Direktlänk till inlägg 6 maj 2011
En del av uppdraget som tvåorna hade igår kväll - vid Lindälvsgymnasiets hotell- och restaurangprograms vårmiddag - var att själva göra en meny med vad som bjudas skulle. Det här är vad gästerna vid vårt bord fick i vår hand:
Lite svår att läsa, men det blev tydligen något strul med den halvtransparenta rutan vid utskriften och att jag sedan scannat in menyn gör ju sitt till också...
Upphovsman till denna fina meny var faktiskt vår son. Stolt mamma är jag som ni säkert förstår. Han är alltså inte bara söt, charmig och rolig, vår son, utan dessutom duktig och har öga för det estetiska. :)
Så här avlöpte kvällen: Klockan 18.00 blev vi som blivit inbjudna av sonen, J och C - de andra två i hans team - visade till vårt bord som bland annat var dukat med turkos servetter, lila och rosa sand- och stenrandsdekoration i mitten, blommor och fyra glas vardera. Fint! Sonen och J hade kökstjänst, så dem såg vi inte till under hela sittningen, men C serverade vårt sällskap vilket bestod av maken och mig, C:s pojkvän och hans farmor samt J:s pappa.
Förrätten var en jättegod sparrissoppa som jag definitivt ska be om receptet på! Laxen som serverades till varmrätt smakade jag på, men eftersom jag inte gillar fisk växte den tills slut i munnen på mig och jag fick ge upp. De andra vid vårt bord (som gillar fisk) var dock väldigt nöjda. Laxen föll isär fint och smälte i munnen... Pernodsåsen till var spännande att få smaka på men som sagt - riktigt i min smak var inte varmrätten.
Rabarbersorbeten som vi fick till dessert var däremot en höjdare. Syrlig, fräsch och god. På tallriken hade vi dessutom fått lite skivade, färska rabarber, mördegssmulor och hackade nötter att avnjuta tillsammans med glassen. Jättegott var det! Strax efter halv nio var vi mätta och belåtna och vi promenerade hem efter en mycket trevlig afton.
Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.