jesson

Alla inlägg under januari 2010

Av Jessica - 9 januari 2010 07:14




Bild: Jessica Rambäck



Trots dålig skärpa i bilden ovan och tidigare publicering på fb ville jag ändå ha med den här bilden på bloggen idag. Så här vackert var det när jag kom ut från jobbet igår eftermiddag och skulle åka hem. Kändes som att vara med i en vintersaga. Magiskt vackert var det i verkligheten. Tyvärr kunde jag inte med "lillekameran" fånga skönheten korrektare än så här, men jag känner igen känslan, och hoppas även kunna förmedla den.


Tidig kväll blev det igår. Maken och sonen ska upp halv åtta idag och åka till Rolfstorp på inomhusfotbollscup, och gick därför och la sig redan vid halv elva... Det var inte särskilt kul att sitta uppe själv, så jag gick och la mig strax efteråt och läste en stund innan jag somnade.


Kvart i sex hade jag sovit färdigt. NOT - men då kom Mark (?) och minskade halkan på gångbanan utanför vårt fönster. Jag vaknade med ett ryck och undrade vad som höll på att hända. Jag trodde jag var i Röshult, och blev lite förvånad när jag såg vägbommen utanför, inte pappas garage. Försökte somna om, men det var lönlöst, så det var bara att hämta in tidningarna; och här sitter jag nu...


Fördelen är att jag redan nu bokat in morgondagens träning - det blir afrodans klockan 18, om det inte blir några lediga platser på cirkelgymmet klockan 19. Det var redan fullbokat på det passet nu, men jag får hålla koll och se hur det utvecklar sig under morgondagen, om jag nu hellre vill gå på cirkelgym vill säga. Nu: tidningsläsardags! =)




Av Jessica - 8 januari 2010 07:09

God fredag!


Något UV-filter fick jag inte tag på igår. De var slut i butiken. Jag får vara extra, extra försiktig med kameran ett tag, och vänta tills de får in en ny leverans eller bege mig till någon annan butik.


Spinning igår efter jobbet då, ja - och åh, vad härligt det var! Jag tog i ordentligt och var helt slut efteråt! Jag skulle gärna köra ett pass i morgon också, men har ingen bil då, så jag hoppas att Lollo, Blondie, AMC eller kanske Karina kan/vill köra samma pass, så jag kan lifta med  någon av dem till Kabelgatan. Vink, vink...

Nej då, jag kan promenera till och från Friskis i morgon - det är bara lite kallt att tänka på det så här tidigt på morgonen, när termometern visar minus 13 grader. Brrr & hutter! Men paltar jag på mig ordentligt, går dit, kör passet, duschar och byter om där och torkar håret ordentligt efteråt ska jag nog kunna ta mig hem utan problem också.


På tal om Friskis har jag fått en idé av AMC om att eventuellt anlita en PT. Jag mejlade honom igår och fick svar direkt. Verkar vara en mycket kompetent man, men är det värt det? Finns det något hopp om att jag någonsin ska kunna komma i riktigt bra form eller är det till att kasta pengarna i sjön? Ska jag bara fortsätta träna som vanligt, för att jag tycker det är så himla kul, utan någon medveten strategi egentligen? Don't know...


Idag är det då sista arbetsdagen för den här veckan. Konstig känsla, som jag skrev häromdagen, men jag är inte lika dagvill som jag trodde att jag skulle vara. Jag fattar vilken dag det är idag, och fredagskänslan har redan infunnit sig, så allt är som det ska. Nu har det blivit dags att bläddra igenom tidningen och väcka sonen som ska åka med mig till skolan idag igen. Ha en skön fredag, everyhopa!




Av Jessica - 7 januari 2010 07:04

Torsdag morgon har det nu hunnit bli och julledigheten är definitivt över för min del för den här gången. Maken har dock två dagar ledigt kvar, idag och i morgon, så han ligger och sover så gott just nu.


Denna morgon har jag dock lyckats jaga upp sonen ur sängen och därmed fått lite sällskap. Yay! Han återgår till skolan efter jullovet och vill åka med mig idag. Smart, för det är tio minusgrader ute och massa snö, så en cykeltur till skolan, när man kan åka bil, är väl inte att föredra.


VIKTIGT - dagens kom ihåg:

Att köpa ett 52 mm:s UV-filter! Antingen på lunchen eller också direkt efter jobbet!


För övrigt inga speciella planer för dagen förutom att jag bokat in mig på ett spinnigpass efter jobbet. Hoppade över steppasset igår, för jag var verkligen helt slut och så osugen på träning som man kan bli. Men idag är jag laddad och ska köra järnet! Fick ju motion igår i alla fall, då jag var ute och gick hur länge som helst. Vägarna var inte ordentligt skottade överallt, så på vissa ställen fick jag verkligen pulsa fram i snön.

Dags att ge sig av - ha en toppentorsdag, det ska jag ha!



Av Jessica - 6 januari 2010 19:58

  


Lollo, AMC, mor och åsabo - tack för era kommentarer och ert stöd. Objektivet klarade sig mirakulöst nog! Maken fick fipplat loss linsskyddet, när han kom hem, och det var bara UV-filtret som hade gått i tusen bitar! Allt annat verkar ha klarat sig. Vilken jädra tur! Jag är sååå lättad och glad. Det är helt otroligt! Överskottet på kontot, kära mor, går därmed raka vägen till ett nytt UV-filter i morgon; tack snälla!<3  En billig försäkring på några hundringar som alltså räckte för att skydda min kamera denna gång. Whew!


 

Är megatrött ikväll. Gäsp! Vi fick middagsgäster igår kväll, Blondie och Merca, och de stannade till mizz i nazzen... Vi spelade säkert hundra (?!) omgångar av Sjuan och hade riktigt trevligt, men varför måste man sitta uppe hela natten bara för att man är ledig?! Det är helt galet, för det straffar sig ju i längden. I morgon tio i sex får jag se hur jädra kaxig jag är...

Av Jessica - 6 januari 2010 13:03

  

Tack, AMC och saynoo för era kommentarer men jag är så jävla besviken på mig själv just nu att jag hoppar direkt in på vad som hänt:

Kom nyss hem från en fotorunda i det fantastiska snövädret. Väl innanför dörren plockade jag av mig kameraväskan, som dessvärre inte var riktigt stängd och ut föll kamran. PANG! Rakt ner i golvet störtdök den med objektivet nedåt. Min jävla slarver!
 

Hela linsskyddet är helt deformerat och intryckt i UV-filtret, och jag kan inte få loss det! Inte ens genom att skruva loss UV-filtret kommer jag åt att se vad som hänt... Vet därmed inte om det bara är själva filtret som gått sönder, eller om skadan är värre än så. Jag hör ju hur det skramlar och rasslar av krossat glas bakom linsskyddet och tårarna har sprutat en bra stund här nu kan jag säga. Jag känner mig helt förkrossad!
 
Jag satte på zoomobjektivet och knäppte ett par bilder inomhus och tack och lov verkar det inte vara något fel på själva kameran i alla fall! Det var ju för väl det åtminstone! Men jag behöver eventuellt ett par tusen för att köpa ett nytt objektiv...


Kan man be universum om det tro? I så fall skickar jag härmed upp en liten rosa bubbla i rymden, med en inviskad önskan om att det ska regna ner några extra tusenlappar på mig snart, inom kort, nu eller varför inte direkt? Gärna innan klockan fem, då Kungsmässan stänger!

Av Jessica - 5 januari 2010 07:22

  


Susanne, Lars, Karina och mor: hatten av och tack för era uppmuntrande kommentarer! Det blev inget födelsedagskalas igår, men jag ägnade allt bloggen några extra tacksamma tankar. Den är terapeutisk till sin natur, på något märkligt sätt, och den får mig att fokusera på bra saker. Jag gillar det och fortsätter så länge skrivkramp icke uppstår.


Kom snabbt in i jobbet igen igår. Rensade mejlkorgen och är nu i fas för ett nytt jobbår 2010. Får se vad det har i sitt sköte - hoppas det är något bra och positivt. Var ute på lunch och tillhörande promenad med AMC. Härligt! Gott att få prata ikapp sig lite med henne.


Efter jobbet stressade jag iväg till låssmeden med hopp om att hämta ut en nyckel till sonen, men där var alldeles igenbommat och svart. Jag åkte vidare hem och där var hela huset - beskrivet med en lätt "jessica-överdrift" - upp och ned.


Maken städar allt och överallt samtidigt när han sätter igång, känns det som, och bra blir det ju när det är klart, så jag står ut med kaoset medan han är i farten.  Julen är nu så gott som bortstädad - återstår bara köksgardinerna, sen är allting i ordning igen. Tack, älsklingen, för att du gör så fint!


Jag var på step i går kväll. Det var riktigt roligt, som vanligt och passet var jättebra! Kände ingenting överhuvudtaget av skadan i vaden, så nu kommer jag att försöka varva min träning med lite mer step igen. Har bokat in mig på ett sånt pass i morgon, men först blir det spinning i eftermiddag, klockan fem.


Mysmiddag hemma ikväll blir det förhoppningsvis, men tända ljus och möjlighet att sitta uppe lite längre än vanligt en tisdagkväll. Det är trettondagsafton och i morgon är jag ledig. Märklig arbetsvecka det här, på torsdag lär jag vara helt desorienterad och dagvill.

Av Jessica - 4 januari 2010 07:25



Bild: Jessica Rambäck


Hipp hurra - min blogg fyller 1 år idag! Tänk vad tiden går fort! Jag känner mig fortfarande ganska ny i bloggvärlden, men det är alltså ett helt år sedan jag började med det här...


Hoppas du inte har tröttnat på mig och mitt skrivande, du som läser det här, utan att du vill besöka mig och ta del av mitt liv även under 2010! Fortsätt läsa, kommentera, ifrågasätta, utmana, peppa och besöka mig alltså, så bloggen kan fira tvåårsjubileum nästa år! Utan läsare - ingen blogg!


   

Tack mamma, för din kommentar. Visst har du rätt, jag har haft en del problem med magen på sistone, men jag tror inte det är något att oroa sig för. Jag tror det är ett stressymtom och jag håller på att felsöka och åtgärdar småfel allteftersom. Vill inte fokusera på det nu, utan på att må bra.


Bra mådde jag igår kväll, när jag var på Friskis och körde spinning. Det är allt himla härligt att röra på sig! Var dock inte världens bästa musik igår. Nej, snarare tvärtom - jag retade mig nästan på musiken istället för att bli peppad av den. Synd att den ledaren har så annorlunda musiksmak mot vad jag har, för jag tror att hon är riktigt duktig och skulle gärna gå på fler (och andra) av hennes pass, men musiken är ju så himla viktig i sammanhanget! I kväll har jag bokat in mig på ett step-pass. Det var längesen jag körde det, så det ser jag verkligen fram emot.


Maken sover, sonen är hos flickvännen, och det kändes väääldigt ovant och tidigt i morse när mitt mobillarm gick igång. Man vänjer sig fort av med väckarklockor och måsten, kan jag säga. Det brukar vara svårt att somna sista natten på ledigheten, men det gick faktiskt hyfsat bra igår, och jag har sovit lugnt ända tills klockan ringde tio i sex i morse. Nej, nu är det dags för mig att ta tag i den här dagen! Crea diem!

Av Jessica - 3 januari 2010 13:44

  

Tack AMC. Hoppas ni fått en fin fotodag ute, du och sonen. Magen är bättre idag tack, och jag ser fram emot spinningen senare idag. Hoppas du får en plats, du också! =)


Sov länge idag och njöt av denna sista lediga morgon på ett tag. Läste
G-P och sen gick jag upp och gjorde lite nytta. Ville åka ut och fota, men femton minusgrader fick åtminstone mig att tänka till en extra gång innan jag gjorde slag i saken. Brrr. Goare att sitta här under en filt i fåtöljen och ha det skönt.


Idag blir det mumsig lasagne till middag. Jag hade planerat att göra den igår, men när jag läste igenom receptet skulle det ta alldeles för lång tid, så jag switchade gårdagens middag mot dagens. Gäller att vara ute i god tid idag.


Till kvällen har sonen och maken fotbollsträning, och det känns verkligen som att saker och ting börjar återgå till det normala. Träningarna kommer i gång och själv ska jag ju jobba i morgon... Jag är så nöjd med min ledighet. Det har varit både fullt upp och inte, så jag känner verkligen att jag haft tid att vila upp mig. Precis det som ju är meningen med ledighet.

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards