jesson

Alla inlägg under april 2011

Av Jessica - 10 april 2011 21:16


Idag har maken skapat en blogg för Tölö IF:s U-trupp, i vilken sonen ingår. Det ska bloggas från träningslägret de ska på nästa vecka, minsann. På bloggen finns nu bland annat ett antal bilder som jag tog vid en match i somras, men det kommer mer. Kika gärna in på den nya bloggen för att se fler bilder och hur det går för killarna i Westerbork, Holland 15/4-20/4 2011. 


Klicka på bilden så kommer du direkt till bloggen.

Av Jessica - 10 april 2011 15:03

I morse snörade jag på mig promenadskorna, hängde kameran om halsen och gick ut på upptäcktsfärd i närområdet. Förenade nytta med nöje. :) Fanns det några vårtecken månne? Något speciellt som hänt sen sist jag gick rundan? Det här är något av det jag såg innan jag intog halvhorisontellt läge i solstolen för att bättra på solbrännan
Någon har lagt en liten sten på stenen där grodan suttit...
  
   
Några änder passade på att göra morgontoalett i Kungsbackaån.
Likt Askungen har någon lämnat festligheterna med en sko mindre...
Solstolen plockades ivrigt fram efter promenaden - njutning!
Ljust vårfönster i vardagsrummet
Årets första riktiga hänga-ute-på-tork-tvätten hos oss 

Av Jessica - 9 april 2011 17:31





  



  



      




   


I  morse åkte maken och jag ut till Hanhalsholme; han utrustad med fiskeattiraljer och jag med kameraväska. Det blåste väldigt mycket där ute, men var ändå helt underbart! Havsluft, havsdoft, saltstänk, svanar, tång, vågor och berg - mmm-ah! Hoppas med dessa bilder kunna förmedla något av det vi fick uppleva på vår utflykt. (Känner du det?) 


För mig är havet en plats där jag kommer ner i andning, där jag känner frid, lugn, glädje och helt förlorar uppfattningen om tid. En plats att bara vara på.


När vi kom hem gjorde vi i ordning på våra uteplatser, torkade av alla möbler, ställde dem på sina platser, köpte lite blommor och satte oss med varsin kopp kaffe i den gassande solen. Som gjort för att inviga grillen för säsongen ikväll, men tyvärr - grillen (som maken fick av sin syster och hennes man i 40-årspresent) har gett upp. Brännaren är kass, och vi måste köpa en ny.


Vi åkte och kollade på grillar men det är ju helt galet vad dyrt det är! Nej, jag vet, en vanlig liten kolgrill kan man få loss för några hundralappar, det är inte så dyrt, men vi har vant oss vi gasolgrill så det är det vi vill ha. Men då får man hosta upp ett gäng tusenlappar för att få en grill av hyfsad kvalitet och det funkar inte riktigt för oss just nu. Hade jag inte shoppat loss häromdagen hade vi varit tusen kronor närmare en grill... Men äsch, sommaren är lååång, oavsett vad Ledin har försökt tuta i oss - vi hinner köpa en grill längre fram. Många grillkvällar blir det, det är jag övertygad om!

Av Jessica - 8 april 2011 16:14


Ikväll ska maken iväg på fotbollsmöte med käk och öl och själv ska jag gratulera en kompis som fyller år. Så här hemlighetsfull ser man ut när man själv vet vad som finns i paketen medan mottagaren inte har en aning! :)



(Tuppluren gjorde susen för nu mår jag mycket bättre! Skönt!)

Av Jessica - 8 april 2011 13:43




Den här roligheten låg i min inbox när jag vaknade för andra gången idag. Tack Messis matte!

Av Jessica - 8 april 2011 09:51


  

Entreprenörsskola var det dags för igår kväll. Inspirerande, roligt, lärorikt och ännu ett steg i rätt riktning. Jag är på väg någonstans med mina idéer och det känns bra!


Dessvärre har jag något i kroppen som gör att jag inte känner mig på topp idag. Det började redan igår med huvudvärk (som dock gick att hålla i schack med Panodil) men det känns som det är något annat på gång också. Därför blir det ingen träning idag vilket egentligen var planerat, men jag är nog snart på gång igen - det brukar jag ju vara! :)


Planen nu är i alla fall att stoppa i mig en huvudvärkstablett, bädda ner mig själv en halvtimma, timma och vila för att sedan förhoppningsvis vara redo att uppleva den här dagen med allt vad den har att erbjuda!

Av Jessica - 7 april 2011 07:36

Den är inte bara bra, den är SNYGG också!


Den nya boken "Konsten att få mentala superkrafter" kommer inte att göra mig besviken. Jag hann visserligen inte längre än tretton sidor in i boken igår, men redan då hade jag fnittrat till flera gånger och somnade därefter med ett leende på läpparna. 


Ett citat ur boken som går att finna under rubriken "Hjärnmyter" på sidan 0543 - ja man får koll direkt på hur många sidor man har kvar att läsa, inte hur många sidor man har läst - får illustrera vad jag menar:


"När jag gick i mellanstadiet fick jag i en antidrogkampanj på min skola lära mig varför det var så farligt att sniffa lim och dricka öl: Vi har ett begränsat antal hjärnceller och de förnyas inte under vår livstid. Till skillnad från alla andra celler i kroppen slutar vi producera nya hjärnceller i slutet av puberteten (ungefär då skelettet slutar växa) och de celler som dör av till exempel limsniffning dör för gott.


Så hette det i början av åttiotalet. Idag vet vi att det inte är så. Vår hjärna är plastisk. Vi producerar nya hjärnceller ända tills vi dör och det skapas hela tiden nya kopplingar i hjärnan. Idag är det till och med möjligt att se sammanlänkningarna av olika hjärnceller i mikroskop. Varje gång vi lär oss något nytt förändras de här kopplingarna och nätverken. Det betyder att när du har läst den här boken kommer det inte att se likadant ut i ditt huvud som det gjorde innan. Och hur mycket jag än skulle vilja är det inte bara min förtjänst. (Även om jag givetvis kommer att ta åt mig äran.) Det är en ofrånkomlig konsekvens av din biologiska uppbyggnad. Men exakt hur den förändringen i din hjärna ser ut beror på vad du väljer att lära dig i den här boken. Din hjärna är din egen och den gör du som du vill med.*"


(OCH HÄR KOMMER FOTNOTEN, HE HE - min anm.)

_____________________________________________________________

"*Förresten, även om du får nya hjärnceller är det fortfarande en dålig idé att sniffa lim."


Jag gillar verkligen hans sätt att uttrycka sig och så har han ju en hel del bra att säga också förstås! Är för övrigt ganska trött på alla miljarder självhjälpsböcker som finns, där man ska läsa sig till lycka, rikedom, smarthet och allt vad det nu kan vara, men den här boken känns annorlunda och jag ser med glädje fram emot att fortsätta läsa den!

Av Jessica - 6 april 2011 16:04


Me like! :) Jag har fått bokpaket idag! Bland annat innehöll det den här boken av Henrik Fexeus. Jag ÄLSKAR hans böcker och jag har snart läst dem alla fyra! Han har en så humoristisk ton när han skriver och jag blir sprallig och glad av hans böcker. Rena medicinen om man känner sig lite hängig och trött eller extrabränsle om man redan är på topp! :D


Funderar allvarligt på att boka av kvällens träning och ägna mig åt läsning istället... Det är ändå fotboll på TV ikväll - lämpligt nog - så jag är glad att Henrik har kommit och kan hålla mig sällskap. :)

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards