jesson

Alla inlägg under maj 2011

Av Jessica - 6 maj 2011 07:00


En del av uppdraget som tvåorna hade igår kväll - vid Lindälvsgymnasiets hotell- och restaurangprograms vårmiddag - var att själva göra en meny med vad som bjudas skulle. Det här är vad gästerna vid vårt bord fick i vår hand:



Lite svår att läsa, men det blev tydligen något strul med den halvtransparenta rutan vid utskriften och att jag sedan scannat in menyn gör ju sitt till också...


Upphovsman till denna fina meny var faktiskt vår son. Stolt mamma är jag som ni säkert förstår. Han är alltså inte bara söt, charmig och rolig, vår son, utan dessutom duktig och har öga för det estetiska. :)


Så här avlöpte kvällen: Klockan 18.00 blev vi som blivit inbjudna av sonen, J och C - de andra två i hans team - visade till vårt bord som bland annat var dukat med turkos servetter, lila och rosa sand- och stenrandsdekoration i mitten, blommor och fyra glas vardera. Fint! Sonen och J hade kökstjänst, så dem såg vi inte till under hela sittningen, men C serverade vårt sällskap vilket bestod av maken och mig, C:s pojkvän och hans farmor samt J:s pappa.


Förrätten var en jättegod sparrissoppa som jag definitivt ska be om receptet på! Laxen som serverades till varmrätt smakade jag på, men eftersom jag inte gillar fisk växte den tills slut i munnen på mig och jag fick ge upp. De andra vid vårt bord (som gillar fisk) var dock väldigt nöjda. Laxen föll isär fint och smälte i munnen... Pernodsåsen till var spännande att få smaka på men som sagt - riktigt i min smak var inte varmrätten.


Rabarbersorbeten som vi fick till dessert var däremot en höjdare. Syrlig, fräsch och god. På tallriken hade vi dessutom fått lite skivade, färska rabarber, mördegssmulor och hackade nötter att avnjuta tillsammans med glassen. Jättegott var det! Strax efter halv nio var vi mätta och belåtna och vi promenerade hem efter en mycket trevlig afton.

Av Jessica - 5 maj 2011 07:24


Vistsippestråk hittat längs naturstigen kring Tjolöholms slott


Igår blev det tidigt sänggående för mig. Maken tittade på "foppåll" på TV - som vanligt - och jag passade på att krypa mellan lakanen med Henrik-boken. Skönt!


OCH - i morse vaknade jag vid femsnåret, sneglade på klockan men bestämde mig för att INTE stressa upp och ut i motionsspåret. Trodde nästan inte jag var kapabel till det, men jag somnade faktiskt om och vaknade först klockan sex. Bra där! Det blir ju oftast en lunchpromenad i alla fall på en trettiofem, fyrtio minuter så jag får rört på mig lite under dagen hur som helst.


Ikväll ska maken och jag till sonens skola och avnjuta en trerätters vårmiddag med tillhörande vinpaket. Till förrätt har vi blivit lovade sparrissoppa, varmrätten består av bland annat lax (inte min favorit direkt, men jag har bestämt mig för att prova) och till dessert ska vi få hemmagjord rabarberglass. Inget av det här är något som jag själv har lagat till någonsin så det ska bli spännande.

Av Jessica - 4 maj 2011 20:33


Min make har hittat ett drag hos mig som han INTE gillar! Jo, det är faktiskt sant - men han fick fundera länge - ja, för jag är ju helt perfekt för övrigt! Hrmpf, blygsamhet är inte något jag lider av som du märker. ;o)


Det handlar dock inte om att jag är särskilt bra på att ljuga (inläggsrubriken till trots) för det ska gudarna veta; jag är riktigt jädra urusel på att ljuga! Det syns på hela mig om jag försöker dra en vals och därför trivs jag bäst med att hålla mig till sanningen. (Eller att dansa disco.) Dessutom har jag apdåligt minne - det har jag förmodligen ärvt efter min far - så det skulle vara hart när omöjligt för mig att ljuga ihop något och sedan komma ihåg om vad jag ljugit - och till vem.


Nu till saken. Det jag syftar på är ett drag som jag ärvt av någon annan i min familj. (Ja, mor, du kan känna dig träffad) Vad är det då som darlingen stör sig på? Jo, om vi är ute och åker bil till exempel och vi möter några vi känner som är på väg någonstans i sin bil eller ute och går kan en typisk kommentar från mig låta så här: "Åh, det var ju Knut och Stina, vart ska de ta vägen så här tidigt en söndagsmorgon?" Precis som om han skulle kunna veta det! Jag vet ju hur dumt det är, men jag kan inte hjälpa att jag inte formulerar mig så här istället: "Åh, det var ju Knut och Stina, undrar vart de ska ta vägen så här tidigt en söndagsmorgon?!" Det här vet jag inte varför jag tog upp just nu, det poppade bara upp i mitt huvud så där hipp som happ... Antagligen har det med min knashjärna att göra.


Nåväl, strunt i det, nu tänker jag i alla fall försöka mig på att ljuga lite grand. Till min hjälp har jag bilder som jag fotograferat i helgen. En hobby som jag har är nämligen att titta på människor jag ser ute på stan, fundera på vad de kan tänkas heta, vad de gör i vanliga fall, vart de är på väg och vad som kommer att hända i deras liv när de försvinner ur mitt synfält. Nu för första gången (para-pam-pam-pa-paaaa = fanfar) får ni bevittna hur den delen av min hjärna fungerar. Eller ja, fungerar och fungerar... Men skit samma, nu kör vi!


P.S ÄNTLIGEN har jag fått som jag ville här på bloggplatsen. Jag mejlade supporten här igår kväll om att jag tyckte det var så tråkigt att man inte kunde göra sina bilder större än 500x500 pixlar. Gjorde man dem högre förminskades de på bredden och lämnade då massa oönskad luft på sidorna. (Kolla gärna tidigare inlägg så ser du vad jag menar) Efter det mejlet har de åtgärdat mitt problem och nu kan jag få ett mycket jämnare flöde på bilderna här på min lilla blogg och själv välja om jag vill ha mycket vitt runt omkring eller inte. Tack för det teamet! :)

Av Jessica - 4 maj 2011 06:55



 


Våren har backat ett steg eller två. Nästan så de halvutsprungna knopparna på träd och buskar ångrar sig och kryper tillbaka! Det var nära tre minusgrader när jag traskade iväg på min lilla morgonrunda kvart över fem i morse. Inte så farligt kallt ändå faktiskt, förutom på halsen och hakan. Får man bara upp farten blir man varm i kroppen. Men en liten halsduk kan nog vara på sin plats i morgon bitti om det är lika kallt då. Och förra veckan var det sommarvarmt... Jisses!


Pst, du glömmer väl inte min fotoutmaning? Klicka på bilden till höger i menyn under Tävlingar & utmaningar eller här för att läsa om utmaningen. 

Av Jessica - 3 maj 2011 21:30


 

Jag kom att tänka på en grej igår... I och med att jag skrev ett inlägg om paparazzifotografer häromdagen har tankarna vandrat vidare kring det här med påflugna fotografer, publicering av bilder i tidningar och på webben, integritet, PuL, upphovsrätt och så vidare. Skandaljagande fotografer säljer ju sina bilder för dyra pengar, framför allt utomlands. Och så publiceras bilder i tusental på kändisar i diverse prekära situationer.


På webben får man ju bland annat enligt PuL (personuppgiftslagen) inte lägga ut bilder hur som helst av personer som inte gett sitt medgivande till det, men det händer ju titt som tätt i alla fall! I "Vänt i häcken-genren" ser man massa "smaskiga" bilder som jag är säker på att ingen har bett om lov att få publicera.


Och så alla dessa fotomanipulationer... Tala inte ens om det! Det retuscheras här och där, klipps och klistras, förlängs och fylls ut, förstoras, förskönas, förminskas och görs massvis av fotomontage. Det sistnämnda ägnar jag mig själv åt ofta, ofta - fast inte i ett elakt syfte.


Så har vi då upphovsrättslagen. Vem äger bilderna som jag producerar? Är det jag, webbhotellet/bloggportalen där jag har min hemsida/blogg, världens alla invånare eller personerna jag gör ett uppdrag för? Brudparet, kunden, mamman & pappan, studenten eller pensionärsparet på bänken - vem? Hur är det t ex med det här inläggets illustration som jag plåtat, Photoshopat och egentligen är upphovsman till. (Är det ens lagligt att jag lägger ut den här?) Och vem som helst som har tillgång till internet kan ju sno den!


Det är ju förvisso jag som fotograferat, barnets ögon har dock ersatts av mina i Photoshop (yep, där kom svaret på frågan jag ställde överst i inlägget) men räknas den här bilden till en sådan som man inte får publicera utan tillstånd? Hmm, nä nu får det vara färdigfnulat för idag. God natt!

Av Jessica - 3 maj 2011 17:38

 



Jag fick en fin kommentar av Ellen som jag godkände idag. :) Genast besökte jag självklart hennes blogg och där fann jag ett tips på hur man här på bloggplatsen.se lägger till en Favicon (kolla i webbläsarens adressfält vid min bloggadress så ser du vad jag menar). Yay, visst blev den snygg?!


Jag har tidigare lagt till en favicon på Marks och JM:s webbsajt - den styr jag ju lite mer över själv - men jag visste inte hur man gjorde här på bloggplatsen, så tack söta Ellen för ditt toppentips!  =)


Vill du också veta hur man gör? Kolla här.  

Av Jessica - 3 maj 2011 06:48


Vad tror du, kommer vi att flytta på Valborg?



Tisdagen den tredje maj skriver vi idag och det var minusgrader när jag gav mig ut på morgonpromenaden. Brrr... Gäller att dra upp händerna i jackärmarna, gå fort och tänka på något annat. Fast så farligt var det faktiskt inte, snarare friskt, uppiggande och härligt.


Jag har tänkt på en sak som jag hörde i helgen... Det var ett uttalande som gjordes i Big Brother-huset angående Valborg och kungen som fick mig att fundera över hur bra koll folk har på saker egentligen - eller inte...


En kvinnlig deltagare satt hur som helst och funderade högt  över det här med att vi firade kungens födelsedag och Valborg i lördags - båda infaller ju den 30 april. Kommentaren löd ungefär så här: "Nästa gång vi får en kung (syftandes på kronprinsessan Victorias eventuelle förstfödde son) kommer man att flytta på Valborg då? Eller är det bara så att kungen (Carl XVI Gustaf) råkar fylla år på Valborg..?" Hmmm...

Av Jessica - 2 maj 2011 19:37

 

Inte alla vårtecken är fina, eller vad säger du?


De senaste veckorna har bloggosfären översvämmats av bilder på vårtecken (den ena vackrare än den andra) och jag fullkomligt älskar det! Har ju själv bidragit med en del bilder liksom... Men häromdagen slog det mig - är verkligen ALLA vårtecken fina?! Inte gasolskylten på st1 i alla fall. Men hallå, den står där inte för att vara fin, utan informativ - jag vet, så inget illa menat st1. No hard feelings, ok?


Men du, du kan väl skicka mig din "fulaste vårtecknet-bild" så kan jag lägga ut den här på bloggen för jämförelse. Kom igen, vilket är det fulaste vårtecknet du fångat på bild? Jag tar emot bilder hela veckan, så du hinner se dig omkring, sticka hem och hämta kameran för dokumentation och mejla mig i lugn och ro! Senast söndag den 8 maj vill jag ha din bild.

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards