jesson

Alla inlägg under mars 2010

Av Jessica - 18 mars 2010 06:35

  

AMC för dina kommentarer! =) Jag hjälper dig gärna med bildformatet, det är inga problem, vi löser det, och jo, mötet hos mor och far gick bra. Det kommer nog inte att ta lång tid innan vi får ett nytt boende ordnat till åtminstone mamma. Om sen pappa flyttar med eller inte, det står skrivet i stjärnorna...


Det är helt galet vad fort tiden går! Nyss var det måndag och nu sitter jag här, det är torsdag morgon och dagarna bara svischar förbi! Geee! Håll i hatten, snart är det sommar!


Jag hann inte med stationspasset igår, det blev sent på jobbet. Men det går fler tåg, och i kväll hoppas jag på cirkelgym igen. Jag har bokat in mig på det och ser inte i nuläget vad som skulle kunna hindra mig.


I natt har jag funderat mycket på foto/bilder, ljus och det perfekta porträttet, både i halvvaket tillstånd och i mina drömmar. Jag tror jag har blivit besatt! Inte så ovanligt när det gäller mig, i och för sig, för när jag företar mig något så gör jag det oftast till hundra procent, annars kan det kvitta! Allt eller inget!


Min önskan är att jag ska bli riktigt bra på det här med att fotografera, och då tror jag att det gäller att tänka i bilder, se motiven, ljuset, vinklarna och framförallt att jag lär mig behärska kameran. Viktigt också att titta på sina egna och andras bilder, för att få idéer, lära av misstagen och att hitta sina egna tolkningar och sitt eget uttryck.


Jag jobbar på det, och ser verkligen fram emot helgen, då det är skarpt läge och jag ska få testa mina vingar. Skriver ner lite saker att tänka på, när idéerna dyker upp och  det killar i magen! Weehoo! Hittade det här porträttet i mina samlingar: en av mina favoritbilder på sonen, från förra året, håll till godo.

  

Foto: Jessica Rambäck

Av Jessica - 17 mars 2010 06:52

  

Malin T, Mark, Anna och Angelica, tack för era kommentarer! Nu har jag alltså två söta barnmodeller, en tonåring, en gubbe och en grym tjugoåring (nästan) som fattar vad jag menar...
 

Det blir en härlig fotohelg, jag hör av mig! Tack alla så länge!


Igår var jag och körde ett cirkelgympass. Underbart skönt! Ikväll blir det stationsträning med Gobbanna och förhoppningsvis också AMC.


Biståndshandläggaren ska besöka mor och far idag. Min bror kommer att vara med på mötet, och om jag kan boka om det jobbmötet som jag har precis vid den tiden kommer jag också att medverka. Hoppas det blir ett givande möte, så att vi kan komma någonstans i vårt arbete med att underlätta livet för våra sjuka föräldrar.


Nu ska jag läsa klart tidningen och sen är det dags att åka till jobbet. Ha en skön tisdag! 



Av Jessica - 16 mars 2010 07:09


Åtta år

  

Foto: Jessica Rambäck


Igår var det dags för fotokurs igen. Veckans läxa är att ta porträtt, i färg och svartvitt. Som tur är har jag en modell på gång, Extras tonårsdotter, som jag hoppas få ta lite bilder av i veckan eller helgen, men jag behöver någon mer att fotografera. Vem ställer upp? Maken och sonen är måttligt nöjda med att jag sticker upp mitt objektiv i ansiktet på dem vid det här laget, men jag ska fjäska förstås... =)


Vad söker jag för modeller, då? Helst (riktigt) gamla människor och barn, men vem som helst funkar egentligen. Helst någon som kan vara naturlig framför kameran, som inte gör fjortisposer och plutar med illvita fiskläppar. Känner du någon som vill bli fotograferad av mig? Någon som behöver en bild till sin Facebookprofil till exempel eller kanske ett brudpar? Vill du själv bli fotograferad? Jag är tacksam för din hjälp - ring mig, så bestämmer vi dag och tid. Det finns inga pengar i det här, inte åt något håll, men självklart får du/modellen bilderna jag tar om så önskas.

Av Jessica - 15 mars 2010 06:37

Helgen är över, det är måndag morgon, solen skiner, det är åtta minusgrader och ikväll är det fotokursdags igen. Det har varit en bra helg. Jag handlade med mig lite färska blommor efter jobbet i fredags, arrangerade dem i vaser, duschade och fräschade till mig lite medan maken lagade maten. Så kom gästerna och helgen var igång.


Stefan Andersson-konserten var jättebra! Väldigt nära och intim, trots den stora salongen, och jag är jätteglad att vi gick. Han körde låtar från de båda senaste skivorna samt "Catch the moon" och lite nytt. En bra blandning, men jag var mest intresserad av låtarna från Kleistskivan och Skeppsråttan.


Efteråt tog vi oss till Black Pearl för att ta ett glas. Där var trångt, de spelade apgammal musik och jag tyckte bara det var jobbigt. Maken och Kakel njöt dock av det hela medan AMC och Krig åkte hem tidigt. Jag var inte alls sugen på att vara ute och festa och blev glad när det väl var dags att åka hem.


I lördags promenerade vi till Kungsmässan där våra gäster shoppade lite, och sen åkte vi till Fjärås och besökte en mässa; kropp och själ. Sådär, tyckte jag att den var, men vi hade att göra en stund i alla fall. Eftermiddagen och kvällen spenderades framför TV:n. Först var det fotboll och därefter final i den svenska uttagningen till Eurovision Song Contest. Vann rätt låt? Jag vet faktiskt inte. Jag hade aldrig hört Annas låt tidigare och den sa mig inte jättemycket de gångerna jag hörde den under kvällen heller. Men nu är det som det är - det blir den som tävlar i Oslo och det är bara att hoppas att det går bra för henne.


Igår åkte Mica och Kakel hem, maken och sonen åkte till Onsala för att spela match och jag var hemma, tvättade och grejade. Gick och la mig tidigt igår kväll, läste och sen somnade jag gott. Ah, en riktigt bra helg tycker jag.

Av Jessica - 12 mars 2010 06:55

  

Tack mor för kommentaren. Vi kan inte tvinga pojken att läsa mer än han mäktar med. Han får ta igen det senare i livet, om/när han verkligen VILL plugga vidare. Vi kan väl höras om onsdag...


Fredag idag igen och ikväll händer det grejer! =)

Jag slutar lite tidigare idag, för klockan fem får vi middagsgäster; Mica, Kakel, AMC och Krig.



Halv åtta är det sedan äntligen dags för Stefan Andersson på Kungsbacka teater. Jag har sett fram emot det här jättemycket ända sen vi köpte billjetterna för evigheter sen. ♫ ♪♫ "Låt alla klockor ringa min fader konungen är död, låt alla människor veta att sorgens färg är röd som blod, så röd som blod..."♫ ♪♫ Det kommer att bli en kanonkväll!


Sen stannar Mica och Kakel hos oss till på söndag. Får se vad vi hittar på för något skoj i morgon. Jag har några förslag, men vi får se vad vi känner för att göra... Nä, nu ska jag ge mig iväg till jobbet. 


Ha en skön

  

 




Av Jessica - 11 mars 2010 06:54

  

Foto: Jessica Rambäck


Föräldramötet igår var givande. Vi gick igenom gymnasievalet inför årskurs två, och det är inte helt lätt att sätta sig in i allt. Men en sak står klar, och det är att om sonen inte läser Matte B och Engelska B i tvåan kommer han inte att kunna göra det alls under sin gymnasietid; chansen kommer liksom inte tillbaks i trean. Självklart vill han läsa det som är programspecifikt för Hotell & Restaurang och för att få med engelskan eller matten måste han ansöka om utökat program. Synd, för vill han ha särskild behörighet till högskolan krävs dessa kurser, men jag tror inte att det passar min son att läsa mer än han behöver för att klara sig just nu...


Idag är det torsdag och det är städdag hemma hos Rambäcks. Det är också träning för sonen, maken och mig som gäller efter jobbet. Samtidigt har jag planerat en ganska avancerad middagsrätt som tar lång tid att laga, och jag behöver dessutom stryka & tvätta. Får se hur jag får ihop dagen... Spännande dagspussel med andra ord, hoppas alla bitar passar ihop och får plats.





Av Jessica - 10 mars 2010 06:53

Spinning igår, yeah! =) Ikväll blir det ingen träning, för det är föräldramöte på Lindälvsskolan, men i morgon har jag bokat in cirkelgym eftersom AMC och jag bestämde det igår. Härligt att vara igång med träningen igen, jag har saknat det! 


Ingen AMC och ingen Ausa på jobbet idag. AMC ska VAB:a eftersom hennes son var magsjuk natten till igår, stackarn, och Ausa ska till Stockholm för att titta på bostad.  Men Gobbanna är på plats förstås, om inget oförutsett inträffat. =)


Idag ska jag ladda över massa bilder som jag tog hos en kund igår. Hoppas att de blev bra. Det såg bra ut i kameran, men man vet ju aldrig.

Ju mer jag lär mig om min egen kamera och mitt privata fotograferande desto fler knappar, funktioner och saker hittar/tänker jag på på jobbkameran och när jag fotar för kunderna.


Det var en alldeles särskilt härlig dag igår; verkligen VÅR i luften och jag kände att de svarta knähöga stövlarna jag hade på mig var helt FEL! Stannade till på Kungsmässan på vägen hem efter jobbet för att titta på skor som var mer rätt, men antingen är det REA-stövlar och stövletter som gäller eller sandaler och andra öppnare skor. Det är det lite för tidigt för än, men snart så...


Blev lite sugen på ett par svarta Converse, men det är inte riktigt min stil, och gångbanorna är ännu lite för slaskiga för så tunna tygskor, så det blev ingen shopping. Slantarna ligger därmed tryggt kvar i plånboken och får vänta på att byta ägare ytterligare ett tag.

Av Jessica - 9 mars 2010 07:04

  

för kommentare, Susanne. Jag gillar hur du tänker...


Fotokurs igår och nu ska jag koncentrera mig ännu mer på att se MIN bild. Jag ska hitta mitt eget uttryck, min egen sanning, min egen vinkel av något till nästa vecka. Spännande!


Det ser ut att bli en kanondag idag! Jag planerar att träna ikväll, det var ett tag sen sist. Jag har bara inte orkat de senaste veckorna - det trodde jag aldrig att jag skulle säga - men det  har varit några galna veckor... Jag har bokat dubbelt ikväll, både spinning och indoor walking. Yippie, det ska bli så gott! =)



Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Skapa flashcards