jesson

Alla inlägg under september 2012

Av Jessica - 12 september 2012 05:48

 


Det är rätt mysigt att hösten är på gång, faktiskt. Det är okej att bli genomblöt av både regn och svett när man är ute och rör på sig på kvällskvisten för sedan behöver man ju bara duscha av sig, krypa upp i soffhörnan när det börjar skymma och titta på "Halv åtta hos mig", exempelvis. Man behöver inte ha dåligt samvete för att man inte bevittnar en fantasisk solnedgång vid havet eller tar ett kvällsdopp i sjön. Tempot är ganska behagligt så här på höstkanten även om man har mycket att att stå i. Håller du med mig?


Av Jessica - 11 september 2012 05:54



Tisdag, morgon - min bästa tid på dygnet - och lugn och ro råder. Ikväll blir det som det känns just nu jogging för min del, då det ju är dags för NyVana igen. Love it! Jag kommer dock att, från och med nästa tisdag, göra ett uppehåll från NyVana under 8 veckors tid, eftersom jag ska gå en kurs som är just på tisdagkvällar. Typiskt. Men jag kommer igen efter kursens slut, var så säker! :o)

Målet med min träning nu är hur som helst att finputsa formen lite inför iFormloppet nästa lördag. Jag var ute och joggade i söndags och tog då min runda på 6,7 km. Det går bra nu, det flyter på och konditionen är det inget större fel på. Joggingen har gett resultat. Jag klarade av ett spinningpass i fredags utan problem och igår kväll körde jag ett steppass på Friskis. (Yay, det första på evigheters evigheter.) Också det gick bra, konditionsmässigt. Jag var rädd att jag skulle få börja om från början med precis allt på Friskis efter mitt lååånga uppehåll, men konditionen är det alltså ingen fara med.

Det är så kul att vara igång igen och jag har lovat mig själv att känna efter ordentligt nu, inte bara gasa på, utan lyssna på kroppen och framför allt vara uppmärksam på hur det känns i axeln. Cirkelgym tänker jag vänta med och även armhävningar och sidoplankan om jag går på nåt jympapass men för övrigt tror jag att det finns en hel del jag kan köra från och med nu.


Av Jessica - 10 september 2012 05:45


Jag vill börja med att tacka alla som skickat in sina bilder till fototävlingen med temat "Mitt bästa sommarminne". Jag har haft mycket fint att titta på under de senaste veckorna. Era bilder har varit väldigt personliga och helt fantastiska. Alla borde vinna, men så funkar det ju tyvärr inte.


Nu ska alltså tävlingen avgöras och vinnaren av 1000 kronor i rabatt/att handla för hos JapanPhotoXXL ska utses av er läsare. Du kan rösta mellan den 10 och 16 september och därefter har vi förhoppningsvis en vinnare. Skulle det däremot råka bli oavgjort i omröstningen har jag utslagsrösten och avgör då i så fall vem om vinner tävlingen.

Det har dock varit ett tufft och svettigt jobb bara att välja ut de 20(!) finalisterna som presenteras här i inlägget och jag har tyvärr fått lägga många fina bilder åt sidan på grund av att det kommit in så många bidrag, så jag hoppas verkligen att jag slipper lägga den avgörande rösten efter veckans omröstning. Puh!

Men nå, håll i er nu, för här kommer bidragen! Namnet på respektive fotograf står angivet ovanför bilden och du hittar samma namn i omröstningen i menyn längst upp till höger här på bloggen - där du alltså röstar på din favorit.

Alexandra


Amanda

Anders N

Anders R
 

Andreas


Anette

Caroline

Chantal

Elsa


Gunnela


   
Johan


Julia H

Julia R
  
Lars

Lisa

Olof

Peter

 
Stefan

Thien


Ulrika
 


Av Jessica - 9 september 2012 08:29


Fredag morgon utanför kontoret står chefen och väntar med en minibuss. Hemliga kuvert delas ut och varje "lag" får öppna sitt kuvert tillsammans. I kuvertet som jag är med och öppnar ligger ett recept på något som vi förmodar ska bakas av oss, samt en nyckel med ett nummer på vilken ser ut att leda till en stuga. Okej, säger vi, vårt lag ska bo i den här stugan tillsammans och baka detta till de andra. Förmodligen har övriga fått liknande saker i sina kuvert. Vart ska vi, tro?


Bussen rullar ut på motorvägen, söderut, och spekulationerna haglar längs vägen. Vi kör inte av förrän i Halmstad, men fortfarande vet ingen vart vi ska. Vart går de där nycklarna...? Var finns stugbyn?


Väl framme vid Hotell Tylösand, tänker åtminstone jag att okej, vi ska bo i något annex, i någon enklare form av boende - med tanke på nyckeln - men konferera i hotellets faciliteter. Då avslöjar dock chefen att så inte är fallet. Recepten och nycklarna var bara en skenmanöver för att sätta griller i huvudet på oss; vi ska checka in på rummen på hotellet senare under dagen. Kul grej, va?


Hotellet - ser kanske inte speciellt ut från utsidan, men man ska inte döma boken efter omslaget...

Utsikt från vårt konferensrum

Utsikt, genom en träningssal där vi såg en del träningspass utföras, medan vi konfererade

L-G, som var med och höll i vissa bitar under dagen

Lunch på Restaurang Akvarell. Mmmm...

Utsikt från restaurangen


Incheckning på rummet och så här såg det ut i rummet där jag bodde tillsammans med Monica





Klockan 17 hade vi möjlighet till lite olika aktiviteter. Några valde att gå ner till spaavdelningen och bada/bubbla, andra gick och tränade i gymmet medan chefen och jag bokade in oss på ett spinningpass. Härligt! Därefter blev det dusch och lite piff inför kvällen.


Middagen intogs på Restaurang Tylöhus och det bjöds på underbar picanha med sour cream och lök samt potatis till varmrätt. Övriga deltagare fick någon slags skaldjurscocktail till förrätt, men eftersom jag är "fisk- och skaldjursallergiker" vid dessa tillfällen fick jag en specialare, som jag var mycket nöjd med:


Desserten såg ut så här och den smakade också bra.


Efter middagen bjöds det på barhäng och dans för den som så önskade, men jag var faktiskt rätt trött vid det här laget, och som tur var var även min roomie det, så vi gick upp till rummet och knöt oss för natten.


Härlig hotellfrukostbuffé inledde vi dagen igår med och därefter konfererade vi några timmar till, avnjöt en härlig lunch, och avrundade så konferensen på eftermiddagen och begav oss hemåt igen. En bra konferens var det och jag trivdes alldeles utmärkt på Hotell Tylösand. Kan mycket väl tänka mig att boka in mig där privat någon gång nästa vår eller sommar för att bara njuta... Bada i havet och uppleva spaavdelningen i lugn och ro. Bara vara. Äta gott. Uppleva stunden. Mmm, det siktar jag på. 

Av Jessica - 8 september 2012 22:25


(En bild från igår - det kommer fler i morgon...)


Det är med stor glädje jag kan konstatera att deltagarantalet i fototävlingen här på bloggen är stort. Verkar som att ni haft en riktig kanonsommar av bilderna att döma! :o) 


Närmare 40 tävlingsbidrag har kommit in och imorgon kanske det kommer in ytterligare något/några bidrag, då det är sista dagen att skicka in sin bild (och kommentera tävlingsinlägget). Därefter, på måndag, publicerar jag alla bilder som man kan rösta på och det ska bli jättespännande att se hur det går. Se vem som vinner.

Dock är det så här att några som skickat in bilder inte kommenterat på bloggen vilket var ett av kraven för att få vara med. Och någon har kommenterat men inte skickat in någon bild och då är det ju stört omöjligt att delta...

Jag har kontaktat alla som gjort "fel" och de flesta har rättat till det och kommer därmed att delta i tävlingen, men det finns fortfarande några som inte ännu åtgärdat, och därmed inte kommer att komma med i tävlingen. Jag är ledsen för det,  men jag har verkligen försökt vara tydlig med vad som gäller och dessutom försökt meddela mig då något varit på tok.

Kolla nu igenom skickatkorgen i ditt mejlprogram och läs kommentarernabloggen så att du säkert är med bland dem som kommer med i tävlingen om du fortfarande vill ställa upp med din bild, ok? Over and out for tonight, sleep tight!


Av Jessica - 7 september 2012 06:19



Blickar ut mot en okänd horistont denna fredagsmorgon. Idag ska jag nämligen iväg. Till hemlig ort. Så hemlig att jag inte bara menar att destinationen är hemlig för er läsare utan faktiskt även för mig själv. Har ingen aning om vart jag ska, men att det är konferens med jobbet det vet jag. Och att vi ska träffas på parkeringen utanför jobbet halv åtta nu på morgonen. Medpackat i väskan ska finnas badkläder, träningskläder, inneträningsskor, inneskor samt övernattningssaker och eventuellt ett litet finare klädombyte till kvällen. That's it! Spännande!


Av Jessica - 6 september 2012 05:50




God morgon Kungsbacka, Sverige och världen! En härligt vacker och stjärnklar morgon mötte mig när jag gick och hämtade tidningen i morse - det blir nog en kanondag idag!

På tal om tidningar; igår införskaffade jag tisdagens utgåvor av Norra Halland och Kungsbacka-Posten, eftersom jag skickat in information om NyVana till avdelningarna "Det händer i Kungsbacka" respektive "Kungsbackakalendern". Jag hopppas att många såg det och blev intresserade så att de kommer nästa vecka. Jag vill smitta hela Kungsbackas befolkning med min motionsglädje och få med så många som möjligt på våra stadspromenader!

Men ikväll är det Friskis som gäller för min del. Har bokat in mig på indoor walking-passet kl 18 och det ska bli så himla kul! Wee-hoo! Hoppas axeln håller!

Av Jessica - 5 september 2012 05:57



Såpp, nu var det gjort, jag är anmäld till iForm-loppet i Slottsskogen lördagen den 22 september. Det trodde jag inte om mig själv för bara ett halvår sedan, men nu känns det helt logiskt att vara med på en sådan här grej. Det ska bli jättekul!

Jag satte upp små mål för mig själv när jag började jogga i början av maj i år. Det ena målet var att klara att jogga hela sträckan hemifrån, upp till och runt slingan i skogen i Fors och hela vägen tillbaka, en sträcka på 6,7 km. Det målet har jag uppnått.

Nästa mål var att anmäla mig till något motionslopp, och tanken gick väl först åt Vårruset-hållet, men så dök iForm-loppet upp redan nu i höst och det kändes som att det var lika bra att slå till. En kollega till mig ska med och dessutom var det en av tjejerna i NyVanagruppen som hakade på direkt igår, när jag berättade om det här. Tänk att jag ska göra det här...?! Underbart! Ska du hänga på? Du hittar info och anmälan här. Kom ihåg att det är sista anmälningsdag idag. 


Kommentera gärna det här inlägget om du ska med, så kan vi träffas och ladda upp tillsammans innan loppet, om du vill.



 

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Skapa flashcards