jesson

Alla inlägg under juli 2010

Av Jessica - 21 juli 2010 17:08

Hemma igen efter en paradisiskt härlig vistelse i Ästad. Stugan var toppen, sällskapet var underhållande, maten var god, omgivningen var hänförande vacker och de många djuren; åsnan, hästen, kossorna, fåren, hundarna och kattungarna var ljuvliga. Många bra blider blev det och väldigt många skratt och massa fnitter. Vilket gäng vi är, ändå. Tack så mycket, snälla svägerska och svåger, för denna makalösa upplevelse!


På dagen idag har sonen och maken varit i Göteborg och tittat på när 94:orna spelade match. Under tiden redigerade jag bilderna från igår. Kvällen börjar närma sig och en filmkväll skulle passa bra. Får ta och cykla ner till stan och hyra oss ett par filmer sen, tror jag bestämt...


  

Av Jessica - 20 juli 2010 09:29

  

Förmiddagspromenad med stavar á 47 minuter blev det tillsammans med maken igår när han vaknat och fått i sig sin första kopp kaffe för dagen. Härligt svettigt! Det tog dock tre försök innan jag hittade det som passade för promenaden, att lyssna på i hörlurarna:


1. Ljudbok - gick inte! Tempo liknade det hos en sengångare...

2. Hårdrock - ett album med en grupp jag aldrig hört talas om, death metal-stuk, som jag undrar hur det hamnat på min Playlist på Spotify över huvud taget...

3. Hårdrock - på shuffle-mode och där var tempot omväxlande snabbt, lagom och supersnabbt! Toppen, verkligen!


Maken, sonen och två av hans kompisar åkte in till Göteborg igår och kollade bland annat på när en annan av sonens kompisar spelade match på Heden - Gothia cup har börjat!


När de var iväg fixade jag med fotoutskrifter och tavelupphängning över pianot samt i vårt dressing room, så nu är jag klar. Lilltoa har fått fyra marina motiv i små 13x18-ramar, ovanför side boarden hänger numera tre svartvita bilder i olika storlekar; motiven är ett träd vid Rolfsån, en ros från Tjolöholms slottsträdgård och ett av lammen från Äskhultsby, som jag tyckte det var något alldeles speciellt med, när AMC och jag var där. Ovanför pianot hänger nu förutom den redan befintliga tavlan, en fyrfärgsbild på sonen och en på solnedgången i Vallda. Är supernöjd, verkligen!


På kvällen åt vi litet blandat grillat och sen kom Extra och Mark hit en stund. Vi satt ute, för vädret blev bättre allt eftersom, och temperaturen var riktigt behaglig. Vid midnatt flyttade vi dock inomhus och tittade på lite "brotts-TV" innan vi rundade av kvällen, sa hej då och god natt. 


Idag blir det en tripp till Ästad gård i Tvååker, öster om Varberg tillsammans med svågern, makens syster och hennes ena dotter. Vi ska stanna där över natten och det ska bli jättemysigt. Vi har varit där en gång tidigare och det var när svägerskan fyllde fyrtio. Då åkte vi iväg ett helt gäng i buss-Mattias buss och körde "Fångarna på gården". Det var så roligt. Jag tror att det har hänt en del med anläggningen och utbudet sen dess, våra intentioner är annorlunda idag och därför blir det nog en helt annan karaktär på vår vistelse där denna gång. Spännande!


Kamerabatteriet ligger på laddning, en maskin tvätt ska tvättas klar och hängas ut, en sen frukost ska intas och kroppen ska duschas och tvagas innan vi vid ettiden drar söderut... Yee-haa! Semestertid är bästetid!



Av Jessica - 19 juli 2010 07:36

Bild: Jessica Rambäck


Makens första semesterdag - han snusar och snarkar än. Jag är uppe med tuppen som vanligt och har suttit här och pillat med mina bilder en liten stund.


Igår morse vaknade jag vid åtta, gick upp och satte igång med bull- & brödbak. Det doftar ju så gott i hela huset när man bakar. Mmm... När jag hade första plåten bullar inne i ugnen ringde svägerskan och frågade om maken och jag ville åka med och ta en fika i Varberg. -Självklart, sa vi, det är så mysigt i Varberg.   


Vi fick en kanondag där och jag är så glad att vi fick frågan om vi ville följa med. Vid kallbadhuset åt vi jättegoda baguetter, vädret var kalas och promenaden runt fästningen var skön. Jag fick knäppt några fina bilder också av såväl folk som motorcyklar, hav och byggnader.


På kvällen åt vi gott grillat och pastasallad. Så kom Mark hit och tillsammans med honom tittade vi på TV och slappade. Sonen och en av hans kompisar kom hem efter en lyckad dag på Liseberg med en stjärnvinst från Geishahjulet, minsann... Det går bra för den pojken nu. Makrill häromdagen och nu choklad.  

 


I lördags kväll bestämde Sångerskan och jag att vi skulle försöka ta en bad- & soldag i Varberg som idag. Efter min havsspaning där igår verkar det än mer lockande. Inte en tångruska så långt ögat kunde nå, inga maneter och så nära till allt. Men tyvärr tycks det inte bli så mycket sol alls idag, så vi får nog skjuta upp vår lilla utflykt...


Nu ska jag skära upp ett par skivor av brödet jag bakade igår, ta mig en kopp kaffe och läsa G-P. Ha en skön måndag!



Av Jessica - 17 juli 2010 12:49

  


Bild: Jessica Rambäck


Igår morse packade jag kameraväskan, hoppade in i bilen och styrde kosan mot Tjörn och Skärhamn. Där har jag aldrig varit förut och hade det inte varit för att sonen skulle mönstra av från flickvännens familjs båt hade jag inte fått möjligheten att ta massa vackra bilder därifrån. Medan jag väntade på att båten skulle anlända till gästhamnen gick jag runt och letade spännande och vackra motiv.


Mannen här ovan fångade mitt intresse eftersom han hade stora problem med att starta motorn i sin båt. Han höll på länge och väl och till slut plockade han som synes upp mobilen och ringde på hjälp. Åtminstone är det vad jag tror att han gjorde. Hur det gick för honom förtäljer dock inte historien, men jag hoppas för hans skull att det gick bra och att han fick en skön stund på sjön efter att jag och min nyfikna kamera lämnat honom ifred...


Jag fick kliva ombord på familjen P:s båt och där bjöd de på kokkaffe och macka. Det var första gången jag träffade sonens flickväns föräldrar. De var väldigt trevliga och vi hade riktigt mysigt där vi satt i solgasset och bekantade oss med varandra.


Tre timmar tog det att köra, tur och retur, men det var verkligen värt det. För det första för att vi fick hem vår son igen men även för att det var en trevlig utflykt och en väldigt vacker miljö. Sonen hade med sig en liten present i form av havssalt från Læsø, rensade makrillfiléer från den fisk som han själv lyckats fånga kvällen innan, samt en flaska vardera av Ga-Jol och Fiske Fjæs, vilka han själv inhandlat i en matvaruaffär i Danmark; utan att ha behövt visa legitimation! Han var bra förundrad över det, och beskrev att det var en märklig känsla att som sextonåring få handla alkohol till pappa...


På kvällen blev det ännu en dos Nickan och Polisen för vår del. Vi träffades här hemma hos oss och tog ett glas mousserande Rotari innan  vi cyklade till Forsgårdens golfkrog där det var grill- & trubardurkväll. Vi stannade dock inte kvar där eftersom grillbuffén var ganska begränsad och antalet gäster var få.


Istället cyklade vi vidare till Storgatan och hamnade på Cyranó, där vi åt finpizza och drack underbart gott rosévin. När vi var mätta och belåtna återvände vi hem till oss, satt ute och pratade, skrattade och spelade spel till klockan två på natten. Det var en underbart rolig kväll och jag kan inte minnas när jag senast skrattade så mycket som igår. Fantastiskt!


Idag blir det en cykeltur till ICA, där vi ska handla lite gott inför en grillkväll med Sångerskan och Pingis. Halv sju kommer de hem till oss och jag tror och hoppas att vi kommer att få en skön och trevlig kväll tillsammans med dem.

  

Av Jessica - 15 juli 2010 07:54

Bild: Jessica Rambäck


Rocky Road Brownies - 24 bitar


Brownies:

350 g mjukt smör

6 dl strösocker

3 dl kakao av god kvalitet

1 dl ljus sirap

1/2 tsk salt

6 ekologiska ägg

3 dl vetemjöl


1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör och socker vitt och krämigt.

3. Rör ner kakao, sirap och salt.

4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.

5. Lägg bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska bli lite kladdig. Låt kakan svalna.


Fudgeglasyr:

3 dl vispgrädde

1 dl mjölk

1 dl ljus sirap

400 g mörk kvalitetschoklad, 70%


Topping:

1/2 påse Dumlekola

1 dl pistagenötter

2 dl salta jordnötter

2 nävar minimarshmallows


1. Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader.

2. Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.

3. Bred glasyren över kakan och strö över salta jordnötter, Dumlehalvor, pistagenötter och minimarshmallows.

4. Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i rutor.


Leila Lindholm har lyckats igen alltså! Inte nog med att hennes Rocky Road är världens godaste julgodis, nu har hon lärt mig baka världens godaste, kletiga brownie också. Jag som ju som sagt tidigare inte är så mycket för bakverk och så har fallit pladask för den här kakan. Riktigt kletig, kladdig och chokladig... Mmm!


Det blev tid både för bakning och sol & bad igår. Himlen sprack upp på dagen, som jag hoppats, och vid ettiden tog jag mig ut till Hanahlsholme och stannade där ett par timmar, solade, badade och lyssnade på ljudbok.


På kvällen kom våra vänner Nickan och Polisen hit och vi spelade Chicago och Så det kan låta. Det blev ännu en sen kväll för maken, som ju ännu inte påbörjat sin semester. Men snart får han sova! Bara idag och imorgon kvar att jobba innan lite välförtjänt vila.


Idag regnar det och det är därmed inte läge att åka till stranden. Jag ska istället åka hem till AMC en stund. Det ska bli roligt, för nu är det så många dagar sen vi sågs sist. Ska bli kul att se på några av hennes senaste betongalster. =) 

Av Jessica - 14 juli 2010 07:28

God onsdag! Här sitter jag och klurar på om jag ska baka eller inte... Jag har varit iväg och kompletteringshandlat nu på morgonen, för det fattades en ingrediens till specialbrowniesarna som jag under några dagar nu funderat på att baka. Ska jag baka idag, imorgon eller på fredag? Blir det sol och bad eller inte idag, tro? Det är molnigt just nu, men jag tycker mig se en och annan ljusblå reva här och där i molntäcket. Så frågan är: ska jag hinna innan det spricker upp alldeles och havet med sin oemotståndlighet lockar mig till sig? Eller väntar jag förgäves om jag litar till att det ska bli sol? Hmm...


Planen idag, är alltså oavsett vad, inte att baka de goda filmjölkslimporna som är på bild här ovanför, men jag vill gärna dela med mig av det receptet ändå. Jag fick det av AMC för ett tag sen och provbakade det förra veckan. Så enkelt och så gott! Om det är någon mer än jag som är baksugen idag så kan jag varmt rekommendera att baka detta bröd.


Igår hade jag en lugn och skön hemmadag. Jag var hemma hos mamma på eftermiddagen/kvällen och hjälpte henne, men för övrigt var jag riktigt lat och ledig. Kände mig lite trött efter att bara ha sovit fem timmar natten till igår, så det fanns inte särskilt mycket energi kvar att förbruka.


Nej, nu tror jag att jag har bestämt mig; det blir bakning idag! Bäst att sätta fart medan anfallet håller i sig. ;o) Återkommer!

Av Jessica - 13 juli 2010 06:46

Idag är det AMC:s födelsedag - så hipp hurra för dig, min fina väninna!
  


Halv tio var jag på plats på Smarholmen igår. Jag valde ut en plats högt uppe på berget där det fläktade skönt. Vid halv tolv mulnade det på ordentligt och jag befarade att jag skulle behöva packa ihop och ge mig av hemåt igen, men turligt nog drog molnen förbi och solen strålade åter över Vallda. 22 grader var det i vattnet enligt uppgift och det var ljuvligt skönt att bada!


På kvällen åkte jag med Extra och hennes ena dotter in till Göteborg och Liseberg där vi mötte upp med svägerskan & hennes ena dotter, svågern & hans far samt Sångerskan. Vi drack kall öl på Tyrolen och sen fick vi ståplats vid stora scenen där det var allsång med Lotta på Liseberg. Kul, men oh så varmt...


När jag kom hem spelades det lite soft musik ur högtalarna på framsidan, ytterdörren stod på vid gavel men ingen make syntes till. Jag klev ut på baksidan och tyckte mig höra hans röst hos grannen bredvid, och  mycket riktigt där stod han, uppflugen på en stol, och hjälpte till att montera en markis, sent som det var. När markisen satt ordentligt på plats bjöd grannarna på ett glas rosé och vi satt där och umgicks till halv ett! Riktigt mysigt och väldigt trevligt.


Idag har jag inga planer över huvud taget. Det regnar just nu och mullrar lite så det blir inte någon tur ut till havet i alla fall.



Av Jessica - 12 juli 2010 07:31

Är uppe tidigt denna måndagmorgon, som vanligt. Jag förbereder mig för en dag vid havet idag. Än så länge är det lite mulet, men enligt alla väderleksrapporter jag sett ska det spricka upp, bli soligt och 28-29 grader varmt. Härligt!

  

Sonen är iväg på båtsemester med flickvännen och hennes familj sen tidigt i lördags morse, då de seglade iväg mot danska Læsø. Igår hade de rört sig vidare, berättade han, och lite senare i veckan ska de lägga till i Skagen. Låter helt underbart och jag är så glad för hans skull att han fick följa med på den här resan!


Maken gör sin sista arbetsvecka innan han faktiskt ska gå på semester. Länge trodde han att han inte skulle kunna ta någon semester alls, eftersom de har så mycket att göra på jobbet, men till slut satte han upp sig på fyra veckor som tur är.


Väl tajmade veckor, får man säga, för nästa vecka befinner sig våra kära vänner från Eksjö på semester först i Smögen och därefter i Göteborg. Vi hoppas naturligtvis kunna möta upp med dem i Göteborg någon eller några dagar och självklart önskar vi att de ska stanna till här i Kungsbacka-trakten några dagar också, så vi riktigt kan umgås, få träffa barnen och fira sommar ihop. Vi inledde ju vår vänskap med lata dagar vid poolen i solen i Bulgarien för fem år sen och har fortsatt att träffas kontinuerligt sen dess. Så en sommar utan goa Mica, Kakel & deras barn finns liksom inte på världskartan längre... :)


I slutet av nästa vecka blir det konsert igen. P!nk kommer till Ullevi och vi ska dit med Messis matte & husse samt ett annat par, som vi först planerat ska landa hemma hos oss för en enkel middag innan vi ger oss av till den stora stada...


Några andra evenemang & begivenheter som vi planerar pricka in och fira under semestern är Kungsbackakalaset, en väns 50-årsfest, vår åttaåriga bröllopsdag, makens 43-årsdag, Göteborgs kulturkalas, och en Kim Larsen-konsert på Societén i Varberg; den sistnämnda tillsammans med de finaste av de fina - makens syster och hennes man.


Darlingens semesterplaner har dock låtit så här: "Jag ska sitta här på baksidan, läsa G-P, lyssna på radio, äta frukost och dricka kaffe länge och väl varje morgon. Och sen ska jag bara SITTA här... Och VARA!" Men som ni förstår blir det inte fullt så lata dagar som han tror. Jag kommer dessutom att dra med honom ut till havet när tillfälle ges, samt åtminstone försöka få med honom och sonen på en liten tripp till Danmark innan han får ge sig upp på taken igen!


Nä, här sitter jag och dagdrömmer... Nu skriker magen efter frukost, så det är bäst att jag går och fixar det samt lite matsäck till stranden. Om en timma är det läge att vara på plats, så jag kan välja ut den där bra platsen på berget och hitta parkering nära. Mmm.

  

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards