jesson

Alla inlägg under januari 2010

Av Jessica - 2 januari 2010 20:15

  

Foto: Jessica Rambäck


Amaryllisen sjunger nu på sista versen, men jag njuter så länge jag kan... Tycker faktiskt att de gör sig ännu bättre i vas än i kruka.


Lördag är det och det har redan blivit kväll. Det har varit en förhållandevis händelselös dag idag. Vaknade med magont och låg därför kvar i sängen länge och läste tidningarna. Fortsatte därefter med en bok och sen masade jag mig upp så sakteliga. Vi skulle åkt till min bror och hans familj idag, men min mage satte stopp för det. Skit också! Fortsatt vackert väder ute dock; riktigt kallt, vitt och vintrigt... Får glädjas åt det åtminstone och försöka se livet från den ljusa sidan i alla fall. Magontet går väl över så småningom, hoppas jag.


En veckohandling har vi trots allt klarat av idag och så tog jag ett riktigt njutningsfullt skumbad innan det var dags för matlagningen. Känner mig fortfarande inte okej i magen, men det är bättre.


Efter middagen tog maken och jag ett par parti Gin Rummy och nu har han bänkat sig i soffan och tittar på Barcelona vs. Villa Real. Troligtvis kommer Mark hit upp om en stund, det brukar han ju göra när det är fotboll på TV.


Jag sitter i min hörna, i fåtöljen, och ser fram emot att redigera lite bilder, surfa och bara chilla medan de ser på matchen. Inte mycket att dryfta idag, men hey, alla kan ha en dålig dag.

Av Jessica - 1 januari 2010 23:15

  

Jaha, så har jag då fått spö i kortspel igen! Darlingen och jag har spelat några omgångar Gin Rummy nu i kväll och han vann flest gånger. Hur kommer det sig att jag tycker det är så roligt att spela, när jag åker på däng hela tiden?! Ofattbart! 
 


Nå, vi har haft en mysig kväll vid köksbordet ändå, i stearinljusens sken. Utanför har det snöat hela kvällen och det är några minusgrader. Skönt att sitta här inne i värmen och bara vara ledig.


Jag funderar på vad jag ska läsa för bok nu. I förmiddags läste jag ut sista Mari Jungstedt-boken, som jag lånat av min chef. Det lär finnas en sjunde bok, men jag tror inte den har kommit ut i pocket ännu. Inbundna böcker är mer svårhanterliga, när man vill ligga i sängen och läsa, tycker jag. Någon som har ett bra boktips att dela med sig av? En sån där härlig bok som man bara inte vill lägga ifrån sig, ni vet...? Tills boktipsen ramlar in får jag väl fördjupa mig i instruktionsboken till systemkameran.


Nu har darlingen fastnat vid TV:n och "Ett päron till farsa-nånting". Jag tror jag hoppar att börja titta på film så här sent. Vill komma i säng i rimlig tid ikväll, så jag inte sover bort hela morgonen i morgon. Dags att så smått börja förbereda sig på att återgå till jobbtider. På måndag är det åter till verkligheten och vardagen för min del efter långledigheten.

Av Jessica - 1 januari 2010 14:53

  

Tack mamma för kommentarerna. Båda fanns här alltså idag. =)

Nej, Griniga Greta är inte samma maskin som vi hade för så längesedan. Vi köpte henne så sent som 2005, faktiskt och redan hade hon gjort sitt. Jävla skitmaskin helt enkelt!


Så var då ett nytt år här. 2010, mmm, smakar bra. En himla massa nya dagar att fylla. Härligt!


Vi hade en jättebra kväll hos Blondie och Merca igår. Fick kanongod mat! Förrätten, avokadoentrén med räkor, rom, citron med creme fraiche- & majonnäsröra på toast var fantastisk! Varmrätten bestående av en fin köttbit med tryffelsås och ytterst välsmakande potatisgratäng samt sallad var också av yppersta klass. Tyvärr uppskattar kräsna jag inte riktigt oxfilé, så jag tog bara lite av köttet, men jag såg och hörde hur de andra njöt. Till dessert bjöds vi på zabaione och det var himmelskt gott!


Vi spelade Kampen mellan kvinna och man, och hade en riktigt mysig kväll tillsammans. Ute på tolvslaget var vi förstås men det var galet kallt, så vi var inte ute så länge. Vid tvåtiden tackade maken jag och de andra två gästerna för oss och promenerade hemåt ihop. Skön nyårsafton!


Sonen var inte hemma när vi kom hem, och efter en stunds resultatlöst jagande på diverse mobiltelefoner ringde han till slut själv hem och berättade att han skulle sova hos en kompis. Kvart i tre. Vi hade försökt komma i kontakt med honom sedan tolvslaget (maken pratade med honom vid elvatiden) utan att lyckas. Så vi var inte så lite oroliga. Men i och med det samtalet kunde vi gå och lägga oss och somna tryggt och lugnt.


Idag har jag legat och läst hela förmiddagen. Jätteskönt och lyxigt! Maken har varit ute på snusjakt men för övrigt har vi haft en lugn hemmadag. Sonen befinner sig på sitt rum och eventuellt kommer hans flickvän hit och sover över.


Vi har inga planer för kvällen utan det blir en stilla fredag i hemmets lugna vrå. Mysigt!


Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards