jesson

Alla inlägg under juni 2010

Av Jessica - 4 juni 2010 06:34

Det gick bra igår med möbelinköpen förutom när det gällde köksstolarna. De fanns inte i Bäckebol heller, så dem fick vi åka hem utan. Som tur var hade mamma redan kollat upp lagersaldot på nätet, så vi åkte inte till Göteborg i oförrättat ärende, utan begav oss endast till Mio i Mölndal och därefter till IKEA i Kållered.


Soffbordet som mamma ville ha på MIO var av utgående modell så vi köpte det sista, utställningsexet, och sparade därmed 1600 kr!!! FYND!


Idag ska AMC och jag träffas på skolan vid åttatiden och om jag får bestämma avslutar vi skoldagen med en lunch på Hamntorget, i solen, på bryggan, vid vattnet - mmm... It's Friday!


I eftermiddag ska Bror och jag träffas i mammas lägenhet och börja skruva möbler. Det ska bli jättekul och jag ser fram emot det väldigt mycket; att få se skissen nedan komma till liv och få möblerna på plats. Det närmar sig och jag längtar verkligen till inflyttningen. Det ska bli så gott att ha mamma nära - äntligen!

  



Av Jessica - 3 juni 2010 07:35

Redan torsdag, solen skiner, sängkläderna hänger ute på tork och jag ska alldeles strax svinga mig upp på cykeln och ge mig av till skolan.


Igår var AMC och jag på IKEA på eftermiddagen och kollade på mammas möbler. Det visade sig att soffan och fåtöljen som hon vill ha är i samma serie som de vi har. Vi har likadan smak när det gäller vissa saker mor och jag, och det bevisar än en gång det där med att äpplet och trädet...


Efter IKEA-besöket pluggade jag lite till, åt middag med familjen som skulle iväg på match och sen bestämde jag mig för att gå på ett spinningpass. Jag behövde rensa hjärnan, släppa på lite muskelspänningar i nacken och låta fräscht blod strömma igenom där. Underbart skönt var det!


När jag kom hem konfererade jag med mamma angående vissa saker och det resulterade i att jag fick cykla bort till lägenheten igen för att kontrollmäta en sak. Det löser sig, men än så länge är det lite meck med allting.


Idag hoppas jag att bror och jag kan åka till IKEA och beställa soffan och fåtöljen och köpa in resten av sakerna. Jag vet att köksstolarna inte finns i butiken i Kållered men de finns i Bäckebol så det blir nog en tur dit i eftermiddag. Får vi köpt allting idag har maken lovat att han ska hjälpa till att skruva möbler i morgon.


Men nu väntar först en cykeltur till Komvux för ett antal timmars studier.



Av Jessica - 2 juni 2010 06:34

Det blev hemmaplugg igår och tvätt och handling och massa "ska bara". Inte så bra, men jag hade mammas lägenhet i tankarna hela dagen och kunde inte riktigt koncentrera mig.


Jag städade lägenheten på kvällen och fy fan säger jag, det behövdes! Allt såg bra ut på ytan, men när jag tittade närmare och ur andra vinklar än bara uppifrån var det inte så kul. Jag blev nästan förbannad där jag gick och skurade. Inte på damen som bott i lägenheten innan utan på hennes anhöriga som gjort sista städningen.


Nåja, nu är det gjort och det luktade gott och fräscht igår kväll när jag var klar. Maken och jag mätte ut möblemanget när jag städat färdigt och med undantag för ett par justeringar kan vi snart vara igång med möbelinköpen och inflyttningen. Jag ska åka till IKEA idag/ikväll och provsitta soffan bland annat.



Av Jessica - 1 juni 2010 06:54

  


Vi hade fantastiskt härligt väder här på västkusten igår och det verkar bli aningen bättre ändå idag. Det blåste en hel del igår, men det gör det inte nu. AMC och jag satt ute och pluggade på lunchen och en stund efter det och det var helt ljuvligt.


På eftermiddagen åkte jag bort till Signeshus, för att hämta nyckeln till mammas nya lägenhet. Gjorde en snabbinspektion av lägenheten och insåg att fönstren behövde putsas och så vill jag gärna städa av med mina medel och på mitt sätt. Så idag är brodern engagerad för fönsterputsning och ikväll ska jag ta med mig skurmedel och attiraljer och fräscha upp där.


Dessutom blir det kontrollmätning, så att alla möbler som mamma tittat ut får plats som vi tänkt och sen blir det några möbelvaruhusturer framöver, för att inhandla allting och iordningställa boendet innan mamma kan flytta in. Det är mycket jobb, men jag är övertygad om att detta kommer att bli jättebra.


Efter nyckelhämtningen igår cyklade jag hem och lagade middag, som maken och jag intog så fort han kommit hem från jobbet. Sen bar det av till Göteborg och Liseberg. Maken ville gärna vara på plats tidigt för att få så bra platser som möjligt. Jag trodde inte det var nödvändigt, men en och en halv timma innan konserten började var vi hur som helst på plats. Och det visade sig att det inte var helt fel tänkt för oj vad folk det kom. Vi tog platser på andra bänkraden och fick där sällskap av Messis matte och lillmatte. Konserten var jättebra och det var verkligen en toppenlyckad kväll!


Idag blir det plugg igen. AMC och jag pratade igår om att vi skulle träffas på skolan halv tio eftersom hon ska till frissan först nu på morgonen. Det känns tråkigt att gå in och sätta sig en dag som denna, så vi får väl se hur vi gör; kanske blir det utomhusstudier även idag. Jag ska i alla fall efter frukost och dusch börja med att göra lite uppgifter hemma så får vi se vart vi hamnar sen.

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards