Direktlänk till inlägg 17 januari 2009
Mmm... För ett tag sedan fick jag av min chef ett recept som hon hittat på "Allt om mat". Hennes kompis hade bjudit på denna rätt och det hade varit så gott, sa hon. Jag fick receptet och tänkte att jag skulle prova någon gång, trots att det skulle vara fryst salladskyckling och dessutom spenat i.
Igår kväll var det dags för testlagning. Istället för fryst salladskyckling köpte jag dock en grillad kyckling som jag plockade isär i smådelar. Spenaten fick vara kvar, och åh, vad gott det blev! Och så enkelt det var att göra. Jag var hemma från jobbet strax efter fem och klockan sex satt älsklingen och jag till bords och började äta. Perfekt fredagsmat!
Nåväl, här kommer receptet:
Kycklinglasagne
Ingredienser - 4 portioner
1 st schalottenlök (jag tog röd lök)
1 st vitlöksklyfta
250 g fryst bladspenat
4 st soltorkade tomater inlagda i olja
1 msk smör
5 dl färdig ostsås, Kelda
1 krm svartpeppar, nymald
1 st förpackning (200 g) färska lasagneplattor
1 st påse (250 g) fryst salladskyckling eller 1 hel delad grillad kyckling
1 dl lagrad ost, riven
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Tina spenaten och dela den i mindre bitar. Finhacka tomaterna.
2. Fräs lök vitlök och spenat i smör 2-3 minuter. Rör ner tomater, ostsås och peppar.
3. Varva lasagneplattor, kyckling och spenatsås i en smord ugnssäker form. Avsluta med spenatsås och riven ost. Grädda mitt i ugnen c:a 15 minuter. Servera med blandad sallad.
Min sallad igår bestod av isbergssallad, gurka, tomater, morötter, purjolök, solrosfrön, val- & pecannötter samt krossade linfrön. Det var jättegott till!
Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.