jesson

Alla inlägg under augusti 2012

Av Jessica - 18 augusti 2012 11:25



Vaknade ganska tidigt till ljudet av regn som föll denna lördagsmorgon. Skönt, bara till att gosa in sig i kudden igen och somna om. Faktiskt. Jag brukar ju inte fixa att somna om, men idag gick det alldeles utmärkt och jag vaknade till ordentligt först vid halv åtta-tiden.

Idag ska vi iväg på barndop, maken och jag. Kameran ska få följa med och jag hoppas att molnen vill låta bli att släppa mer regn utan gärna glida isär lite så att solen kan få skymta fram en aning. Bara liiite, just efter dopet, så att jag kan få ta några utomhusbilder på lilla Emilia och hennes föräldrar. Det är ganska svårt att fotografera inuti kyrkor har jag märkt, så jag vill gärna att vi ska kunna vara ute en stund. Hoppas, hoppas.

Av Jessica - 17 augusti 2012 06:06



God fredagsmorgon kan man redan säga - jösses vad den här veckan har gått fort! Nästan fortare än någon av semesterveckorna jag nyss lämnat bakom mig. Veckan som gått har hur som helst bjudit på härlig sommarvärme, blå himmel och sol och på kvällarna har jag passat på att njuta av den vackra svenska sommaren. Tänk att den kom till slut...

Ikväll har vi inte planerat in något särskilt att göra, men det pågår ju ett kulturkalas i Göteborg, så kanske man skulle ta och bege sig in till stan en sväng i kväll. Det kunde ju vara trevligt. Vi får se vad det blir, nu först kallar plikten och sen får det bli som det blir i afton. 

P.S Hur gick det med komplimangerna igår? Jag både gav och fick en del, så jag är nöjd med komplimangdagen. Fast egentligen ska man ju inte behöva hitta på en egen dag för det - komplimanger är alltid trevligt att ge och få. Fortsätt gärna med det, det kostar så lite. :)


 

Av Jessica - 16 augusti 2012 05:32



Igår efter jobbet och ett snabbt besök hos mor motionerade jag och grannens hund tillsammans. Det var riktigt härligt att småspringa med en hund vid sin sida måste jag säga, men det gick lite långsammare totalt sett, för hon ville ju gärna stanna och kissa och nosa lite grand ibland. Men vi hade det bra där i skogen, Saga och jag.

Väl hemma igen satt jag och åt och bläddrade i några tidningar i den härliga kvällssolen på framsidan och sedan satte jag mig här vid datorn en stund och surfade runt lite. Fastnade för ett test som jag hittade på BBC:s hemsida, via SVT. Det handlade om leenden - falska och äkta sådana. Kan du se skillnad på ett äkta och ett falskt leende? Jag har ganska bra koll visade det sig efter att jag tagit testet, jag klarade 15 av 20.


Det står för övrigt på SVT:s sida att det krävs färre muskler för att le än för att se arg, sur eller irriterad ut, så för att få ett riktigt buttert uttryck behöver man alltså anstränga sig en hel del mer. Själv ler jag ganska ofta tror jag. Jag känner mig i alla fall glad inombords för det mesta, och jag trivs med det.

Och på tal om det här med leenden har jag en liten utmaning till dig idag som syftar till att få någon annan att le. Hur många gånger har du tänkt en snäll tanke om någons frisyr på jobbet, eller om någon som stått framför dig i kön på ICA med världens snyggaste skor till exempel, men inte sagt något?

Idag tycker jag att vi ska göra det; säga det där snälla vi tänker - stö komplimanger omkring oss helt enkelt. Både till dem vi känner och dem vi inte känner. Jag är säker på att vi kan få någon att le åtminstone ett äkta leende idag om vi gör så här - är du med? Fasen vet om vi inte själva åker på att få oss ett extra leende också - leenden smittar ju. :o)

Av Jessica - 15 augusti 2012 06:13


 


En härlig onsdagsmorgon är det jag har fått vakna till här idag och jag är fortfarande glad och uppspelt över att så många kom igår. Fantastiskt roligt!

Idag ska jag till sjukgymnasten för första gången på en evighet, det har ju varit semester, och jag ska få (tror jag) några övningar att göra på gymmet, vilket betyder att jag kommer att börja återvända till Friskis så smått. Det glädjer mig oerhört, men nu är ju gym inte min specialgren, fast det får väl funka.

Jag undrar dock när jag ska få gå på ett riktigt ösigt step-, fuego-, eller jympapass igen. Jag tror inte att min axel är bra än - jag har haft ont även nu i sommar - så att vifta runt med armarna kommer nog tyvärr att dröja ett tag till, men skam den som ger sig. :o)

Av Jessica - 14 augusti 2012 21:02



Lite nervös var jag allt, strax innan halv sju ikväll. Skulle någon dyka upp? Men redan när jag närmade mig busshållplatsen såg jag en tjej som dykt upp, och jag andades ut. Nu skulle vi åtminstone bli två. Puh! (Maken var försenad, då han varit och hjälpt min pappa med åkgräsklipparen...)

Och så kom där en välkänd Coca-Colabil i rondellen tätt följd av en vit, för mig okänd bil, från vilken en bekant stämma dock ropade ut frågan om det gick bra att parkera vid kyrkan. "Javisst", sa jag och hjärtat tog små glädjeskutt. Vi skulle bli fler.

Och så anslöt de, en efter en, både kända och okända och till slut var vi 13 glada motionärer som gav oss iväg, inklusive maken som då hunnit hem och toksprungit upp till hållplatsen för att inte missa starten.

Jag är så himla glad att så många kunde och ville komma. Några har redan sagt att de kommer nästa vecka igen och andra har meddelat att de inte kunde idag men kommer på tisdag, så det här med NyVana var nog en bra idé. Kul! Så taggad och peppad är jag efter den här succén och jag är fylld av energi, tack vare alla som kom. Tack alla ni, ni är fantastiska!

Av Jessica - 14 augusti 2012 06:08



En hel del soliga dagar ligger framför oss enligt väderprognosen på TV, och idag ser det onekligen ut att bli en härligt vacker dag. Synd att behöva vara inomhus på jobbet en sådan här dag. Vi soltörstiga svenskar borde faktiskt få vara lediga när det är fint väder, efter en så här regnig och mulen sommar. Eller hur? Vem röstar emot?

Av Jessica - 14 augusti 2012 05:32




Premiär ikväll - nu tar vi Stadspromenaden tillsammans! Vi samlas vid busshållplatsen nedanför Bälgvägen och Tölö kyrka (precis efter cirkulationsplatsen i riktning mot Forsgården på Söderåleden om du kommer från Tölö tvärled) och prick kl. 18.30 ger vi oss av!


Är du gammal eller ung, lätt eller tung, van motionär eller nybörjare? Det spelar ingen roll - kom som du är - det viktiga är att du kommer! Och ta gärna med dig en kompis - ju fler vi blir desto bättre! 


Men tanken är att man inte ska behöva ha med sig eget sällskap utan att det alltid ska finnas någon att möta upp vid hållplatsen varje tisdag kl 18.30 i evigheters evigheter - om det här slår väl ut och blir som jag tänkt mig.

Du väljer själv om du vill gå, jogga, springa, motionera hunden, promenera i maklig takt, åka rullskidor eller vilket tempo du nu föredrar och om du vill lyssna på din egen träningsmusik eller prata med någon som väljer ditt tempo i sällskapet. 


Kom i träningskläder och löparskor eller vanliga kläder och en skön promenadsko. Du bestämmer själv hur du vill ta dig runt, men det som gäller är Stadspromenaden. Antingen norra slingan på c:a 5 km eller hela rundan (norra + södra slingan) c:a 8,5 km. Du gör rundan till din egen runda - tar dig runt i eget tempo - och behöver inte någon ledare som visar dig vägen. Följ bara skyltarna.


Stadspromenaden i Kungsbacka är nämligen tack vare skyltar som är utplacerade på stolpar längs slingan lätt att följa. Här ser du hur slingans sträckning ser ut om du aldrig gått/sprungit den tidigare: http://www.kungsbacka.se/upload/Fritid/Blanketter/Stadspromenaden_NY_2008.pdf


Det är helt gratis att vara med och ingen föranmälan behövs. Se bara till att vara i tid för kl 18.30 ger vi oss av. Väl mött!

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Skapa flashcards