jesson

Alla inlägg under maj 2010

Av Jessica - 8 maj 2010 14:07

Jag är ingen storfikare, inte heller ett kakmoster, men en gottegris. ;o) Igår bestämde jag att jag idag skulle baka en kaka som familjen skulle få avnjuta efter kvällens middag, men OMG, vilken kalaskaka jag just bakat! Den här får familjen allt dela med sig av till mig. Är du också sugen på nåt riktigt gott, kladdigt och läckert kommer receptet här - så sätt igång & baka! Lätt att göra var den också - och det är ju ett plus i kanten. Receptet hittade jag i Salt & Sills "Krogbok". Det är inte den snyggaste kakan jag någonsin gjort och den ser kanske inte mycket ut för världen, men skenet bedrar.

  

Bild: Jessica Rambäck


Tryfferad chokladkaka  12-16 bitar


Ingredienser:

1 1/4 dl vatten

125 g strösocker

250 g mörk hackad choklad


5 äggulor

3 msk vetemjöl

250 g mjukt smör

5 äggvitor

125 g strösocker


12-16 små valfria chokladtryfflar

  

Gör så här:

Koka upp vatten och socker. Rör i den hackade chokladen till en slät smet och låt svalna. Rör ner äggulor och mjöl. Tillsätt det mjuka smöret. Vispa vitorna och vänd ner vispad äggvita och socker i smeten. Smöra och bröa en ugnsfast form eller bleck. Baka i 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna och tryck ner tryfflarna i den ljumna chokladkakan.

Av Jessica - 8 maj 2010 08:16

  

för kommentarerna, AMC & Mica. =) Nej, Mica, du vill inte byta med mig. Jag blir knäpp på att ägna så här mycket tid åt att plocka, fixa, tvätta, stryka, städa och dona. Livet är så mycket mer än det, men det är knappt jag hinner med något annat. Ska bli skönt att börja plugga! 


Att vara rädd för att släppa in en pedant i sitt hem om det inte är perfekt behövs inte. Åtminstone inte den här pedanten. Jag bryr mig inte om hur andra har det. Det kryper inte kroppen på mig om det hänger tvätt som väntar på strykning eller om det står disk i diskhon i väntan på att diskmaskinen ska tömmas eller så. Nej, sånt bryr jag mig inte det minsta om hemma hos  någon annan, så du och alla andra kan vara lugna - det är sejf att släppa in mig när som helst. 
 


Nu sitter jag och väntar på att komma iväg till Friskis. Jag ska köra indoor walking kvart i tio men innan dess tänkte jag gå upp en stund i gymmet. Jag har varit vaken länge, tömt diskmaskinen, vikt och kört igång en maskin tvätt, läst tidningen och ätit frukost så nu är jag redo att möta denna dagen!

  

Av Jessica - 7 maj 2010 06:44

 
FREDAGSPLANER

Bild: Jessica Rambäck


Jäpp, så var det fredag igen. Jag har varit vaken sen kvart i sex, läst tidningen, bäddat sängarna och fixat det här bildkollaget. Så här ser alltså planen ut för dagen; handling, spinning, fika med f d kollegerna, grillmiddag med ett glas rött, tända ljus och sen förmodligen en stund vid TV:n. "Modern Family" kommer ikväll och det tycker jag är kul. Valet dessförinnan står mellan "Talang" och "Så ska det låta" - men helst hoppas jag ju förstås att någon ska vilja spela kort och umgås med mig, så jag "slipper" titta på TV. 
 

Nu ska jag fixa lite frukost, dricka en kopp kaffe och så sakteliga göra mig redo för att möta den här dagen. Hoppas det blir en bra dag!

Av Jessica - 6 maj 2010 14:42

  

för era kommentarer, AMC & Dick! Jag ska allt sitta en liten stund i solen, det kan du skriva upp, Dick! Det missar jag inte gärna! Och  tack för en härlig förmiddag AMC! 
  

Nu är jag nöjd med mig själv. Jag slängde ut sängkläderna klockan sex i morse, tvättade och hängde ut dem. Sen körde jag en maskin handdukar som just nu vajar på tork i vinden. AMC och jag träffades på gymmet vid tiotiden, värmde upp och tränade rygg, bröst, mage biceps, triceps och ben. Halv tolv körde vi ett indoor walking-pass, och det är med en go' känsla i kroppen jag nu sitter här och skriver, kan jag lova. Det är nystädat och jag ska strax sätta mig i solen en liten stund innan det är dags för att laga middag... Ah, livet är gott!


Ikväll har maken och sonen fotbollsträning igen, och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på då... Jag får aktivera mig själv på något sätt. Nåja, det dyker säkert upp nåt! Nu är det solen som gäller och Ann Rosmans "Fyrmästarens dotter" som jag köpte förra veckan. Den är bra så här halvvägs igenom. 


Av Jessica - 5 maj 2010 11:49

 

Bild: Jessica Rambäck


En ledig dag i perfektionistens liv:

  • Vaknar kvart i sex 
  • Kör igång en maskin tvätt
  • Läser tidningen
  • Väcker sonen
  • Viker tvätt
  • Hänger tvätt
  • Kör en maskin tvätt till - hänger den
  • Äter frukost
  • Vattnar blommorna
  • Bäddar sängarna
  • Tar hand om stryktvätt
  • Skakar grus ur strumpor - "HELA" badkaret fylls!
  • Bär ut tomflaskor i förrådet
  • Tömmer diskmaskinen

När detta är klart är klockan tio på förmiddagen. Jag vägrar dock ta bort strumporna från badkarskanten, fotbollsskorna på hallmattan och kläderna i baren. Någon som känner sig träffad? Någon som bryr sig? Någon som lider? Någon som tror att jag bara går hemma och drar benen efter mig? Think again, i  så fall! Ja, för på eftermiddagen börjar jag plocka igen och som jag sagt förut: Sysifos, släng dig i väggen!


Trots att jag har några veckor kvar innan jag ska börja plugga och bara borde njuta, vara ledig, göra sånt som är roligt, avkopplande och bra för mig, så är det så mycket jag "MÅSTE" hinna med. Snart slänger jag ut familjen för att de är så "stökiga" av sig - om inte de hinner slänga ut mig först, vill säga - för jädrar vilken pedant det bor i mig! En pedant, som, när jag inte har fullt upp med annat, med hela sitt väsen tränger ut genom varje por på min kropp.


Jag känner hur munnen gör sig beredd på att  spruta eld, och vill stoppa tungan från att forma orden, men det går inte! "Ta bort skorna, plocka upp kläderna, skölj ur disken, torka av diskbänken och kranen, ta bort telefonerna från bordet, eller lägg dem åtminstone snyggt!" Nag, nag, nag. Aldrig tar det slut! Det här är en sjukdom, och jag vet inte hur jag ska bota den. Genom att göra annat kanske, men jag skulle så gärna vilja vila någon gång. Sitta ner och bara vara!



Dick och AMC för era vänliga kommentarer! En tripp till Äskults by absolut - säg bara när, så sticker vi! =)  

Av Jessica - 4 maj 2010 06:51

 

för kommentaren, AMC och tack för igår. Så trevligt med lite morgonfika, träning och fotokurs. Roligt att du gillade äpplekakan.  


Igår, kära vänner, var jag vid Ramhultafallet och fotograferade. Roligt att experimentera med kameran, nu när jag lärt mig så mycket. Stativet fick följa med på resan och här är en av bilderna med lång slutartid som jag fångade:

 
Foto: Jessica Rambäck


På vägen hem fångade den här röda båten i sjön mitt intresse, och jag var bara tvungen att ta en bild. Det är vår och se vad grönt det börjar bli!

 

Foto: Jessica Rambäck


Idag är det tisdag, jag har precis ätit frukost, tidningarna är lästa och nu laddar jag för Friskis. Funderar på att köra ett medelpass och därefter ett Steppass. Måste snart bestämma mig, men det lutar faktiskt åt båda. Lika bra, när jag ändå är där. Träning från åtta till tio känns lagom. Har ändå hela dagen kvar liksom!


Sen blir det ett besök till frisören. Jag är sååå trött på mitt hår! Det är så mesigt och luggen är så skum. Nu drar jag i några ljusa slingor för att få lite studs på håret och så ska luggen klippas ur! Ska bli så gôtt!

Av Jessica - 3 maj 2010 08:34

Ny vecka, ny dag, nya möjligheter. Ser ut att bli en fin dag idag också om än lite molnig. Jag var hos mor och far igår på dagen och sen kom familjen  hem lagom till middagen som bestod av grillad fläskfilé, vilken jag chilimarinerat, kokt färskpotatis, gremolata och sallad gjord på melon, ruccola och maché. Till det serverades chilimarinerade vitlöksklyftor och mango chutney. Mmmm, så gott!


Därefter hade vi en riktig TV-kväll; "Wipe out" och "Ballar av stål" tittade vi på. Det är inte mina favoritprogram direkt, men är man en minoritet i familjen så är man.


Idag har jag tvättat en maskin tvätt som jag hängt ut på tork i solen, laddat maskinen med ytterligare tvätt, strukit, tömt diskmaskinen, ätit frukost och nu sitter jag här, fyller i min nya kalender och väntar på AMC, som lovat komma runt nio. Vi ska anmäla oss till några kurser, dricka kaffe och sen ska vi träna cirkelgym klockan elva.


När vi tränat tänkte jag bestämma veckans matsedel, skriva shoppinglista och handla. Därefter åker jag eventuellt ut och fotograferar lite. I kväll är det avslutning på fotokursen klockan sju. Det känns som att det kan bli en bra dag. Mycket att göra, många aktiviteter, men jag gillar att ha saker att göra.

Av Jessica - 2 maj 2010 10:06

  

Åh, solen skiner, himlen är blå, det är söndag, familjen kommer hem, morgonkaffet smakade superduper och ja, vad mer kan man önska? Jag kör en maskin tvätt som ska få torka ute i solen på baksidan under dagen. Där ska jag också befinna mig en stor del av dagen. Inte för att torka då förstås utan för att suga åt mig varje gnutta sol jag kan. Få ny energi!


Ability var här igår och vi spelade, sjöng, lyssnade på musik och pratade. Det var en bra dag och kväll. Inte så produktiv, men det är inte alltid man kan plocka fram en låt sådär ur huvudet. Ibland får man nöja sig med dem man redan har. Hur som helst skrev jag klart texten till "Det jag är skapad för" och det kändes bra.


I eftermiddag/kväll, när familjen kommit hem, ska jag till mor och far en stund, sen har jag faktiskt inga andra planer för dagen. Det kanske är läge att ta med stativet och kameran och ta lite kvällsbilder... Ser ut att kunna bli en vacker solnedgång när det blir så dags. Men först nu alltså; ut och njuta av solen, med boken, i stolen!  

 

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Skapa flashcards