jesson

Alla inlägg under februari 2010

Av Jessica - 21 februari 2010 10:32

  

Tack mamma, Irja och Karina för era kommentarer. Mor, ditt inlägg har jag kommenterat på din blogg, och som svar på din fråga Irja måste jag säga: "Jag vet inte." Jag har aldrig varit någonstans där det är trettio minusgrader, men det låter förlamande kallt!  Som det är här just nu; klar himmel, sol och 11 minusgrader trivs jag ganska gott med. Snöa får det gärna göra, men då vill jag helst hålla mig inomhus och slippa ge mig ut i trafiken.


Ja du Karina, jag tror min man har bra grundförutsättningar - han är väldigt snäll och vill väl. Jag såg väl gott virke i honom direkt och efter tjugo års träningsläger i min värld vet han vad jag uppskattar och vad jag hatar. Vill han göra mig förbannad vet han exakt vilka knappar han ska trycka på och vill han ha en lugn, fin och harmonisk fru hittar han de knapparna också.


Det blev ingen dejt med AMC igår. Jag hade ont i nacken och kände inte alls för att ge mig ut. Jag planerade veckans mat och inköp, körde några maskiner tvätt och maken började städa. När han hållit på en stund frågade hans chef om han kunde tänka sig att ställa upp och skotta av taket på deras kontorsbyggnad. Han tog med sig en kollega och drog in till Göteborg och möttes av det här:


Foto: Lars Rambäck


Jag städade färdigt medan han var borta och när han kom hem kunde vi bara slå oss ner och njuta av en härlig lördagkväll. Vi åt middag och sen tittade vi på melodifestivalen och skiathlonloppet som Hellner och Olsson fullkomligt ägde! Så himla kul!


Idag blir det lite strykning, kanske träning men för övrigt har jag inga planer. Får se vad det blir. Nu ska jag i alla fall hoppa in i duschen. God söndag!   

Av Jessica - 20 februari 2010 08:56


  
Moder kär tack för titten och kommentaren. Ja nu har vi fått ännu en vit   Bild: Jessica Rambäck


Å jösses vad det har snöat i natt!! Det har kommit hur mycket snö som helst! Jag har bokat av träningen nu på morgonen och känner inte alls för att ge mig ut idag. Och det här vädret ska sonen åka hem i från Ulricehamn... En orolig mor ska, när han kommer hem, krama och pussa på honom och säga till honom att han ALDRIG mer från åka från mamma! Nä, det kan jag ju förstås inte göra, det hade ju varit synd om pojken!


Igår hade vi inne bilen på Peugeot och fick värmefelet avhjälpt. Det var inte så farligt denna gången - 1600 fick vi betala, och det är det ju värt att slippa bli grillad varje gång man kör lite längre sträckor. Tur att detta hände mitt i smällkalla vintern i alla fall, som sagt var.


AMC och jag var på indoor walking efter jobbet igår, som planerat, och det var skönt att inleda helgen med lite träning. Det har varit en tuff vecka på jobbet och jag kände att jag behövde lossa på lite spänningar i kropp och själ. Trots det har jag problem med höger axel och nacken idag - känns som att en rejäl nackspärr är på gång. Har smort in mig med Zon och hoppas på det bästa.


När jag kom hem från Friskis igår kväll hade maken tappat upp ett bad, tänt massa levande ljus i badrummet och skulle precis börja laga middag. Jag gled tacksamt ner i badkaret och vips blev jag serverad ett glas vin som jag smuttade på medan jag läste MåBra - jag bara njöt.


Maten var jättegod och när vi plockat undan efter middagen tittade vi på Sverige-Vitrysslandmatchen i ishockey. Spännande match som ju gick svenskarnas väg, men det var bra nervigt på slutet... Vi avbröt en stund för Solsidan och fick oss där några goa skratt. Jag gillar det programmet! =)


När hockeymatchen var slut gick jag in och la mig och bläddrade vidare i MåBra, men det tog inte lång stund innan jag somnade gott. Har ingen aning om hur länge darlingen satt uppe och tittade på TV, men han var inte lika trött som jag, så jag antar att det blev ett par timmar till framför TV:n för hans del.


Idag ska jag träffa AMC, om jag får skottat fram bilen, vill säga. För övrigt inga planer för dagen/kvällen, och det känns ganska skönt. Tar dagen som den kommer.

Av Jessica - 19 februari 2010 07:06

  

Kommentartack till mor och Mica. =) Hur det blev med snö på höglandet märker du nu på morgonen Mica, och mor, ska vi komma och gräva fram dig i helgen?


Bild: Jessica Rambäck

Ja, det är det idag och åh, vad skönt! Jag har sovit skitkasst i natt, så jag ser verkligen fram emot en insnöad lördagsmorgon. Jag har varit klarvaken sen klockan fyra i morse... 


Har satt upp mig på spinning i morgon, men jag tror jag bokar av och tar rejäl sovmorgon! I kväll ska jag i alla fall köra ett pass indoor walking, trots att jag brukar ha vilodag på fredagar, men det här passet vill jag inte missa. Och AMC ska med om allt går enligt planerna. =)


Sonen åker med kompisen och hans familj till Ulricehamn för lite skidåkning idag och imorgon så maken och jag är ensamma hemma i kväll. Det blir lite god mat, troligen ett glas rött och massa OS på TV. 




Av Jessica - 18 februari 2010 06:53

  

Mor, tack ska du ha för din kommentar. Jo, jag är och kikar till din blogg varje dag, men lämnar inte en kommentar varje gång, det har du rätt i. Bara när jag tycker att jag har något att säga, vet du. Tycker du har det bra som kan sitta uppe hela nätterna och titta på OS, men vet inte om jag själv skulle orka med det - jag är absolut ingen nattmänniska.


Yoga ja, det har jag testat några gånger, och jag tror att det är riktigt bra träning. Man tar kontroll, lär sig andas rätt och blir smidig, men jag tycker att det går för långsamt. Jag är träningstypen som vill ha fullt ös!

Jag vill att det ska vara tufft, svettigt och rejält pulshöjande. Då tycker jag att träning är som allra roligast, och då upplever jag att jag får ut mest av den. Det är därför jag inte går på yoga och core; skitbra träning, men för långsamt. Skulle dock mycket väl kunna tänka mig att kombinera t ex core med spinning eller först köra ett riktigt svettigt jympa- eller spinningpass för att därefter avsluta med en timmas yoga.

Igår kväll var AMC och jag på samma skivstångspass som jag fick sån extrem träningsvärk efter förra veckan. Undrar hur det blir denna gång? Själva passet är bra och det känns inte någonting där och då - mer än att jag naturligtvis känner av vikterna och blir lite trött i musklerna - utan det kommer efteråt.


Dock hade jag det ganska jobbigt igår. Det var strömavbrott till och från i lokalerna igår kväll och det satte fläktarna ur spel, så vi gick in i en sal där ett aerobicspass precis avslutats, luften var dålig från start och det blev bara värre under passets gång. Svetten formligen rann på mig och jag tänkte vid ett tillfälle att jag skulle avbryta och gå ut, men kämpade vidare och klarade mig igenom passet. I slutet öppnade ledaren dörren så lite fräschare luft kunde ta sig in i salen, men oj vilken panik jag hade där ett tag... Whew!


Snö idag, snö i morgon, snö på lördag och upp till 30-40 cm totalt på vissa platser i landet hörde jag på nyheterna för en stund sen. Det är härligt och har vi bara kontroll över snöröjningen av vägar och gångbanor har jag absolut inget emot den här typen av vintrar. Jag föredrar snö jämfört med regn, gråväder och slask. Och nu finns det dessutom dubbskor för dem som behöver löpträna ute, inför Göteborgsvarvet t ex, och det är ju bra.



Av Jessica - 17 februari 2010 06:34

Ännu ett guld till Sverige, i herrarnas jaktstart, och vi firar med Ferry! =)

       


Ikväll blir det skivstång och jag ser verkligen fram emot det! Det kan ju inte bli lika illa som förra veckan, med träningsvärk...


Igår kväll hade sonen och maken sen träning. Jag höll precis på att somna när de kom hem, men vaknade till ordentligt då sonen och hans kompis började stöka runt i köket efter något ätbart.


Till slut kom jag till ro och sov gott ända till klockan fem i morse, sen gick det inte mer! Plogbilen var här på morgonkvisten, eftersom det har snöat mer, men jag tror inte det var den som väckte mig. Jag hade nog helt enkelt bara sovit färdigt så dags. Det blir en lång dag idag!





Av Jessica - 16 februari 2010 06:45

  

Tack, kära mor för kommentaren. Jag har lyssnat på Didrik men smälte inte direkt... Trodde nog att han skulle kunna ge samma effekt som Paul Potts, där i TV-debuten, men rysningarna uteblev helt. Kanske får ge honom ett par gånger.


Igår var jag på det efterlängtade indoor walking-passet, som jag bokade i lördags natt. Bra pass - jag gillar verkligen den ledaren. Och det fanns även lediga platser när det väl kom till kritan. Några reserver kom med, så det lönar sig att bida sin tid även om man inte får en plats mitt i natten. Jag kom hem från träningen, lagom för att se Kalla gå i mål och ta Sveriges första OS-guld i detta mästerskap. Bra jobbat, Charlotte!


Ikväll har jag bokat in mig på core/bosu, och i morgon på samma skivstångspass som gav mig en sådan fruktansvärd träningsvärk förra veckan. På't igen bara!


Ingen tidning i brevlådan denna morgon heller, och nu börjar jag lacka ur ordentligt. Som prenumerant är det med spänning och glädje jag går ut till brevlådan - speciellt på tisdagar, torsdagar och lördagar - för att hämta in mina tidningar, och när den är tom blir jag sååå besviken. Stänger lådan, och öppnar igen - det måste vara fel, det kan inte vara sant - men jo, den gapar hopplöst tom och jag känner mig lite dum som står där och stirrar ner i en innehållslös brevlåda!



Av Jessica - 15 februari 2010 06:51

  

Lollo och AMC, tack för era kommentarer. Ja, det blev ett pass dansafro igår tillsammans, AMC ju, och jag tyckte det var jättekul. Bra pass. Synd att det var sista gången med den ledaren - jag gillar henne - men grattis, Västerås, som får en så bra ny Friskisledare.


Innan träningen igår tittade jag på massa OS. Damernas puckelpist och en herrans massa olika skridskolopp. Ännu en härligt, lat och ledig söndag med andra ord. =)


I lördags eftermiddag kom svägerskan och hennes make hit och fikade. Vi satt och pratade & myste i flera timmar. Det var så trevligt så vi ville inte att de skulle åka hem utan frågade om de ville stanna på middag, vilket de ville. Vi fixade god potatisgratäng och fläskfilé med rödvins- & rosépepparsås. Sonen och hans kompis åt med oss också.

Så tittade vi på melodifestivalen tillsammans och var rörande överens om vilka som skulle gå vidare direkt till Globen. Bra låtar, Eric och Andreas! Klockan tolv på natten kastade jag mig på datorn tillsammans med svägerskans äldsta dotter som då också kommit hit, för att boka in oss på indoor walking ikväll. Jag bokade in mig själv, bekräftade bokningen och skulle sedan boka in henne, men då var det redan fullt! På tre minuter! 00.03 hade alltså 23 platser gått åt!


Vi bokade in henne på cirkelgym istället och så fort vi bekräftat hennes bokning var det passet också fullt! Det är helt otroligt! Man måste boka in sig på nätterna, och fort som attan ska det gå, för att vara säker på att få en plats på dessa populära pass. Nå, ikväll blir det alltså indoor walking för min del, med en ledare vars spinningpass jag gillar jättemycket. Hoppas hans walkingpass är lika bra!


I eftermiddag ska jag lämna in bilen på verkstad för felsökning. Jag är lite nervös och undrar vad "diagnosen" blir... Hoppas det är något lindrigt fel!

Av Jessica - 13 februari 2010 08:25

  

Tack Mica, Angelica och mamma för kommentarerna.


Igår eftermiddag släppte träningsvärken som jag ådragit mig vid skivstångspasset i onsdags. Vilken lättnad! Ruska om mig nästa gång jag tigger om träningsvärk, snälla någon.


Mamma, jag besvarar kommentarer nästan uteslutande på min blogg, för inte alla har en egen. Alla är inte så dela med sig av sig själv-benägna som du och jag, vet du. ;)


Absolut, bästa-Angelica, jag vill väldigt gärna träna ihop med dig någon dag snart. =) Minns hur vi höll på där för ett tag sedan, fyra till sex gånger i veckan! Whew! Jag har bokat in mig på afron i morgon klockan sex, har du några andra förslag?


Mica, det som göms i snö kommer fram i tö, eller vad är det man säger? :) Hoppas bilen tinar upp snart. Kanske känns den rentav som en kraftfull Audi A5:a när kylan och vintern släpper sitt grepp om den...? Eller också dukar den under och ni kommer glidandes till Kungsbacka i en sprillans ny Audi den 12 mars?! Då får du köra till teatern, för har du en sån bil MÅSTE jag få åka med! Lova?!


Igår ringde maken mig på jobbet och berättade att Messis matte bokat biljetter åt oss till Pink-konserten på Ullevi i juli. Jippie! Underbart! Ännu ett kul evenemang att se fram emot. Vi har faktiskt lite grand inbokat nu; Freeport Awards 27 februari, Arrowhead 6 mars, Stefan Andersson 12 mars, tjejkväll i april, Köpenhamn 23 april, Black Pearl 28 maj, Andligt smörgåsbord 31 maj och Takida//Pink 23 juli. Förutom det har vi ju ett par jubilarer bland oss; pappa fyller 70 den 5 april och Mark 40 den 8 april - då blir det säkert stora, fina kalajs vi får komma på, får man ju tro...?! ;o)


I natt inleddes OS i Vancouver, men jag satt inte uppe och tittade. Usch vad otäckt med rodelåkaren Nodar Kumaritasjvili som kraschade och dog! Det lägger ju onekligen sordin på stämningen, men jag ska titta klockan elva när sändningarna drar igång. Jag ser ändå fram emot massa härlig sport på TV den närmaste tiden.

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards