jesson

Direktlänk till inlägg 10 januari 2009

Fredag!

Av Jessica - 10 januari 2009 10:38

Oj, vilken fredag och avslutning på arbetsveckan!

Jag kan inte stoltsera med att detta varit min bästa vecka som kökschef - tvärtom! I uppdraget ingår: köra igång och tömma diskmaskinen, gå ut med soporna, tömma pappersåtervinningen, torka av bord och bänkar och det viktigaste av allt; att bjuda på fredagsfika vid halv tre-tiden, gärna på något hembakat. (Själv brukar jag sällan äta något av det som bjuds för jag är ingen kaffebrödsfantast över huvud taget. Det är däremot väldigt roligt att baka bullar och kakor...)


Vanligtvis brukar veckans kökschef mejla ut en inbjudan till övriga medarbetare, så att alla känner sig speciellt utvalda och välkomna till denna oftast enda gemensamma fika under en arbetsvecka.


Igår blev det inget mejlat och jag fick ta hjälp av en kollega med kaffekokandet för att det skulle hinnas med över huvud taget. Själv rusade jag förbi bageriet och slet med mig två kardemummakransar, slängde upp dem på två fat, tände några ljus och kallade till fika klockan tre! En halvtimma försent! Och inget föregående mejl som sagt var, som förklarat denna försening.


Jag kände oron ligga som ett nervöst daller i entrén, när jag rusade in med mina kransar, och såg arbetskamraterna titta på mig med sina sorgsnaste blickar. De trodde nog inte det skulle bli någon fika denna dag. Stämningen förändrades dock så fort de förstod att det trots allt vankades godsaker och kaffedoften började sprida sig i lokalerna... Ordningen var återställd.


MItt samvete har en del att jobba med just nu, för kvar till på måndag kanske det står disk i lunchrummet, soporna har jag inte varit ute med, pappersåtervinningslådan står otömd och jag körde inte en sista maskin disk innan jag rusade hem klockan fem. Stackars nästa veckas kökschef... Nä, jag får nog göra ett superröj på måndag morgon, för det här känns inte bra!


På kvällen gick vi hem till ett par vänner och där fick vi jättegod sallad, grillad kyckling, ost & kex och rödvin. Vi smygkikade på "Let's dance" och spelade ett halvt parti "Plump" innan vi alla gick hem till oss för att hundarna inte skulle vara ensamma för länge. Fortsatte så kortspelandet och kvällen blev sen innan vi rundade av.


Nu är det lördag och det är alldeles gråmulet väder. Jag har gått en sväng med hundarna, ätit god frukost och druckit en underbart god kopp kaffe. Jag har tänt ljus på vardagsrumsbordet, diskmaskinen brummar i bakgrunden, vimpeln vajar i vinden utanför fönstret, hundarna ligger i varsin del av soffan här bredvid mig och livet helt underbart!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 25 november 2012 14:10


   

Av Jessica - 22 november 2012 19:41


Ja, du ser rätt, det står Skapica.se i min nya header. Och bilden repeteras i det här inlägget. Men lugn, det är som det ska vara. Sidan har inte blivit kapad och/eller saboterad. Jag har pratat om det här ett tag, och nu börjar jag så smått fl...

Av Jessica - 22 november 2012 05:33


Det finns mycket vackert att se även den här årstiden om man bara tittar. Åkte förbi NK på Östra Hamngatan igår kväll och där hade de så fin julbelysning. Som kransar av ljus runt NK-loggorna på fasaden. På Kungsgatan syntes kungakronor med båd...

Av Jessica - 21 november 2012 05:46


Äntligen onsdag - en härlig dag! NyVana i småregn igår - tre personer var vi som traskade iväg, trotsandes mörkret och kylan. Det är skönt att trampa fram där i urret och framför allt är det skönt när man är hemma igen. Då är man värd en klapp på axe...

Av Jessica - 20 november 2012 05:40


Igår efter jobbet var jag så trött, så trött. Jag skulle åka och träna men hade ingen ork alls i kroppen. Med ett tryck över pannan, frusen och halvkymig, kröp jag till kojs redan vid åttatiden. Skulle läsa men somnade. Jag var vis som en gamma...

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards