Direktlänk till inlägg 8 maj 2010
Jag är ingen storfikare, inte heller ett kakmoster, men en gottegris. ;o) Igår bestämde jag att jag idag skulle baka en kaka som familjen skulle få avnjuta efter kvällens middag, men OMG, vilken kalaskaka jag just bakat! Den här får familjen allt dela med sig av till mig. Är du också sugen på nåt riktigt gott, kladdigt och läckert kommer receptet här - så sätt igång & baka! Lätt att göra var den också - och det är ju ett plus i kanten. Receptet hittade jag i Salt & Sills "Krogbok". Det är inte den snyggaste kakan jag någonsin gjort och den ser kanske inte mycket ut för världen, men skenet bedrar.
Bild: Jessica Rambäck
Tryfferad chokladkaka 12-16 bitar
Ingredienser:
1 1/4 dl vatten
125 g strösocker
250 g mörk hackad choklad
5 äggulor
3 msk vetemjöl
250 g mjukt smör
5 äggvitor
125 g strösocker
12-16 små valfria chokladtryfflar
Gör så här:
Koka upp vatten och socker. Rör i den hackade chokladen till en slät smet och låt svalna. Rör ner äggulor och mjöl. Tillsätt det mjuka smöret. Vispa vitorna och vänd ner vispad äggvita och socker i smeten. Smöra och bröa en ugnsfast form eller bleck. Baka i 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna och tryck ner tryfflarna i den ljumna chokladkakan.
Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.