jesson

Alla inlägg under december 2010

Av Jessica - 13 december 2010 21:46

Idag har lilla fröken Hyacint och unge herr Kanel flyttat in hos oss. Välkomna in i stugan, säger jag, ni är hett efterlängtade och får bo här gratis hur länge ni vill! =)

Av Jessica - 13 december 2010 07:21


Stämningsfull morgon, Lucia. Men jag har inga småbarn som ska kläs i staffanstrut, tomteluva, glitter eller luciakrona tyvärr. Jag kan sakna det där ibland... Jag hoppas att jag trots den hemska terrorhändelsen i Stockholm i lördags och all rapportering kring denna får se och höra ett riktigt luciatåg på TV. Åh, ja, nu börjar de sjunga, schhh...! =)


Så ja, då har man fått sig lite vacker sång till livs, nu kan jag fortsätta. Idag ska AMC och jag träffas och diskutera framtiden (stort ämne) och sen i eftermiddag ska jag handla julblommor till oss och till mamma. Jag älskar julblommor och framför allt hyacinter! Doften är berusande! Bland annat ska jag fixa mitt sedvanliga blomsterarrangemang med silverkrukor och vita blommor på byrån i hallen och detta ser jag verkligen fram emot. Mmmm.


Till kvällen kommer Hugos och Olles pappa hit och vi ska göra slutfilandet på ett av tatueringsförslagen jag gjorde åt honom för längesen.  I morgon ska den få möta hud! Den bild jag tror att vi ska jobba vidare med är den här:

  


Av Jessica - 12 december 2010 13:40

  

Idag har maken och jag varit ute och traskat Stadspromenaden i det underbart härliga vintervädret. Solen lyser på snön och det glittrar, gnistrar, tindrar och är vansinnigt vackert ute. Allt är lugnt och skönt denna söndag...


Enda smolket i bägaren är att jag har en trapeziusmuskel som trilskas å det grövsta. Jag har smort in mig med ett linimentstift, som maken köpt hos sin massör, och det gör väl alltid någon nytta, men egentligen skulle jag  nog behöva en rejäl massage. Gnäll, aj, oh, ahh och nu stänger vi den avdelningen för idag!


Lördagen var härlig. Vi körde först ett städrejs här på dagen, darlingen och jag. Mmm, känslan och doften av ett nystädat hem går inte av för hackor! På eftermiddagen körde jag sonen, maken, Polisen och hans son till stationen, från vilken de tog pendeln in till Göteborg. Det var en hockeymatch i Scandinavium som lockade.


Medan de var i stan fixade jag lite mat som de tacksamt mumsade i sig när de kom hem; krämig potatisgratäng, sallad och en egenkomponerad fläskfilégryta med bacon, creme fraiche, shalottenlök, vitt vin, sambal oelek, soltorkade tomater och en skvätt grädde. Därefter tittade vi på sista avsnittet av "Så mycket bättre" och rundade av kvällen med en omgång Chicago.


Idag har jag gjort en liten uppdatering på Marks och JM:s hemsida, men jag har mycket kvar att göra där. Måste dock först ladda ner Internet Explorer till MAC:en, eftersom one.com:s webcreator-program endast fungerar ihop med IE... Visst, jag kan köra bort maken från Milanmatchen och sätta mig vid PC:n, men i längden vill jag inte hålla på att jobba från två olika datorer. Vill ha allt samlat på ett och samma ställe. Så jag får alltså riva motståndets murar mot IE, falla till föga och rätta in mig i ledet helt enkelt.

Av Jessica - 10 december 2010 15:06

Lunchen igår var riktigt trevlig - lugn, skön och mysig. Vi gick till Pascha Lounge och valde deras goda lunchbuffé. Sen gick vi runt och kikade lite i butiker innan vi skildes åt. Efteråt åkte jag och hälsade på mamma en liten stund. En bra dag på det hela taget skulle man kunna säga.


Idag slog jag upp ögonen före maken - klarvaken! Ingen idé att försöka somna om där inte; bara buss på brevlådan och ge sig i kast med dagens tidning!


Jag bestämde mig tidigt i morse för att idag skulle det bli lite julgodisbak. Sagt och gjort - iväg till affären för ingrediensinhandling och voilá, nu är Rocky Road:en sejfad för i år! Nu kan det få bli jul när det vill.


Här kommer receptet om du också vill fixa världens godaste julgodis; det hinner du, det går väldigt snabbt. Lycka till! :) 

  

Av Jessica - 9 december 2010 07:31

Skoldagen igår inleddes med fika, prat och genomgång av kursinnehållet; vad vi tyckt varit bra respektive mindre bra, och så gick vi igenom och tittade på vad var och en gjort. En mängd saker har vi allt hunnit producera under dessa tre månader.


Lunchen intogs på vårt kära Café Cello, där flera av oss en sista gång beställde och åt deras underbart goda vegetariska lasagne. Mmm, den kommer man ju att sakna...


Efter lunch jämförde vi bilders, bildskärmars, pappers respektive skrivares färgrymder och sen bjöd PJ på hembakad kladdkaka. Jag är ju inget kakmonster direkt, men jag måste säga att den var en höjdare! Kladdig, chokladig, god och dessutom SNYGG, eller hur?


Idag hade jag möjlighet att ta sovmorgon, men jag vaknade förstås när maken skulle gå upp - ni känner ju mig... Jag låg kvar i sängen och halvlurade till kvart i sju och sen skulle jag njuta en stund av dagens tidningar, var tanken. Vi blev dock till min stora besvikelse utan G-P denna morgon. Tidningsläsandet gick därmed snabbt och nu har jag resten av dagen framför mig  till att göra vad jag vill.


Det som står på agendan idag är dammsugning, eventuellt lite plockande med min portfolio från skolan och sen ska jag äta lunch med lilla O och hennes mamma.


Jag torskar säkert på att köra sonen till skolan också, men sanningen att säga är jag lite sur på honom just nu. Anledningen till det är att jag ända sedan han fick en kallelse till tandläkaren lite oroligt hållit koll på vilken dag och tid han skulle dit. Jag ville inte att han skulle missa detta. Jag hade därför lagt in en påminnelse i telefonen, låtit kallelsen sitta på kylen, skrivit in tiden i min vanliga almanacka och ja, jag hade gjort allt jag kunnat för att tiden skulle passas.


I förrgår påminde jag honom igen, och då sa han att det var lugnt, han hade koll, eftersom han fått ett sms från tandläkaren om att han skulle dit igår kl. 12.20 Eftersom jag vet att han är lite glömsk tog jag ändå ner kallelsen från kylen igår morse och la den på golvet utanför hans rum innan jag åkte till skolan. Då skulle han ju trampa på den när han kom ut ur sitt rum, och få ytterligare en påminnelse, resonerade jag.


På kvällen igår kom det fram att han glömt tiden! Han hade inte SETT lappen på golvet, utan den hade maken fått plocka upp i går eftermiddag när han kommit hem från jobbet. Precis som att vi brukar ha vita A5-papper liggandes på golvet här hemma, eller? När jag sa att jag tyckte det var dåligt blev han jättesur på mig och tyckte att jag kunde ha ringt och påmint honom på dagen! Va?! Hur mycket ska man behöva tjata egentligen? Jag blir så trött...

Av Jessica - 8 december 2010 07:13

Igår hade vi kroki med PH. Det var svårt men samtidigt väldigt roligt. Modellen skulle nog inte riktigt känt igen sig själv om hon tittat på vad jag tecknat/målat. Så länge jag fick lov att använda kol eller blyerts blev det väl något sånär, men sen, när jag skulle måla med fingertopparna och vattenfärg, blev det galet svårt. Aja, det var en ny erfarenhet i alla fall och jag är glad att jag fick prova på det. 


Sista skoldagen är nu här och vi ska fika första lektionen med CP och gå igenom vad vi gjort under kursens gång. Jag kan inte ta med mig allt jag gjort, för jag har två pärmar fulla med grejer och det blir alldeles för tungt att bära. Bara det som finns på mitt USB-minne och det som ligger i skåpet på skolan får följa med in på lektionen. I eftermiddag har vi PJ och då hoppas jag att han ska servera oss lite goodies i Photoshop/Illustrator/InDesign och att vi kan få skriva ut vissa arbeten i A3-format.


Summering av kursen: Jätterolig, lärorik, nyttig och intressant. Jag kommer verkligen att sakna att gå till skolan, alla lärare och framför allt de övriga kursdeltagarna. Det har varit en härlig höst som vi haft tillsammans och jag är verkligen glad att jag fått lära känna dessa härliga människor.

Av Jessica - 6 december 2010 21:02

Jag är med och tävlar om det; en renare jul. Just nu kan man nämligen vinna åtta timmars städning inför jul. Kolla gärna in tävlingen och häng på du också! =) Good luck!

Av Jessica - 6 december 2010 07:15



 


Vilken härlig morgon! Hela Tölö ligger inbäddat i ett tjockt lager snö, det lyser adventsljusstakar och -stjärnor i var och varannat fönster och julstämningen är i allra högsta grad närvarande. Ligg kvar snö, ligg kvar!


Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards