jesson

Alla inlägg under september 2010

Av Jessica - 20 september 2010 09:24

God måndag förmiddag! Det har precis varit val i Sverige, men den här bloggen fortsätter att vara fri från politik, så välkommen hit, om du vill vila dig lite från allt ståhej som valresultatet har inneburit.


I helgen har jag, förutom att rösta, bland annat skissat vidare på mitt teckensnitt och nu börjar jag bli nöjd. Men jag kom på igår kväll, när jag skannat in mitt rutpapper, att de versala bokstäverna Å, Ä och Ö är ett element för höga! Måste krympa ner dem, men jag har en hel vecka på mig att färdigställa mitt geometriska alfabet, så än finns det tid. Det gemena t:et ska upp en ruta också, men annars... Tja, det är troligtvis inte ett teckensnitt jag själv någonsin skulle använda, men med de givna ramarna och begränsningarna tycker jag inte att det är så pjåkigt, om jag nu får säga det själv...


Jag har även tecknat sockerbitar och har tre skisser att ta med mig till PH:s lektion som börjar klockan ett i eftermiddag. Inga sensationer direkt, och jag märker att talesättet "övning ger färdighet" verkligen stämmer. Eftersom jag inte tecknat på evigheter, och alltså inte underhållit färdigheten överhuvudtaget, ser det mesta ut som "hejkomåhjälpmig", men jag hoppas bli lite bättre allteftersom kursen fortskrider i höst.


Ikväll ska jag ta med mig kameran och åka en sväng till revyn. Ska se om jag kan ta lite repetitionsbilder och eventuellt börja snickra ihop en hemsida åt dem. Jag är inte säker på att jag har tillräckligt med tid, men jag ska verkligen försöka få till något, för jag vill gärna träna på att göra webbsajter eftersom det var så längesen jag gjorde Will & Abilitys och gamla Kungsbackarevyns hemsidor, och det lilla jag än hunnit prestera för TM&M:s del är inget att skryta med. Någon annan hade ju redan gjort grunden, jag har bara justerat lite detaljer och fixat nya bilder.


Nu ska jag sätta mig lite med webbdesignen, för det har inte blivit så mycket html:ande som jag skulle önska i helgen och jag känner att kursen har blivit eftersatt, trots att den är så viktig för mig.



Av Jessica - 18 september 2010 22:20


Ja, nu ska jag klaga... Har faktiskt mejlat företaget som tillverkar de här värmeljusen ikväll. Jä-la skitkvalitet är vad det är! Jag har gnällt över dem ett tag, och här är alltså beviset! Sju helt nya ljus tände jag i vardagsrummet ikväll och endast två orkade prestera en riktig låga! Jag blir så besviken! Jag var på COOP förut idag och följde då Sångerskans rekommendation att köpa värmeljus där. Så nu åker de här gamla katastrofljusen i soporna! ALDRIG MER! Vem vill väl sitta och titta på glödande eller till och med slocknade värmeljus?!! Jag bara frågar...

Av Jessica - 18 september 2010 19:51

 


Vi har varit på IKEA idag och inhandlat ett par hurtsar, ben, en bordsskiva och en skrivbordsstol. Jag känner mig än så länge jättenöjd! Hoppas att det kommer att funka framöver också. 


Av före detta baren syns nu intet i det nyblivna kombinerade kontoret/dressingroom:et. Nu har det alltså åter blivit en arbetsplats här inne! =) Du som hängt med i mitt liv ett tag, vet ju att det var ett kontor i det här rummet fram till 2008, då vi slängde ut precis allt, monterade upp fyra stora garderober och installerade baren. Ordningen är härmed återställd; jag har saknat kontoret!!!

Av Jessica - 17 september 2010 08:30

  

Min första association var dock en störtad Läderlappen, när jag först spottat denna avvikande takdekoration i morse. Som det måste ha blåst i natt! Ytterligare bevis för detta fick jag under min morgonpromenad, då jag höll på att snubbla över ett Webergrillöverdrag på en av gångbanorna.


Jag hade himla tur med vädret denna morgon. Traskade iväg runt halv sex och var tillbaks femtio minuter senare. Vid Kungsbackaån, i höjd med Signeskulle, fick jag ett par regndroppar på mig, men det blev inget mer med det hela. Först när jag kommit hem igen började det regna. Glad att jag gav mig iväg så tidigt med andra ord, för jag hade ingen vanlig jacka på mig, bara en munkis.


Idag kommer AMC hit vid tiotiden. Klockan tolv har vi bestämt att vi ska äta lunch med Gobbanna på Garlic. Åh, det ska bli så kul! Vi har inte träffats på jättelänge, och nu måste hon ju vara jättetjock! Va?! Vad sitter jag och skriver? Jo, Gobbanna är normalt en smal och späd liten varelse men i november ska hon och hennes sambo få en bebis. Kan föreställa mig att magen måste puta en del så här långt in i graviditeten. =)


Nej, nu är det dags att sätta igång med html-kodandet innan AMC dyker upp. Jag har gett mig f-n på att jag ska komma en bit med det här idag! 

Av Jessica - 16 september 2010 21:05

Har arbetat med skoluppgifter heeela långa dagen... Nja, jag har förstås hunnit med att köra ett par maskiner tvätt, lagat och ätit middag och gått en promenad också, men jag är rätt mör nu. Det snurrar fortfarande runt massa html-koder och bokstavsformer i min hjärna, trots att jag packade ihop alla böcker, block och pennor för ungefär en halvtimma sen. Och som ett litet orosmoln seglar tanken "jag måste teckna sockerbitar men har inga hemma" upp i tankevirrvarret. Stressande! Måste köpa ett paket i morgon! Skönt att det är kväll, så jag snart får vila mitt trötta lilla huvud. 


Jag är hur som helst i stort sett klar med mitt teckensnitt och jag har kommit på, ett som jag tycker, passande namn: "Ramba". Vad tror du om det? Svårt att säga förstås, när du inte har det framför dig, men eftersom upphovsmannen ofta får ge namn åt sina upptäckter och uppfinningar tänkte jag förmätet nog att detta kan passa mitt lilla projekt.

 




Av Jessica - 15 september 2010 22:16

P.S Du kommer väl ihåg min lilla

    -------------------------------------------------->

Av Jessica - 15 september 2010 22:00


Ja, så var denna dag snart slut och den har varit riktigt bra! PJ lärde oss massor om CMY(K) och RGB, skillnaderna mellan datorfärger, tryckfärger, och "fysiska" färger, samt ett och annat i InDesign. Spännande!


Första uppdraget i den här delkursen blir att skapa en egen portfolio i vilken vi ska förvara det vi producerar under hösten; från skisser till färdiga layouter. Nu är det bara två lärare som vi inte har träffat än, men det gör vi under de kommande två veckorna.


Shit, det här är på riktigt och jag får nästan nypa mig i armen för att försäkra mig om att jag inte drömmer. Jag är så glad och tacksam för allt nytt jag får lära mig nu och jag är fortfarande helt övertygad om att de här kurserna kommer att ge mig precis hur mycket som helst! 

  

Nu ska jag gå och snyta min förkylda näsa och preparera mig med lite nässpray inför natten, men innan det är dags att sova ska jag bläddra i den nya boken.

Av Jessica - 15 september 2010 11:30

  








Trots att en förkylning slagit sina klor i mig mår jag alldeles förträffligt bra denna onsdag! Vi har tid för övningar och självstudier idag fram till lunch, och jag har precis gjort klart ett förslag på ett eget teckensnitt, som vi fick i uppgift av JW igår. Jag började direkt med uppgiften igår kväll efter middagen, och jag tror nog att det kommer att gå bra. De enda tre former vi får använda för att bygga vårt typsnitt är kvadraten, triangeln och kvartscirkeln... Jättekul!


På JW:s lektion fick vi en lång inköpslista på saker som vi måste skaffa oss; det var ritkol, skalpell, mattkniv, färgpennor, gouachefärger, 4 till 5 blyertspennor mellan F och 9B, vattenfasta svarta tuschpennor, tusch, 2-3 olika penslar, skiss- & ritblock, vatten- eller akvarellfärger samt lite annat smått och gott. Jag som älskar att handla sånt här har äntligen ett giltigt skäl för att få gå in på Matton, Cornérs eller In-Ex och shoppa loss! Härligt!


Första uppgiften vi fick av JW var att skapa sex kvadrater i vilka vi med hjälp av fyra kvadrater skulle gestalta de abstrakta orden ordning, växande, djärvhet, trängsel, spänning och lek. Uppdraget skulle utföras i svart/vitt och jag tycker att vi alla gjorde ett jättebra jobb! Det såg riktigt proffsigt ut när vi hängt upp våra alster, skapade med tusch och pensel, på tavlan för beskådan och samtal kring våra uttryck.


Förmiddagen igår ägnade vi åt att teckna i kol. PH som är konstnär och, som det verkar, sitter på en otrolig mängd kunskap inom konst och konsthistoria, fick allas inre lilla konstnär att kika fram. På taskigt papper skulle vi utan detaljer och, utan att direkt teckna föreställande, fånga en vald del av ett jättestilleben som han arrangerat i ateljén. 


Känns lite som att jag är tillbaks på gymnasiet och "Klipp & kladdlinjen" som Reklam & dekoration kallades för på den tiden det begav sig. (Här pratar jag mitten/slutet av åttiotalet... Hrmmm) Det är befriande att få verka i en sådan här kreativ miljö och jag är så glad!


Får se vad dagen idag har att erbjuda. Vi ska träffa vår datalärare för första gången och det är väl det han ska lära ut som jag trodde att hela den här kursen skulle handla om. Jag tror och hoppas att vi ska få sätta tänderna i Illustrator, Photoshop och Indesign tillsammans med honom. 


Jag är dock väldigt nöjd med att vi får all den här grundläggande kunskapen inom teckning, målning, layout och design samtidigt som vi använder oss av dataprogrammen, för det tål att repeteras vad som är en positiv alternativt negativ diagonal, vilka färger och former som framkallar en viss känsla och så vidare. Detta för att man med hjälpmedlet datorn ska kunna konkretisera en idé och en tanke på rätt sätt så budskapet får önskad effekt. Mmmm, ni fattar att jag är i mitt rätta element nu, va? Myser...


Nu kommer snart AMC för vi ska ta en liten fika innan vi ger oss av in till "stora stada" Göteborg. Bäst att packa ihop alla saker, avsluta här och knäppa på kaffemaskinen!

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards