Direktlänk till inlägg 15 februari 2009
Fetakyckling med paprika, oliver och stora vita bönor
Ingredienser för 4 portioner:
4 st kycklingfiléer
2 st röda paprikor
6 dl vita bönor, stora, kokta
1 msk olivolja
salt, chilipeppar
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad oregano
200 g lätt fetaost
2 dl mjölkfri matlagningsgrädde
2 dl oliver
Tillagning:
1. Värm ugnen till 200 grader. Smörj en ugnssäker form med lite olivolja. Skär paprikan i klyftor. Lägg i paprikan, bönor och kycklingfiléerna och krydda med salt och chilipeppar. Ringla över lite olivolja.
2. Strö över basilika och oregano. Smula över fetaosten. Häll över sojagrädden.
3. Gratinera i c:a 40 minuter. Strö över oliverna. Garnera eventuellt med färsk basilika.
Ät och njut!
(Recept av Mia Troberg Elonq)
Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.