jesson

Alla inlägg under november 2010

Av Jessica - 12 november 2010 08:26


Vi återvände till Kungsbacka mycket nöjdare och mycket gladare, AMC och jag igår, och här är anledningen:

Det är alltså så här att vi numera är ägare av var sitt Adobe CS5 Design Premium-kit och det känns så himla roligt! För dig som inte vet vad det innebär kan jag säga att jag nu har alla de program jag behöver; Photoshop, Illustrator, Indesign, Dreamweaver och flera andra.


Visst har jag grejat i dessa program förut, men det har varit på skolor och arbetsplatser och hemma har jag haft olika testversioner, lightvarianter och "kopior" som Paint Shop Pro genom åren, men nu äger jag alltså en licens och det är kalas helt enkelt! Nu kan jag jobba vidare med Marks och JM:s hemsida och göra klart alla mina skoluppgifter bland annat. Verkligen toppen! =)


Igår kväll satt jag och letade efter Photoshopguider på nätet och sprang då på den som gjorde att texten i bilden ovan ser plastig ut. Vill du prova själv? Du hittar guiden HÄR.


När jag ändå håller på att länka, så läste jag i dagens G-P en artikel som fick mig att reagera och dra en och annan slutsats. I say no more...


På programmet idag står förutom att klä mig väl för att hålla mig torr i regnvädret följande: 

  • Kl 10.00 - Träffa AMC på Karma för en kopp kaffe.
  • Kl 11.00 - Tillsammans med AMC träffa EK på Komvux för lite prat och bollande...
  • 12.00 - Lunch på Kegusto eller vad säger du, AMC?
  • 13.00 - c:a 17.30 - Jobba med tidningslayouten för skolan
  • c:a 18.30 - Middag med maken/familjen och ev. sonkompis/ar
  • 19.30 och framåt: TV-tittande; Postkodmiljonären - undrar om jag deltar med mina två lotter än? - Idol - Cirkus Möller - Modern Family och eventuellt Samantha.

Av Jessica - 11 november 2010 07:01

Ingen skola idag eller i morgon eftersom det är torsdag idag och fredag i morgon men jag har ändå flera uppgifter att jobba med, så det blir "hemmaskola" dessa dagar. Har dock inga tider att passa och inga bilresor som stör och stjäl viktig arbetstid, så det känns bra.


Har nyss varit ute på en minst sagt ansträngande promenad... Tempot var visserligen väldigt måttligt så det är inte för att jag gick särskilt fort som den var ansträngande. Nej, snarare var det halkan på gångbanorna som var besvärlig. Jag kom så långt som bort till Gårdskulla då jag insåg att jag gjorde bäst i att faktiskt vända om och gå hem samma väg som jag kommit. Det var verkligen snorhalt ute! Ett steg framåt, ett och ett halvt bakåt-principen gällde och jag var rädd att var och vartannat steg var det som skulle få mig att dratta på ändan....


 


Men, jag klarade mig och det känns bra att sitta tryggt och säkert här vid skrivbordet med en kopp kaffe nu kan jag säga.


Idag ska AMC och jag åka in till Koneo igen och förhoppningsvis återvänder vi till Kungsbacka lite gladare och lite nöjdare... :)

Av Jessica - 10 november 2010 07:12

  

Ja, så kom det lite snö igår då. Eller ja, det snöade ju så gott som hela dagen förstås, men som vanligt här på västkusten smälte snön bort så snart den landat på marken. Åtminstone i Göteborg. Hörde på radion i bilen på väg hem från skolan att det var kaotiskt i Uddevallatrakten.


Hemresan från skolan igår tog trots bra vägar en hel evighet. Vi kom fram till Åbromotet ungefär tio i fem och var inte hemma i Kungsbacka förrän efter klockan sex! Trafiken stod helt stilla till att börja med på grund av en stillastående tyskregistrerad buss strax innan Lindomeavfarten. Tur att vi var två i bilen, så man hade någon att prata med, annars hade det blivit väldigt långtråkigt och stressande att sitta fast.


Idag har vi CP och det är halvdag i skolan. Planen i eftermiddag är att jag ska hinna med en lång skön promenad och sen ska jag sätta mig med mina skoluppgifter. Jag måste rätta till logotypen lite och ändra en del på affischen och i foldern samt att jag behöver börja skissa på layouten för två tidningsuppslag med sex bilder, ett antal fasta rubriker och en viss mängd tecken text.


Fortfarande inget klartecken från Koneo men förhoppningsvis får vi det idag eller i morgon...

Av Jessica - 9 november 2010 06:30


Ja, i natt har det snöat och det håller fortfarande på, men bilden ovan ljuger. Så här mycket snö har det inte kommit - än. Snödjupet uppmättes på MTU:s tak förra vintern av maken och Messis husse, och dit har vi fortfarande en bit kvar. Tack och lov?! Nej, jag vet inte, för min del spelar det ingen roll om vi får lika mycket snö i vinter som förra vintern. Jag föredrar faktiskt mycket snö som ligger kvar framför några skvättar som smälter bort och bildar en brun sörja.


Idag trodde jag, och resten av klassen också för den delen, att det skulle vara redovisning av affisch- & folderuppgiften i skolan, men vi sprang på CC igår och hon sa att vi har till den sjätte december på oss. Men nu när vi var "färdiga" bad hon oss ta med våra alster till skolan för en genomgång idag. Säkert har vi gjort en del, eventuellt en hel massa fel, som vi nu ska få hjälp med att rätta till innan slutinlämningen. Logotypeuppgiften som vi redovisade igår fick vi alla lite bakläxa på, så vi får hoppas att det går bättre idag.


Idag hoppas jag få mejl eller samtal från Koneo vilka jag nämnde i ett inlägg förra veckan... Hoppas, hoppas att allt går vägen! :) 

Av Jessica - 8 november 2010 07:03


Ni har sett den förut, men redovisning för MA av den här loggan står på agendan denna måndagsmorgon. Och i eftermiddag har vi PJ, vilket betyder InDesign och eventuellt Illustrator/Photoshopdags. :)


Det är härligt krispigt väder idag. Morgonpromenaden var välgörande och mycket uppfriskande. Jag hade nog dessvärre för tunna byxor på mig, för när jag ställde mig i duschen efteråt brände det ordentligt och började klia på lårens bak- och framsida då de träffades av de varma vattenstrålarna. Inte så skönt, måste jag säga, men nu är allt i sin ordning igen och jag sitter här och väntar på att AMC ska komma och hämta mig klockan åtta. Det blir nog en bra dag idag.

  


Av Jessica - 7 november 2010 19:09

Efter en promenad tillsammans med maken i förmiddags körde jag honom och sonen till Klovsten där de skulle jobba med att bygga staket. På så sätt får killarna i Tölös U-trupp ihop pengar till träningslägret de ska på i Holland till våren. Smart!


Sen åkte jag och handlade, packade upp varorna hemma och hängde en maskin tvätt innan jag gav mig ut med kameraväskan omsorgsfullt packad. Jag trodde det skulle bli en härlig fotoeftermiddag, men det visade sig bli världens liptripp jag tog. Hur så?


Jo, jag var hos mor igår och vi pratade om ditt och datt som vanligt. Kom in på mormors, morfars, farmors och farfars gravar på Lindome kyrkogård. Mamma ville gärna att jag skulle fotografera gravarna nu när de smyckats inför alla helgona-helgen.


Sagt och gjort, glad i hågen styrde jag kosan mot Lindome kyrkogård och efter gravfotograferingen, och lite bortrensning av bruna löv, kunde jag inte låta bli att ta en liten extra nostalgitripp runt mina gamla kvarter... Det blev först en sväng till Kvarnvägen, där jag bodde med min familj fram till att jag fyllde tolv år, och där gick jag plötsligt bara sönder! Jag kunde inte sluta gråta - tårarna bara rann.


Jag har bra minnen därifrån och från min barndom, så det var inte några gamla hemska saker som kom upp till ytan, snarare tvärt om. Jag saknar mina friska föräldrar! Jag saknar dem som de var då och förvisso även i många år därefter.


Sjukdomar har dock förändrat allt sen dess. Jag är arg på lungemfysem, KOL och stroke. Och när jag ändå var igång och grät blev jag även arg på skelettcancern som tog min kära mormor ifrån mig när jag endast var i tjugoårsåldern. Hon och morfar bodde bara ett par hus bort från oss på Kvarnvägen... Jag tänkte också på min roliga farmor, min knepige farfar och min snälla morfar. Alla är de borta nu och ingen kan berätta deras historier längre.


Färden fortsatte jag bort till Dvärred, där farmor och farfar bodde och därefter vidare till Kållered dit jag minns att vi ibland åkte och köpte korvmat när jag var mindre. Jag körde samma väg som jag åkt Kålleredsbussen så många gånger på väg till kompisar, teaterrepetitioner i Kållered, Mölndals bro, Göteborg och senare även till skolan, när jag gick på Schillerska.


Fotolusten var vid det här laget som bortblåst och jag körde hem till Kungsbacka, bakade en äpplekaka åt min älskade familj och lagade smaskig köttfärssås som jag serverade med nykokt spaghetti efter att jag hämtat upp dem igen vid femtiden. Det är dags att återvända till nuet, det jag har här och nu, och glädjas åt det istället för att tänka på det som varit. Men innan jag avslutar min tillbakablick - här kommer några bilder från idag:

  




        

Av Jessica - 6 november 2010 06:30

Solen sov fortfarande någonstans där bakom molnen när ett kvarglömt larm från i går morse gick igång på makens mobil kvart över sex denna lördagsmorgon... Vänd dig om i sängen och somna om, kanske du skulle sagt till mig om du varit här när musiken började strömma ur telefonen, men har jag vaknat så har jag liksom. Oftast. Brevlådan hade ingen tidning att erbjuda så här på alla helgons dag, så här sitter jag nu och väntar på att det ska bli läge att köra igång en maskin tvätt. Funderar på att stoppa hörlurarna i öronen och ge mig ut på en promenad, faktiskt. För maken har ju lyckats somna om så klart...

Av Jessica - 4 november 2010 08:20


Jag såg mycket fint och fotograferade en del på museet igår, med det jag kommer bäst ihåg från besöket - även utan bildbevis - är nog detta:

   


Riddaren kommer liksom ut mer ur bilden på röntgenplåten. Märkligt...


Nu på morgonen har jag promenerat en liten runda och lyssnat på Storytels "Strindbergs stjärna". Boken är annorlunda; historisk men modern, mystisk, spännande och jag undrar så vad det hela går ut på egentligen. Vill höra mer och få veta hur det går.... Varför är Don läkemedelsnarkoman? Vad är korset och stjärnan tillverkade av? Vem tillverkade dem? Den mystiska kvinnan med specialgåvor, vem är hon? Eberlein & Paddan? Vad hände egentligen under Andrées och Strindbergs luftfärdsexpedition? Många frågor som jag hoppas få ett svar på så småningom.


Denna torsdag ska AMC och jag ut på lite ärenden. Hoppas, hoppas att vårt besök på Koneo blir en succé. Håll tummarna! Jag berättar mer senare... 

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards