jesson

Direktlänk till inlägg 11 februari 2009

Sleepless in Tölö

Av Jessica - 11 februari 2009 01:01


Här sitter jag, mitt i natten. Det är ju lite ovanligt för att vara mig. Jag som oftast lägger mig tidigt på kvällen, gärna halv tio, tio och direkt när jag lagt huvudet på kudden somnar. Så var det faktiskt även tidigare ikväll. Men som sagt var, det är sportlov nu, och jag har en stor son, som rör på sig, ofta under annorlunda tider på dygnet. Oftast Inte på morgonen då. 


Han hade åkt iväg till en kompis som han skulle sova hos, men tjugo över elva öppnades ytterdörren och sonen och någon mer (?) grejade med något i köket. Maken gick upp och bytte ett par ord med honom, och då vaknade jag, och sen dess har jag inte kunnat somna om. Har räknat får, rabblat en avlsappningsramsa och nynnat på låten "Mr Sandman, bring me a dream..." men ingenting har hjälpt, sömntåget har gått. Får vänta på nästa helt enkelt.


Tråkigt nog kan jag inte turlistan, eftersom detta så sällan händer mig. Jag brukar alltid hinna med rätt tåg, så jag har ingen aning om när jag kan förvänta mig nästa avgång. Har inte sett till någon turlista heller, så jag väntar här, i ert sällskap. Härligt att slippa sitta här själv och har jag tur går det åtminstone något mer tåg innan morgonen.


Kan avlägga lägesrapport gällande tisdagen när jag nu ändå sitter här. Jag jobbade fram till fem, åkte hem och åt ett kokt ägg, sen åkte jag iväg till Friskis. Hade ju först tänkt mig att jag skulle träna skivstång, men det fanns platser kvar på cirkelgym-passet, så jag bokade in mig där istället. Det var tufft idag ska jag säga! Uj uj. Kände efter första varvet att jag nog fick dra ner lite på motståndet, men jag försökte hålla tempot. Kände mig bra trött efter passet, och när jag kommit hem och parkerat bilen undrade jag stilla för mig själv hur jag skulle orka ta mig upp och in hemma.


Väl inne fick jag lägga mig på golvet en stund och vila, för jag var helt färdig. Kan alltså inte rekommendera att äta så här lite som jag gör och sedan köra cirkelgym. Men när jag frågade Cambridge-konsulenten vid första tillfället angående hård fysisk träning, så skulle det inte vara några problem med det, enligt henne. Då litade jag ju på det, och step klarade jag ju av en hel timma första "kurdagen". Men två veckors träningsuppehåll och så ett spinningpass igår och nu detta. Även jag har mina begränsningar, alltså... Bara att inse.


Jag ska verkligen ha onsdagen som en återhämtningsdag, och så får jag se hur mycket jag orkar och kan ge på torsdag. På det passet kan jag "maska" lite om jag blir tvungen, det är det betydligt svårare att göra på cirkelgymmet.


Jag återhämtade mig efter att ha druckit en del vatten och tagit sista påsen pulver för kvällen, så det är absolut ingen fara med mig längre. Ska dock bli skönt med vila imorgon.


Jag sitter här och känner doften av de ljuvligt vackra vita liljorna som älsklingen köpte hem i fredags. De står här vid sidan om mig och sprider sin fantastiska väldoft. Det känns hemtrevligt och ombonat. Snart dags för en ny omgång - veckorna går fort. Strax helg igen!


Vi brukar köpa hem färska blommor så gott som varje helg. Det är en rolig uppgift inför helgen att stanna till i blomsteraffären och köpa "smågodis". Att riktigt välja och vraka vad man vill ha, och nöjd gå därifrån med ett knippe blomsterpaket under armen.


Oftast kommer det hem åtminstone några liljor och får jag bestämma helt och hållet landar det mestadels vita blommor i våra vasar. Jag tycker att vita blommor är otroligt vackra. Både när det gäller snittblommor och blommande krukväxter. De är så rena, så enkla och lätta att placera - så lätta att älska. Men en och annan färgklick är också välkommen naturligtvis. Den röda hibiskusen vi har i fönstret här i vardagsrummet har varit fantastisk ända sedan jag köpte den i somras. Den blommar och blommar, och sätter lite extra färg på vårt hem.


Nu tror jag minsann att tåget är på ingång! Jag stänger ner här och hoppas på att det är rätt tåg som kommer, så ses vi om några timmar. Klockan är nu tjugo i två... Kom ihåg tiden åt mig, ifall jag återkommer en annan natt. ;o)


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 25 november 2012 14:10


   

Av Jessica - 22 november 2012 19:41


Ja, du ser rätt, det står Skapica.se i min nya header. Och bilden repeteras i det här inlägget. Men lugn, det är som det ska vara. Sidan har inte blivit kapad och/eller saboterad. Jag har pratat om det här ett tag, och nu börjar jag så smått fl...

Av Jessica - 22 november 2012 05:33


Det finns mycket vackert att se även den här årstiden om man bara tittar. Åkte förbi NK på Östra Hamngatan igår kväll och där hade de så fin julbelysning. Som kransar av ljus runt NK-loggorna på fasaden. På Kungsgatan syntes kungakronor med båd...

Av Jessica - 21 november 2012 05:46


Äntligen onsdag - en härlig dag! NyVana i småregn igår - tre personer var vi som traskade iväg, trotsandes mörkret och kylan. Det är skönt att trampa fram där i urret och framför allt är det skönt när man är hemma igen. Då är man värd en klapp på axe...

Av Jessica - 20 november 2012 05:40


Igår efter jobbet var jag så trött, så trött. Jag skulle åka och träna men hade ingen ork alls i kroppen. Med ett tryck över pannan, frusen och halvkymig, kröp jag till kojs redan vid åttatiden. Skulle läsa men somnade. Jag var vis som en gamma...

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards