jesson

Alla inlägg under mars 2011

Av Jessica - 20 mars 2011 08:59

Är det inte typiskt? För två dagar sedan skrev jag det här inlägget om grodan och igår försvann den! Nu får vi se vad som händer - fortsättning följer säkert...


Om några timmar är det dags att ta pendeln in till Göteborg, för att på Incontro träffa tjejerna som ska med på kvällens show "Dyngkåt och hur helig som helst" med Mia Skäringer på Konserthuset. Jag vet inte vad jag ska förvänta mig, men jag går dit med öppna sinnen, beredd på både skratt och tårar, så får det bli som det blir, men jag är hur som helst övertygad om att det blir en kväll att minnas! =)


Av Jessica - 19 mars 2011 17:29


Morgonen startade med att jag nappade på en radannons i tidningen om en cykel till salu. Maken och jag åkte ut till Onsala för att göra klart affären och lustigt nog bodde säljaren på samma gata som Messi och hans familj - bara två hus bort! Vi passade på att hälsa på hos familjen, fick en kopp kaffe och med oss hem fick vi den här söta tavlan som Messis matte gjort. Jag är jätteglad för den! Nu står den på byrån i lillahallen, tillsammans med massa ljuslyktor, och när man tänder dem på kvällen kommer tavlan förmodligen att bli ännu mer magisk. 


  


Sedan var det dags för Ladies day, där Extra och hennes dotter skulle mannekänga. Sångerskan och jag åkte dit tillsammans, shoppade lite fikade och minglade. Jag fotade och här är några av dagens bilder: 

Extra visste nog inte vad hon gick och bar på här, men jag såg den förstås direkt - en Maria Montazami-väska! Sångerskan tyckte prislappen var ok på en utav väskorna, när vi sedan gick runt och kollade bland utställarna; knappa 700 spänn! Jag höll med, det kändes rimligt, men sen upptäckte vi förstås att det bara var priset på en "löstofs" som man kan hänga PÅ väskan! Behöver jag säga att ingen av oss köpte någon väska?!

Av Jessica - 18 mars 2011 17:43

  


I juni 2008 invigdes Tölö tvärled, en mycket uppskattad genväg till i stort sett allt här i stan för oss som bor i Tölö villastad. Jag hade längtat efter tvärleden sen den dag vi flyttade in i området - 15 september 1995! 


Kort tid därefter kunde man se något stå på stenen här ovan. Först undrade jag naturligtvis vad det var och vad det var bra för, men så småningom blev det en vana att titta så att det såg ut som det skulle på stenen... Jag tror att det första som stod där var en brunaktig porslinskrona, men jag kan minnas fel, så rätta mig den som vet. Den blev dock snart utsatt för sabotage eller offer för en olycka...


Kronan ersattes då av en grön groda och i juletid brukar där stå en röd porslinstomte, vilken tyvärr inte smälter in lika väl eller känns lika naturlig som grodan som nu finns på platsen. I like him!


Jag kikar upp mot hans sten varje gång jag kör förbi och känner mig verkligen välkommen hem. Jag har ju inga husdjur - ingen katt som jamande stryker sig runt mina ben eller en hund som gläfser, hoppar och knappt vet till sig av lycka när jag kommer innanför dörren...


GRODAN är mitt husdjur och jag blir besviken om någon tagit bort detta landmärke, slagit sönder det eller på annat sätt gjort åverkan på det.


Idag kändes som en bra dag för att ge grodan och den som tagit på sig uppgiften som stenens prydnads skyddsling en hyllning, tacka för att de finns och visa min uppskattning. Jag ser, jag blir glad och jag bryr mig! 


Av Jessica - 18 mars 2011 08:32

  

Företagarkvällen på Facklan igår var inspirerande, rolig, nyttig, intressant och precis vad jag behövde! Dags att trampa ner allt motstånd, inte titta bakåt utan bara köra på! Starta eget-kursen börjar den 31 mars och det ska bli väldigt roligt att gå den tycker jag!


Ja, själv tar jag alltså små, små steg framåt varje dag - men vad ska man säga om våren? Den kom av sig rejält i och med nattens snöfall. Känns snopet måste jag säga, att det sköna, soliga, varma och löftesrika vädret gjort reträtt. Men det är trots allt så ljust ute nu på morgonen att man inte behöver tända  några lampor för att hitta rätt inomhus och bara det är ju ett tecken på att vi är på väg åt rätt håll!

Av Jessica - 17 mars 2011 15:19

Tog en paus i städningen för att fotografera dessa tjusiga tulpaner som maken köpte häromdagen. Det finns mycket vackert här i världen! :)


Jag är klar med alla sysslor och nu ska jag hoppa in i duschen och fixa i ordning mig för en kväll tillsammans med AMC på Facklan och nyföretagarkvällen där. Det ska bli spännande!

Av Jessica - 17 mars 2011 10:30

Ska alldeles strax sätta igång med dagens sysslor, men medan jag drack en sista styrketår (kaffe) innan jag skulle börja hittade jag en rolig sida med roliga iPhone-felmeddelanden. Du vet, man skriver en sak men stavningsprogrammet väljer ett helt annat ord. Det kan bli hur galet som helst! Har du lite tid över så klicka gärna på bilden så kommer du till sidan med fler roliga missar... =) 


Av Jessica - 17 mars 2011 08:57

  

Jag brukar sällan berätta här på bloggen om vad som ska hända längre fram i veckan men jag gör ett undantag idag. Det är verkligen massa kul på gång den här helgen! :)


Innan allt roligt tar sin början har jag dock en städdag att se fram emot idag. Det är väl mindre skoj, men som jag sagt förut; har jag något bra att lyssna till i öronen går det lekande lätt att byta sängkläder, tvätta, skura toaletter, stålulla diskbänken, putsa speglar, dammsuga, tvätta golv och hela faderittan!


Och vädrets makter är med mig, för det är inte någon strålande sol över Kungsbacka idag, så jag behöver inte känna panik över att jag inte kan vara ute hela dagen! Jag kan i lugn och ro beta av dagens göromål och belöningen ikväll blir mingel på Facklan!

Av Jessica - 16 mars 2011 18:03


Dagen idag inledde jag med ett spinningpass tillsammans med AMC. Det var en bra start på dagen och efter en välbehövlig dusch körde jag så sonen till skolan, handlade lite på ICA och sen hängde jag på låset till ROCKS klockan tio. Idag kom den! Skivan jag väntat på... Jippie! Åh, jag är så glad, så glad! 

Lyssnade igenom skivan direkt när jag kommit hem och därefter laddade jag in alla låtar i min iPhone, hängde kameran om halsen, stoppade hörlurarna i öronen, vred upp volymen och riktigt dansade fram längs gångbanorna. Över sju kilometer gick jag i det fantastiskt fina vårvädret och det med ett stort leende på läpparna! Folk jag mötte trodde säkert att jag knaprat i mig några konstiga piller till frukost, men det bryr jag mig faktiskt inte om!


Vilken kanondag! Wee-hoo!

  

          

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards