jesson

Alla inlägg under juni 2011

Av Jessica - 16 juni 2011 06:12




Strålande, vackert väder verkar det bli idag! Och vad passar väl bättre än att en vacker dag berätta om den för mig roliga nyheten, som jag hintade om här igår morse? Jag skrev här på bloggen den 27 april om att jag började på ett nytt jobb... Det var tänkt att jag bara skulle vara där högst tillfälligt, men igår blev det officiellt klart att jag blir kvar på företaget och jag är jätteglad för det! Idag flyttar jag in i mitt nya kontor och den närmsta tiden kommer jag att få lära mig massa nytt, vilket jag ser fram emot. Ska nog fira med ett glas bubbel till helgen! =)

Av Jessica - 15 juni 2011 22:05



I morse var den här seriestripen med i G-P. Jag läste den och tänkte på oss alla tonårsföräldrar... Känns det igen, någon? :)


Tidigare ikväll, drattade ett glas som stod i sonens fönster ner på golvet och gick i miljarder bitar. Tänk om han ändå burit ut det och ställt det i diskmaskinen!  :O)

Av Jessica - 15 juni 2011 21:19



Ja, den skulle man kanske kunna tro att jag skulle gå, av det här ansiktsuttrycket att döma, men så är icke fallet. (Är nog mest rädd för att vara på den HÄR sidan av kameran, faktiskt) Men här har jag i alla fall precis gjort mig klar för att ge mig ut på dagens trejde promenad. Den var inte en mil den heller, men sammanlagt har mina små korta ben nästan knallat en mil idag. Närmare bestämt 9,26 km - ingen vidare fart vare sig på lunchpromenaden eller kvällpromenaden, men det var ändå skönt att komma ut.


Eftersom molnen spruckit upp här på kvällskvisten var jag bara tvungen att ge mig ut och fotografera lite. Jag gick genom skogen, förbi kolerakyrkogården här bakom vårt område, vidare genom ett par villaområden och avslutade med ett annat litet skogsparti.




Tog en nostalgisväng förbi skolan där sonen gick från småettan till nian och tänkte på att det idag varit skolavslutning för grundskolan här i Kungsbacka. Många glada elever som sprungit ut från skolorna idag alltså och nu kan blicka fram emot ett långt och härligt sommarlov. "Den blomstertid nu kommer" - en av årets vackraste sånger, laddad med hopp och förväntan - poppade upp i hjärnan på mig, skolgårdarna har nu tömts på barn och hemma i området var det någon som nog var alldeles extra glad:


   

Av Jessica - 15 juni 2011 17:45








...tänker jag nu visa er vår balkong, sommarklädd och fin, sånär som på lite målarfärg. Ni har redan sett hundra bilder "inifrån" sett i sommar så jag tänkte det kunde vara kul för er att se allt ur en annan vinkel denna gång.


Men också för att jag ska försöka locka hit våra kära vänner från Eksjö, Mica och Kakel med barn till helgen. Komsi, komsi! (Kanske de kan tänka sig att hjälpa till att måla om lite, när de ändå kommer hit...?) (o;
 




Allt vi ber om nu är då lite fint väder till helgen, så vi kan bjuda på något gott att äta här på baksidan på fredag kväll när gästerna kommer och också för att ett Lisebergsbesök är inplanerat tillsammans med familjen Eksjö i helgen. Håller tummarna nu! =) Trevligt sällskap får vi hur som helst, och regnar det får vi väl sitta och kura under markisen hela helgen med gasolvärmaren på högsta spruta! Tror ungarna skulle älska det. NOT!

Av Jessica - 15 juni 2011 06:07



Även små saker här i livet gör mig glad... Häromkvällen, till exempel, när maken och jag var ute och åkte, tog vi som oftast Tölö tvärled hem. Jag blev superglad när jag såg att det satt en NY groda på stenen! Om du inte riktigt hänger med på vad den här "grod-grejen" är kan du läsa mer om det här och här, om du vill.


Jag är även glad åt ett besked jag fick igår som jag ska berätta mer om när allt är helt klart. =)


Idag bär det av till Halmstad för makens del. Efter det vet läkarna förhoppningsvis säkert vad det är som är galet med hans knä, och kan därefter bestämma sig för en lämplig åtgärd för att försöka återställa det.  Äntligen. Tänk att det ska behöva ta sådan tid!

Av Jessica - 14 juni 2011 20:33



Bilderna har jag lånat på Friskis och Svettis hemsida.


Idag har allt gått i 190 knyck! Eller åtminstone 189... Började jobba en timma tidigare i morse, snabb lunchpromenad, hem efter jobbet, fixa middag, äta, kolla vad det fanns för pass på Friskis och hopp upp på cykeln, trampa dit i snabb takt och hamnade då på ett spin puls-pass. Det var oväntat! Jag läste inte så noga innan vad det var för pass, och när jag förstod att det var just spin puls jag bokat in mig på blev jag lite nervös. Det har jag bara kört en enda gång tidigare och det var längesen. 


Men på med pulsbandet, beräkna min maxpuls baserat på min ålder och sen upp på cykeln för att känna efter. Jag hade tokhög puls redan innan jag ens hunnit ta första tramptaget på cykeln! (Wonder why?) Så efter uppvärmningen fick jag justera upp min maxpuls fem slag och sen gick det bättre att hålla mig i de zoner som ledaren instruerade om.


Att jag inte tränat på länge avslöjades när passet avslutats, för det tog aplång tid för mig att komma ner i puls. Inte bra. Det där passet får jag nog köra några gånger till, samt speeda upp mina promenader och piska mig själv till att komma igång med träningen på allvar nu!


Fast under själva passet tyckte jag inte att jag tog ut mig. När ledaren sa att det skulle kännas "mycket ansträngande" tyckte jag inte att det var så jobbigt. Får inte riktigt ihop det, men det beror säkert på mitt långa träningsuppehåll... 

Av Jessica - 14 juni 2011 06:00




...är det sista jag tänker på när jag tittar ut genom fönstret idag. Ja, det regnar igen, men det gör faktiskt inte mig så mycket - jag känner mig glad och nöjd ändå.


Det blev en stund i TV-soffan igår kväll ja, tillsammans med maken. "Total black out" på femman roade vi oss med att titta på. Tänk att det kan vara så kul att se hur folk i totalt mörker får gå på en "bro", vilken de tror befinner sig många meter upp i luften fast den i själva verket är placerad på golvet. Eller blir livrädda när de känner på en stickad mössa!


Fast vissa utav grejerna är ju faktiskt äckliga på riktigt och jag är säker på att jag i samma situation hade varit den fjompigaste av alla; skrikit och gått an. Här ett klipp från ett tidigare avsnitt:


Av Jessica - 13 juni 2011 19:30



Det blev ingen utomhusträning för min del ikväll - tiden räckte inte till. Jag slutade jobba fyra, åkte hem och skrev klart shoppinglistan, plockade med mig den och maken och åkte bort och veckohandlade på Maxi.


Därefter åkte vi till Apoteket på Kungsmässan och hämtade upp mediciner till mor, vilka vi levererade hemma hos henne, och sen var jag så hungrig att jag knappt kunde vänta tills vi kom hem och på att våra Quesadillas skulle bli klara! 


När middagen väl var intagen hade klockan redan hunnit bli sju och utejympan började halv. =o( Nåja, jag hinner ut på en promenad ikväll om jag skulle vilja - har inte bestämt mig för vad jag egentligen vill hitta på... Kanske ansluter mig till "guben" i soffan, eller också ägnar jag resten av kvällen åt en god bok - det är inte helt fel det heller.

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards