jesson

Alla inlägg under juni 2011

Av Jessica - 26 juni 2011 14:37



I morse åkte maken och jag in till Göteborg för ett besök på Botaniska. Underbart vackert är det där inne och det finns hur mycket fina blommor som helst att titta på. Mängder av humlor och getingar var det också, men eftersom det fanns tillräckligt med godsaker för dem att mumsa i sig från just blommorna höll de sig på behörigt avstånd från oss.  


Väl hemma landade jag i en solstol på balkongen, och nu har maken åkt iväg på fotbollsträning, så det blir väl en vända till i solstolen för min del kan jag tänka. Sen ska jag redigera bilder från vår utflykt.

Av Jessica - 26 juni 2011 07:02



Midsommarafton sammanfattad med några bilder. Blommor, mat, kubbspel, gott att dricka, skönsång, umgänge, uppehållsväder och ja, en bra dag och kväll över lag. Hur hade du det?


Av Jessica - 24 juni 2011 08:33



Midsommarafton är här, jag har varit vaken sen kvart i sex och



Jordgubbarna är rensade och sköljda, mangorajasåsen till kvällens grillning är ihoprörd och vitlökssmöret till brödet likaså. Lite pressad vitlök skvätte upp i mitt öga förut, när jag stod och höll på i köket. Det gjorde ont! Klantmaja, tänkte jag för mig själv, hur bär jag mig åt egentligen?! 


Nu ska jag bara vispa grädden, sen har jag nog koll på "mina" grejer tror jag, förutom lite dip till snacksen, samt gräslöksklippning. Jansson (!) gjorde maken igår - vem äter det på midsommar förutom min darling, hans syster och hennes familj? (jag äter det ju inte överhuvudtaget förstås) - och nu ska han bara montera ihop sina sillstubbar på de potatisar han kokade igår, när han vaknat och kommit upp... Känns som vi är i fas för en riktigt lyckad midsommarafton.


  

Av Jessica - 23 juni 2011 06:38




Ljudboken "Det fjärde offret" av Mari Jungstedt har jag lyssnat färdigt på nu. Den var sådär tycker jag - de tidigare böckerna var bättre. Så igår när jag gav mig ut på kvällspromenad hade jag laddat min Storytel med nästa bok i serien om Mirjam och Hervor av Marianne Cedervall: "Spinnsidan".


Ett kärt återhörande av Gun Olofssons och Susanne Alfvengrens röster blev det och det dröjde inte heller länge innan det första förtjusta fnittret från mig kom. Dialekterna ger verkligen liv åt karaktärerna i böckerna och jag älskar Hervors kommentarer! Det är alltså med ett nöjt leende jag traskar fram på mina promenader lyssnandes på de här böckerna.


Sista arbetsdagen för den här veckan är nu här, och det känns faktiskt ganska bra. Det har varit mycket nytt på sistone, och även om det är roligt på nya jobbet är det viktigt att få lite tid att låta de nya kunskaperna falla på rätt plats i hjärnan...

Av Jessica - 22 juni 2011 21:38


Polisen och jag har haft planeringsmöte tidigare ikväll. Nickan jobbade så hårt att hon glömde både tid, rum och mat och maken var på Tölö A-lagsmatch. Det blev alltså Polisens och min sak att styra upp midsommarplaneringen. Så här fördelades inköpen & uppgifterna:




Känner mig inte riktigt nöjd, då det känns som de fick mycket dyrare grejer på sin lista, men de får väl kräva inträde, när vi ses på fredag om det inte går ihop sig... ;o) 


Har vi glömt något? Hojta om ni ser någon grov miss, så hinner vi korrigera listorna innan vi kastar oss ut i butikernas folkmyller i morgon!


Av Jessica - 22 juni 2011 05:56



Efter jobbet igår åkte maken och jag och handlade - dock inte glassen ovan. Vi åkte hem och efter en stunds fixande åt vi - dock inte glassen ovan... 


Fotbollsträning var det som gällde igår kväll för grabbarnas del och jag åkte till min lilla mammi, fick hjälpt henne och pratat lite strunt. Alltid trevligt.


Hemma strax innan nio, bänkade oss vid "House" och då kom den fram, glassen jag inte visste att vi hade. Mix Megapols Morrongänget-glass, Peter Sandholts smakkomposition. I min frys, helt utan min vetskap. Vilken trevlig överraskning! Den var verkligen jättegod!

Av Jessica - 21 juni 2011 06:33

Vi klarade oss från regn igår kväll och i stort sett hela dagen också faktiskt. Fick femton regndroppar på mig på lunchpromenaden, men det var liksom det som kom i regnväg på hela dagen här.


Innan vi tog oss in till Göteborg och Liseberg var vi hemma hos Messis "gamlamatte" där vi blev bjudna på läckraste buffén med massa kallskuret, färskpotatissallad, kycklingspett, sallad, bröd, creme fraicheröra, ostar och gott vin. Mmmm! =)


Väl på Liseberg gick det ju som det brukar - sådär - för mig på femkampen. Jag kom inte sist, men bra nära! Fast det var skoj i alla fall. Dessutom åkte jag Balder och Virvelvinden medan andra åkte både dessa och flera andra attraktioner; sådana jag aldrig skulle sätta mig i om jag så fick betalt...

Av Jessica - 20 juni 2011 06:29




Igår kväll hade maken och jag filmkväll. Vi såg två bra filmer på TV; först "I could never be your woman" och därefter "Den utvalde", vilken slutade något för sent för min smak - men jag kunde inte sluta titta! Så det blev ännu en sen kväll igår... Trodde därmed att det skulle bli lite svårt att komma upp idag på morgonen, men icke - min inre "det-är-dags-för-promenad-klocka " väckte mig kvart i fem! :)


Nu sitter jag och funderar på hur rätt eller fel väderprognoserna kan komma att slå in under dagen/kvällen. Hur ska jag klä mig? Blir det regn eller inte? Tyvärr tror jag att de har mer rätt än fel idag, när de säger att det ska regna, men jag vill inte gärna tro det. Det är meningen att vi ska på Liseberg med jobbet och köra en femkamp ikväll. Regnar det måste vi hitta på något annat... 

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards