jesson

Alla inlägg under juni 2010

Av Jessica - 22 juni 2010 06:58

  

Foto: Jessica Rambäck


Igår tog AMC och jag en tur till Göteborg, ställde bilen på Heden och sen gick vi runt och tittade i butiker, på folk, byggnader, åt lunch och drack kaffe. Vi var bland annat borta vid nya hjulet, i Haga, på Järntorget, Kungsgatan, på Avenyn och i Nordstan. En härlig dag hade vi, och även om vi bestämt oss för att fotografera under dagen blev det inte så mycket av med det. Men det var bra i alla fall, så tack AMC för en riktigt härlig dag!


När jag kommit hem åkte jag och handlade lite grejer till mor, hämtade paket på posten åt henne, innehållandes bland annat mattor, och så hjälpte jag henne att få ordning på det innan jag åkte hem och åt lite kvällsmat.


Idag blir det toppenväder här i Kungsbacka, woo-hoo! Jag hade först planerat att jag skulle slänga mig i solstolen på baksidan, men jag är rädd att det blir alldeles för varmt där idag. Det får nog bli en tur ut till havet, för det är alldeles vindstilla här, och det orkar ingen människa med!

Hemester - del två

UTLANDSSEMESTER
Köp ett solariekort ā 10 ggr och använd alla under en och samma dag. Njut kvällen med mycket sprit eller måttligt intag av ricinolja
och natten med barhäng vid toalettstolen. Nästa morgon, gå ut
barfota och trampa i glas, vrid upp alla elementen på högsta värme och sitt sedan inne resten av veckan med foten i vädret. Skriv kort till dina nära och kära och skryt  om hur varmt och skönt det är.
 

I morgon, del tre: Alpsemester

Av Jessica - 21 juni 2010 06:21

  

Mia, AMC och Susanne för era kommentarer. Jag vill att ni ska veta att jag blir så himla glad när jag loggar in och ser att någon har kommenterat det jag skrivit! =)

Varsågod att ta bilden, Mia! Planerna för dagen AMC, hörs vi om inom en inte alltför lång tid - slå mig gärna en signal när du läst det här, för då vet jag att du är vaken. ;-) Susanne, ja, vi kör på det! Jag tror det kommer att bli toppen som sagt var!


Så här i semestertider tänker jag starta en miniföljetong här på bloggen. För en tid sedan fick jag av en väninna ett mejl med lite kul läsning som jag vill sprida vidare. Hemester hade det som rubrik och i mejlet gavs bra semestertips om kassan tryter. Jag delar med mig av dessa tips under denna vecka, så håll utkik om du behöver lite inspiration. Kanske något av följande superbilliga semesteralternativ passar just dig och din semesterkassa. ;o) Här kommer del ett:


FLYGSEMESTER
  

Packa 20 kg sten i den mest otympliga resväskan du kan hitta.
Bär sedan runt på den ca 2 timmar i din lägenhet.
Sätt dig i en barnstol, bind fast armarna från armbågarna i armstöden och be en så stor människa som möjligt att trängas bredvid dig. Försök sedan att äta med kniv och gaffel ur en liten papplåda. Be personen bredvid dig välta ett glas rödvin på dig och spy i en papperspåse.

 

I morgon, del två: Utlandssemester

Idag ser det ut att bli en riktig kanondag här på västkusten! Solen lyser, himlen är molnfri och jag tror att jag ska försöka bättra på min solbränna lite under dagen. Midsommarvecka och gott väder - kan livet bli mycket bättre? På tal om midsommar; igår såg vi filmen "Äntligen midsommar" med Daniel Gustavsson, Lisa Werlinder, Anna Littorin, Olle Sarri och Luke Perry. Vilken soppa - ett och annat glatt skratt fick vi, kan jag säga. XD

Av Jessica - 20 juni 2010 18:18

Idag har maken och jag varit med Sångerskan i Lerkil och tittat på ett hus som hon är intresserad av att hyra. Jättemysigt, och jag håller verkligen mina tummar för att hon får möjligheten till det, om det är det hon verkligen vill, när den dagen kommer.
 


Efter Lerkil tog vi en tur till Kållered och Chilli. Maken och jag ville titta på utemöbler och efter många turer, funderingar och olika önskemål verkar vi äntligen ha enat oss om vad vi vill ha:


Bild: Jessica Rambäck


Det kommer att bli skitbra tror jag! Maken får sin efterlängtade loungiga konstrotting och jag får min efterlängtade matgrupp - en bra kombination. Nu ska vi bara ut och skaka lite träd för att se om det möjligtvis ramlar ner lite pengafrukter alternativt invänta mannaregnet eller något annat pengamirakel. Skämt å sido, till midsommar är jag övertygad om att dessa raringar står på vår baksida, pryder sin plats, och ger oss möjlighet att bjuda in till många härliga och långa grillkvällar i sommar. Tror det stora bordet och sex stolar är det vi vill ha allra helst. Vad säger ni? Ska vi slå till?


Nu är sonen och maken iväg på fotbollsträning och jag ska alldeles strax börja med middagen. Ikväll blir det inte så extravagant; det får bli bra med vanlig spaghetti och köttfärssås med massa vitlök och färskriven parmesanost. Det är mat det också, och det är skönt att vara lite söndagslat, tycker jag. Sen blir det filmkväll - lugnt, fint och soft. Ahhh, det har varit en bra helg!

Av Jessica - 19 juni 2010 12:27

  
Dick och Susanne för era kommentarer. Dick, du får förklara sen... Susanne, jag tror du hade uppskattat Äskhults by, historien känns levande där. Jag kunde lätt tänka mig in i hur livet kunde te sig för en ung kvinna från förr som stod och undrade om någon stilig karl skulle komma promenerandes över backkrönet och bjuda upp till midsommardans...


Igår kväll satt maken och jag ute och åt middag på framsidan. Det var soligt men väldigt blåsigt till att börja med. Vinden mojnade under kvällen och det blev riktigt skönt att sitta ute. Mark, Sångerskan och Extra kom hit och vi satt ute och pratade till sent. När det var riktigt sent följde Extra och  jag med Sångerskan hem för att titta på film, men det tog inte lång tid förrän jag gav upp. Jag var jättetrött, så det var bara att gå hem igen och krypa till kojs.


Här har vi förresten Sångerskans fina hund och en av de galna kattungarna som hänger och slänger i gardiner och jackor, hoppar upp och ner på bord, i fönster, på fåtölj & soffa, och springer fram och tillbaks över golvet i full sula hemma hos henne. Några av ungarna ska till sina nya familjer idag vilket betyder att de vuxna katterna snart kan återvända till sitt hem i lugn och ro och återställa ordningen. De har INTE varit nöjda med att ha de små där hemma, säger Sångerskan.

  

Bild: Jessica Rambäck


Idag är maken hos svägerskan och svågern igen och bygger uterum. Snart klart, men lite återstår. Sonen är hos en kompis och jag sitter här och ska strax ge mig iväg till ICA för att handla middagsmat. Idag blir det grillad apelsinmarinerad kyckling med ris och sallad. Efter det tänker jag bjuda på hemmagjord ananaspaj. Sångerskan kommer hit och äter middag med oss i kväll. Trevligt!


Men innan det är dags för middag ska maken och jag hem till mor och se om vi kan få ordning på den trådlösa nätverks-USB:n som jag köpte häromdagen. Jag tänker försöka kika lite på TV idag också, eftersom det är prinsessbröllop. Är inte megaintresserad, men vill ändå ha lite koll. Folk har pratat så mycket om det här innan och det kommer nog att pratas en del framöver också så TV:n får stå på i bakgrunden när jag bakar och förbereder maten.

Av Jessica - 18 juni 2010 11:12

  
Eva, Mica, Mor och Camilla för kommentarer, hållna tummar & tår och för att ni finns!


Det blev en härlig dag i Äskhults by. Vi skulle stanna och äta glass på Bräutigams men de öppnade inte förrän klockan elva så vi tog utflyktsmålet direkt. Här är några av bilderna från igår:


Bild: Jessica Rambäck


Lammet var ett av två som vi stannade och kelade med. De var så himla söta, gosiga och klappsjuka! Tuppen var också en upplevelse att träffa. Jag har aldrig varit så nära en tupp (och höna) i hela mitt liv! De gick precis vid fötterna på mig och kluckade lugnande. Helt suveränt! 


Sen åt vi lunch på Trubaduren och därefter åkte vi hem till mig en stund och gick en promenad för att lugna nerverna inför provet. Klockan 17 var det dags och en och en halv timma senare var både AMC och jag klara.


Det kändes som att jag hade ganska bra koll och som att jag klarade av provet bra, men vi får väl se vad resultatet blir. Tror inte vi får reda på det förrän tidigast i slutet på nästa vecka, så det är bara att vänta.


När jag kom hem från skolan var maken och sonen på fotbollsträning, men de dök upp här strax innan åtta och undrade vad jag gjorde hemma. Jag hade ju sagt att det var provtid till klockan åtta. Det var inte så att de inte var glada att se mig, men de hade tänkt ordna med en liten överraskning. En stor härlig bukett blommor fick jag med bland annat doftpioner i och så hade de lyxat till det med kex och ost som vi åt till ett glas rosé. Fest, verkligen! =)


Idag sov jag ända till halv tio! Helt otroligt! Men det var skönt kan jag säga. Sen gick jag upp och tog hand om tvätten, bakade en kardemummakaka och nu väntar jag på att Extra ska komma hit och fika. Ska servera en kopp kaffe och kaka på baksidan i solen. Sen ska jag ta tag i dagens övriga uppgifter; planera middag, handla och fixa lite.

Av Jessica - 17 juni 2010 08:56

  

Sångerskan och Susanne för era kommentarer. =) Jag har "bara" tre getingrack hemma, Susanne, och känner mig välutrustad - du tar dock priset. ;o)


Ja, Sångerskan, jag tycker att vi hade en riktigt härlig stund där på klipporna vid Vallda Sandö igår kväll, och jag är ganska nöjd med bilderna. Jag hoppas att du också ska bli det. Du ska få en CD med alla bilder på, men tills dess, för dig och alla andra, kommer här ett litet smakprov från vår väskustska fotosession.

Foto: Jessica Rambäck  


Idag hade jag bestämt mig för att sova ut. Vaknade vid sju och det fick räcka. Nu har jag ätit frukost, tvättat, hängt ut tvätt, redigerat lite bilder, kört igång diskmaskinen, plockat undan och väntar på att AMC ska komma. Vi har prov i eftermiddag - skriver mellan kl 17 och 20 - och efter sex timmars intensivpluggande i solen  igår kände jag att jag inte kunde någonting till slut. Alltså ingen idé att försöka mata in mer. Det jag kan det kan jag och det jag missat kan jag inte göra något åt nu. Men det ska väl åtminstone räcka till att få godkänt i betyg hoppas jag.


Idag hade jag på förslag att vi skulle ta med oss våra kameror (och böcker - utifall att) och bege oss till Äskhults by, och det nappade AMC på. Men först blir det en fika på Bräutigams i Fjärås. Mysigt värre!


Håll gärna tummarna nu för att det ska gå bra för oss i kväll när vi skriver provet! Håll, håll...

Av Jessica - 16 juni 2010 07:58

  

Pratade precis med AMC. Eftersom jag väntar leverans från Schenker till mor bestämde vi att vi tar en "plugga-var-och-en-hemma-hos-sig-dag" idag.


Igår kväll bestämde jag att jag skulle ha en liten sovmorgon idag. Inte stiga upp när makens larm gick igång halv sex, utan jag bad honom väcka mig när han åkte till jobbet, men icke. Jag hörde hans larm, honom och sonen i köket, och till slut tror jag när de hoppade in i bilen och for iväg till jobbet. Men ingen väckte mig. Hade det inte varit för att jag är så himla morgonpigg, gärna vill komma igång på morgonen och hade AMC i tankarna + mors paket hade jag kanske sovit än. Karlar, dem kan man alltså inte lita på... ;o)


Nu har jag precis ätit frukost, sängkläderna blir rena i tvättmaskinen, täcken och kuddar hänger på vädring på baksidan och det kommer att bli en kanondag vädermässigt idag! Helt galet vackert är det ute och jag känner ett pirr i magen av förväntan. Äntligen sommarvärme!


Det blir alldeles säkert en liten tur hem till mor under dagen idag också. Med tanke på värmen i hennes lägenhet ihop med den ute och att det bland annat är en oscillerande golvfläkt från Svexo som kommer med Schenker så lär jag vara oerhört välkommen på Signes väg ASAP.


Ikväll är det utejympa med Friskis halv sju. Jag har längtat efter det jättemycket! Får se vad jag hinner med ikväll, för jag har även bestämt med Sångerskan att vi ska ha en liten fotosession ikväll. Tänkte ta med mig henne ut till havet för att ta lite vackra bilder i kvällsljus... Utejympan kanske får vänta.


Nu ska jag ta fram mina böcker och plugga! Än så länge inomhus, men snart badar hela baksidan i sol och dååå ska jag sitta UTE! =)

Av Jessica - 15 juni 2010 07:00

  

till AMC, börjar jag dagens inlägg med. Vi ses på skolan om en timma ungefär! =)


Tisdag morgon är det och solen letar sig fram här och där mellan de grå molnen, men jag är högst osäker på vad det kommer att bli för väder, så jag tar det säkra före det osäkra och hänger min tvätt, som snart är klar, inomhus. Ja, där var maskinen färdig, jag springer iväg och hänger den lite snabbt här... Å hej! Ja, så var den sysslan avklarad. Nu kan jag ägna hela dagen åt skolarbete om jag vill och orkar!


Jag var hos mamma en liten sväng även igår. Hon blir, som hon säger själv, snart överstimulerad av alla människor som kommer och går hos henne hela tiden! Ingen tid att landa har hon fått stackarn, för vi är på henne hela tiden, Bror, maken och jag med än det ena än det andra som måste fixas. Här ska du ha en TV, ett avlastningsbord, gardiner, matta, tavlor, bredband & TV-utbud. Bestäm dig, bestäm dig, vad vill du ha?! Det måste snurra rejält i huvudet på henne nu.


Idag ska avlastningsbordet hämtas på MIO. Vi ringde dem om det igår. De hade ett kvar, i utställningen, som vi bad dem hålla åt oss. Vilken tur! Sak samma var det ju med soffbordet - det var utgående och därför fick vi till ett rabatterat pris köpa utställningsexet! Ibland ska man ha lite flyt. Kanske en prisvärd platt-TV uppenbarar sig också, vem vet?





Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards