jesson

Senaste inläggen

Av Jessica - 6 oktober 2012 07:55Lördagmorgon, dimman ligger som en slöja över nejden, solen skymtar fram och jag känner att jag är ledig i både kropp och knopp! Har precis fått i mig morgonens första kopp kaffe och mår som en prinsessa. Jag är lugn, jag är fin och på ett alldeles ypperligt humör för att ta mig an veckans skrivuppgift som ska mejlas ut till mina kurskamrater senast måndag. Det här ska bli roligt!

ANNONS
Av Jessica - 5 oktober 2012 06:39Nu har jag fått bilden ovan och ett par till publicerade på Sandö hamns hemsida. När man kommer in på sajten ser man en bild uppe till vänster. Det finns totalt 15 bilder i bildspelet och i vilken ordning de dyker upp avgörs slumpmässigt. 3 av bilderna är mina och jag är så stolt, så stolt. Jag vill ju så gärna dela med mig av mina bilder och är glad för varje ny kanal jag kan hitta för att nå ut. För att se de olika bilderna klickar man på loggan uppe till vänster så laddas en ny bild. Där finns en hel del andra fina bilder också, så kika gärna in på sidan. :o)

ANNONS
Av Jessica - 4 oktober 2012 05:49Småspringandes tog jag mig mot Vasaplatsen igår kväll efter skrivarkursen. I en lång, mörk, svart nedförsbacke dök det plötsligt upp en tjej bakom mig som frågade om jag ville gå under hennes paraply. Jag blev förvånad och fattade inte vem det var och tackade därför artigt nej till erbjudandet med orden "Tack snälla, men nej det behövs inte alls, jag har ju kapuschong". Tänkte för mig själv att det där var väldigt märkligt, att hon var en knasig men tydligen väldigt snäll tjej, och stressade vidare.

När jag ställt mig på spårvagnshållplatsen såg jag att det ju var den nya tjejen från kursen som erbjudit mig paraplyskydd och ingen knasboll. Men jag sa aldrig till henne att jag inte fattat att det var hon...

Sprang sedan som en tok från spårvagnshållplatsen vid centralen för att hinna med tåget hem och förbannade att den där jädra Kungsbackapendeln alltid måste avgå från spåren längst bort. Det är ju inte första gången man springer för att hinna med den, liksom... Men det gick bra, och det är jag väldigt tacksam för. Hade ingen som helst lust att dra runt i ett regnigt och kvällsstängt Göteborg.

Nu torsdag och nya spännande utmaningar väntar...

Av Jessica - 3 oktober 2012 06:06Skrivarkurs ikväll. Det ser jag fram emot, även om det blir en lång dag totalt sett. Det ska bli mysigt att hoppa på tåget, åka in till ett höstigt Göteborg, kliva av på centralen, gå till Drottningtorget, ta vagnen till Vasaplatsen, promenera några minuter till Molinsgatan och sedan knata de fem trapporna upp till salen, träffa de andra kursdeltagarna och få ta del av deras karaktärsbeskrivningar. Höstens bästa idé måste det ha varit att börja den här kursen. Jag myser!

Av Jessica - 2 oktober 2012 05:45
Redaktionsmötet på Friskis igår kväll blev framflyttat till nästa vecka. Vi kör på och snickrar på våra uppdrag hemma tills dess. Skönt faktiskt, för jag hade totalt glömt bort att vi hade en hemuppgift att göra till skrivkursen som är i morgon kväll. Så jag kunde sitta ner i lugn och ro efter middagen igår och börja fantisera ihop en karaktär att beskriva. 

Jag brukar ha väldigt lätt för att skriva och att uttrycka mig, men låsningen kom igår, när jag tänkte på om den här karaktären jag skulle komma på ska vara med mig under hela hösten som kursen pågår. Vem vill jag egentligen berätta om och hur intressant är hon, min Isabel, en 37-årig mamma till två - Towa och Tobias och gift med Tomas som är polis..?

Vad ska hon få göra under hösten om jag nu blir tvungen att dras med henne ända fram till i novemer och bygga upp hennes historia, bit för bit, ord för ord? Ska hon bli mördad? Bli en mördare? Gå igenom en skilsmässa? Bli sjuk och kämpa för sitt liv? Hoppa av ekorrhjulet, förverkliga en dröm, flytta ut till landet och starta ett krukmakeri, en fårfarm eller bli författare? 

Jag vet inte riktigt vem hon är i nuläget, vad hon drömmer om, vilka tankar hon har och vad hon vill med mig, men hennes konturer kom till mig igår vid köksbordet i stearinljusens sken. Nu är det mitt jobb att mejsla fram detaljerna. Och genast infinner sig tanken på hur begränsad jag är. Jag har ju ingen erfarenhet av vare sig det ena eller det andra, så ska hon bli tydligare för mig och mina kurskamrater allteftersom tiden går måste jag nog ägna mig åt lite research. Eller också får jag värka fram en ny karaktär... Skrivkramp?

Av Jessica - 1 oktober 2012 12:36
Det man inte har i huvudet får man ha i benen, som de säger... Man ska inte släpa hem jobbrelaterade grejer över helgen, för då får man stressa hem på lunchen och leta upp sina saker som maken så omsorgsfullt har gömt och mer eller mindre kasta i sig maten. En timma går fort. Puh! Strax - back to work!

Av Jessica - 1 oktober 2012 05:50Jag gav mig ut på en liten fotorunda för att leta efter hösttecken igår efter fikan på Bomansgård. Riktigt härligt väder att promenera runt och leta i. Promenaden fick mig att längta efter Gåsajakten i Lindome den 4 november. Gåsajakten är en poängpromenad som jag gått många höstar (dock inte varje) sedan jag var liten och bodde i Lindome. Bara en månad kvar alltså och något roligt att se fram emot. Hur går det med hösten hos dig förresten? Ja, för du kommer väl ihåg fototävlingen som pågår här på bloggen? 

Av Jessica - 30 september 2012 17:01Tog en mysig söndagsfika på Bomansgård Kafé - bara ett stenkast från där vi bor - idag. Najs, hit ska jag gå fler gånger. En annan murrig höstsöndag kan jag mycket väl tänka mig att sätta mig där och äta långfrukost...

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:


 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggarVad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se