för alla goa kommentarer, kära vänner. =)
Här kommer då receptet på familjens nya favoritkakor. Det var med i lördagens GT-bilaga och kallades där mormors centerkaka. Eftersom det inte är min mormors recept kallar jag det helt enkelt bara Centerkaka. Hoppas inte upphovsmakaren blir upprörd för att jag lägger ut receptet här, men det här är så bra att man bara måste dela med sig! =)
Centerkaka
200 g smör eller margarin
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning: 24 centerbitar
Garnering: 24 Noblessechoklad
1. Blanda alla ingredienser (utom chokladen) till en smidig deg, använd gärna en matberedare. Låt degen stå kallt i c:a 30 minuter.
2. Dela degen i 24 bitar och rulla till bollar, lägg i aluminiumformar ställda på en plåt.
3. Tryck ner en centerkola i varje form.
4. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i c:a 12 minuter.
5. Ta ut kakorna från ugnen och lägg på en Noblesse så smälter chokladen till ett fint lock. Förvara kakorna kallt i kylen.
Enjoy!
Ann
24 maj 2010 21:11
Mmm...ska bums skrida till verket...