Ki-boxen - så är ryggpasset som en stilla promenad i parken. Kan vara typen av värdpass som fått mig att tröttna, faktiskt, nu när jag tänker efter...


Nå, nu kör jag på som värd fram till veckan innan jul, sen tar jag en paus i värdskapet under nästa termin, och så får jag se hur jag gör därefter. Saknar jag det allt för mycket hoppar jag på det igen, i annat fall blir jag "vanlig motionär" igen.


Gobbanna och jag tog en sväng upp på gymmet efter ryggpasset igår. Jag visade henne hur man jobbar med maskinerna i cirkelgymsalen och sen testade vi lite olika maskiner ute i gymmet. Det verkade som att hon gillade det, och intresset för att följa med på ett cirkelgympass väcktes. Yay! =) Snart fyller vi ett eget cirkelgympass, de jag släpar med till Friskis och jag.


Idag är det fredag, jag har köpt en ny kappa som jag ska ha på mig, mejkat mig lite extra med eyeliner, rouge och brun ögonskugga. Fredagsglam, ta-dam! Have a good one!

Av Jessica - 3 december 2009 06:47

pussmun  

Susanne och mor, tack så mycket för era kommentarer. Jag älskar själv den där superglada solen, och det var för att det var så galet, härligt, underbart väder ute igår som jag mitt under arbetstid faktiskt smet in på bloggen för att via denna bild förmedla hur jag mådde just då! =) Det hade inte med Stefan-biljetterna att göra dock, för dem köpte jag redan i förrgår... Men glad och nöjd med det inköpet är jag förstås också.


Gick ensam på Ki-box-passet igår kväll efter middagen och en stund i solariet. Bättre att sola där än att spreja sig som Extra, har jag ju förstått... *Fniss*. Det var inte vår vanlige ledare på passet i går utan en kille från Friskis & Svettis i Partille. Jättebra pass var det och jag fick en jämnlång tjej att träna mot, så det gick fin-fint även om jag var lite nervös innan passet. Kan ju vara jobbigt att fajtas i nittio minuter mot Starke Adolf, 135 kilo muskler och 2 meter lång, if you know what I mean? Inte för att jag träffat många såna på Friskis, men det skulle ju kunna hända...


Fortfarande kallt och härligt väder i Kungsbacka idag, men mildare gråväder är på gång "lovade" man på vädret i morse. Jag gillar ju det här - låt det vara kallt, klart och vintrigt!


Ikväll blir det till att värda på ryggpasset. Hoppas ""min" ledare är frisk nu, hon har ju varit borta ett par veckor. Tror att jag får sällskap av Gobbanna ikväll, och om vi båda vill och känner att vi behöver förstärka med lite mer träning går vi upp en sväng på gymmet efter passet. Det är alltid roligt när någon man känner är med och tränar. Spelar väl egentligen ingen roll, men en blick och ett litet uppmuntrande leende mellan varven, från och/eller till någon man känner, ger åtminstone mig lite mer energi och glädje.

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards