jesson

Alla inlägg under juli 2011

Av Jessica - 13 juli 2011 20:30

Humlemagnet?  


Vilken frihetskänsla! Där befinner man sig på en gräsplätt, musiken flödar ur stora högtalare, någon berättar hur och när man ska röra sig och vi gör det allihop. Rör på oss alltså. Mer eller mindre snyggt, men vi gör det. Tillsammans! Solen som skiner, vinden som tar tag i en hårslinga... Glädjen att röra på sig går inte att ta miste på på Friskis och Svettis utejympa på Kungsgärde! Så härligt det var att hoppa runt där ikväll! :)


Men det var tyvärr inte lika grönskande grönt som på bilden ovan. Det kändes mer som att jag låg i en höstack faktiskt. Det fastnade torrt bös över hela mig och när jag låg på mage och andades ner i marken blåste jag upp kruttorr jord i näsa och mun! Twea, twea!


Nu blir det damfotboll - Sverige möter Japan! Heja, heja Sverige! =)

Av Jessica - 13 juli 2011 06:30


Ja faktiskt, min kropp verkar redan ha gått på semester. Inte en enda dag hittills denna vecka har jag vaknat tidigt nog för att gå ut på min morgonrunda. Om jag ska komma ut verkar jag vara tvungen att ställa klockan men jag gör faktiskt inte det. Jag låter kroppen vara, låter den vila eftersom den tycks behöva det. De närmaste veckorna har jag ändå inte tänkt ge mig ut i ottan, så varför pusha på?


Igår efter jobbet cyklade jag hem till mamsen, hjälpte henne lite och sen softade  jag vid TV:n resten av kvällen innan det var läggdags. Så ikväll tänkte jag överraska kroppen med lite träning. Jag är sugen både på utejympa och spinning, men vet inte vad det blir för väder, så därför har jag inte bokat in mig på något än. Det får bli som det blir, tänker jag...

Av Jessica - 12 juli 2011 06:31




Sommarvädret fortsätter, men ännu ingen extrem värmebölja som tur är. Bara fyra arbetsdagar kvar innan semestern nu och jag verkar klara mig från värsta "jag kan inte åka till stranden fast det är hundra grader varmt för jag jobbar-ångesten". Det känns skönt!


Det har pratats om massvis av regn från slutet av den här veckan till slutet av nästa vecka, men det vill jag inte heller höra talas om. På fredag klockan fem, eller när jag nu kommer iväg hem från jobbet, vill jag att det ska vara klarblå himmel, sol och varmt för att sedan inte regna mer än en eller annan natt (för naturens skull) under tre veckors tid framöver. Det semestervädret beställer jag - går det att ordna tro?

Av Jessica - 11 juli 2011 06:09



Svensk sommaräng


Efter utflykten till Kullavik igår kväll tittade vi på filmen "Svinalängorna" som vi hyrt i fredags. Den var obehaglig, men väldigt sevärd. Historien är så långt ifrån min egen verklighet man kan komma och jag tänker på hur många barn det faktiskt är som lever sina liv så här; med en eller två missbrukande föräldrar. Misären, alla slag, lögnerna och all den otrygghet som det livet innebär... Usch!


Efter sådana tunga upplevelser är det skönt att ha lite fina blomsterbilder att titta på - det är liksom medicin för själen.




Idag vet jag inte vad det ska bli för väder, för dimman ligger än så länge ganska tät över vårt lilla område och jag har inte varit ute och känt på temperaturen heller. Sov inte ända fram till klockan ringde, men bra nära, så det får bli promenad till kvällen istället. Tur då att en promenaddejt med Gobbanna redan är inbokad.



Av Jessica - 10 juli 2011 19:38




Dagen idag började med en hel del molnighet, men allt eftersom dagen gick blev vädret finare och finare. Jag packade in kameran och mig själv i bilen och gav mig ut på en fotorunda via Gåsevadholm, ner till Fjärås, Vallersvik, Åsa och hem igen. Premiärdoppade fötterna i havet vid Vallersvik. Det är verkligen badbart, så nästa gång jag åker ut till havet ska badkläderna med!


 


 


Helt underbart väder var det och jag kände efter den lilla trippen att maken och jag bara MÅSTE ta med oss picknickmat och äta den vid havet, så jag svängde förbi hemma, fixade pastasallad och så åkte vi till Kullaviks hamn där vi satt och njöt av havsutsikten och lugnet som havet ger...


 

Av Jessica - 10 juli 2011 10:14




Dagen inleddes med en kopp kaffe, två grova mackor med keso, skivad gul kiwi med salt och fempepparkrydda samt G-P. OBS! Glasögonen är bara rekvisita. De tillhör maken, inte mig...! ;o)




Efter frukost, dusch och lite fix åkte vi först till Sisjön och Media Markt, men där hade de inte någon armhållare till iPhone, vilket jag var ute efter. Så vi hamnade vid K-center i Kållered, gick på Elgiganten och OnOff, men kammade noll även där. 




Till lunch blev det falafel för min del. Halvgod och halvvarm blev den bara halvuppäten, men det fick funka...


In på IKEA. Där skulle vi bara köpa några vinglas för att komplettera hemma, men kom förstås även ut med ett par packar servetter, ett gäng värmeljus i olika storlekar och färger samt några ljuslyktor och ljusstakar. Som vanligt helt enkelt när man åker till IKEA... 


Hemåt Kungsbacka bar det därefter, och in på ICA Maxi, där vi skulle handla lite åt mor. Utanför butiken såg vi den här lille söte krabaten, en blandning mellan Dvärgpinscher och Jack Russel... Hur söt som helst!




På vägen från parkeringen hem till mor möttes vi av den här synen:




OBS! Det är inte mammas katt; hon tål nämligen inte katter. Hon gillar dem inte ens, så tro inte att det här "monstret" har något med henne att skaffa över huvud taget... Men bra på bild blev han, tycker jag.


Ett par timmars mellanlandning hemma hann vi med efter besöket hos mor och sen åkte vi hem till Messis matte och husse, tjingsade lite och jag blev där lycklig ägare till en iPhonehållare, som av någon anledning bara låg och skräpade hemma hos dem. Tack så mycket, om ni bara visste hur mycket den här pinalen kommer att underlätta mina promenader! =) 




Strax innan klockan sex landade vi hos makens kusin, där två av familjens tre barn skulle firas; en nybliven artonåring och en fjortonåring.


Artonåringen  


Fjortonåringen i fokus...


Här står födelsedagsbarnens storebror och grillar jättegoda hamburgare


(Sa jag förresten att de bor i Lützen?)   


Mamma K är hur som helst en riktig hejare på att baka fina och goda tårtor. Jag avstod dock från att med mer än så mycket som en tesked provsmaka den här läckerbiten, men ni förstår säkert att det krävdes en hel del viljestyrka för att klara av det... Mmm.
 

 












     

Av Jessica - 9 juli 2011 07:25




Någon kvällssol att tala om blev det inte direkt igår. Det började regna efter lunch och fortsatte mer eller mindre hela eftermiddagen, men klarnade visserligen upp på kvällskvisten. Vi satt ute på framsidan med tända ljus, gasolvärmaren igång och spelade kort, maken och jag. 




Vid elvatiden kroknade jag, gick in och la mig och somnade som en stock. Vaknade till ett Kungsbacka där det kommit en del regn under natten, men nu är himlen i det närmaste molnfri, solen skiner och det blir nog en riktigt vacker dag och kväll denna lördag.




Jag har inmundigat morgonens första kopp kaffe, snart är det dags för kopp nummer två tillsammans med lite god frukost och sedan har vi följande på gång idag:

 


Av Jessica - 8 juli 2011 06:40




Dimman låg tät över vår stad när jag traskade "sjukhusrundan" denna fredagsmorgon. Det har varit en bra vecka hittills. Jag har hållit mig till min plan att äta lite bättre och röra mig lite mer och det känner jag mig nöjd med. Jag bokade inte av passet på Friskis i går kväll heller, utan körde ett svettigt och roligt indoor walking-pass.


Lite förvirrande kändes det dock när jag kom dit, eftersom de möblerat om i salen för att göra plats på väggen för liknande pulsklockor som vi har i spinningsalen inför höstens indoor walking intervall- och pulspass. Det ska jag testa!


Inga bestämda planer för kvällen än, mer än att jag vet att maken handlat och förberett för grill. Det ska bli riktigt gott att få sjunka ner i en stol i kvällssolen och avnjuta en vällagad middag tillsammans med ett glas rosé i afton... Mmm, men först ska jag åka till jobbet och ha en riktigt bra dag där! =)

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards