jesson

Alla inlägg under oktober 2010

Av Jessica - 2 oktober 2010 08:20

Gårdagens pluggande artade sig bra till att börja med. Det lossnade lite och jag gjorde alla uppgifter i boken utan problem. Sen satte jag tänderna i lärarens egna instruktioner; inlämningsuppgiften gällande stilmallar. Där tog det stopp. Helt tvärt och abrupt! Jag fick det helt enkelt inte att funka som det skulle! Frustration, lite panik och ilska. Vad gör Jessica då? Jo, ger sig på nästa "OMÖJLIGA" projekt; att spela gitarr! Lika bra när det redan jäklas liksom, eller hur tänkte jag?!


Jag fick hur som helst en gitarr av min make för ett antal år sedan, lärde mig några ackord men gick aldrig någon kurs. Sen gick ett antal strängar sönder och den blev stående i ett hörn på kontoret... Härom veckan lämnade vi in den och sonens elgitarr på omsträngning och när vi väl hämtat ut dem kände jag att min gitarr pockade på uppmärksamhet mer och mer allt eftersom dagarna gick. Den stod där omsträngad, hel och ville bara bli spelad på.


Så fram med den, min senaste låt "Utan dig" och ett par papper gitarrackord utskrivna från nätet. Hur f-n är det meningen att jag ska kunna spela det jag själv skrivit på gitarr?! Jag menar, det är hur lätt som helst att ta ett F-, Fsus4- eller ett Fmaj7-ackord på pianot, men på gitarren håller jag på att vrida fingrarna av mig när jag ska ta ett vanligt sketet F-ackord!


Jag klippte till och med ner mina naglar på vänster hand för att kunna spela, traglade om och om igen med ackorden och till slut hade jag så ont i fingrarna att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Jag har fortfarande ont, men jag ska nog ge det där sexsträngade svarta obegripliga föremålet en omgång till under dagen. Jag SKA lära mig spela på den! Skam den som ger sig! Det gäller förstås webbdesignen också, så när jag druckit färdigt mitt kaffe ska jag sätta igång med den direkt...

Av Jessica - 1 oktober 2010 07:00

Morgonpromenaden med Camilla Läckbergs "Tyskungen" i öronen är avslutad, tvättmaskinen jobbar, kaffet är välsmakande och innan jag hoppar in i duschen ska jag äta frukost och bläddra igenom G-P. En bra start på denna fredag, som jag vikt åt att jobba med webbdesign. Jag fick ingen riktig ordning på det igår. Ju mer jag försökte få hjärnan att fatta desto mer motspjärn gjorde den. Jag läste, läste och försökte göra, men till slut gav jag upp och gick ut och promenerade istället. 


Jag åkte därefter och hälsade på mamma en stund och senare kom även maken och sonen dit. Vi hade bestämt att vi skulle ut och shoppa en extra present åt sonen, då vi tyckte att tatueringen blev såpass "billig" att vi ville ge honom lite till. En fin halskedja i stål från Guldfynd valde han ut. Jag passade på att shoppa ett par saker till mig själv också; en silverring som jag sneglat på ett tag och ett fodral till min iPhone. De hade en förmånlig kampanj på Guldfynd; köp två varor så får du köpa den billigaste för halva priset! Inte mycket att tveka på med andra ord! Lookie, lookie, nå vad tycks?


 

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Skapa flashcards