jesson

Alla inlägg under augusti 2010

Av Jessica - 5 augusti 2010 12:14

I måndags åkte vi runt och hamnade så småningom på klipporna vid Björlanda Kiles småbåtshamn. Vi traskade omkring i det gamla militärområdet och jag var lite nervös för vad vi skulle stöta på. En gammal mina här och var (!) kan man väl stå ut med kan tyckas, men varningsskyltarna, som återkom med jämna mellanrum, var skrämmande tydliga; området beträdes på egen risk... Gulp och svälj, men det gick bra och vi kunde sitta och njuta av utsikten och värmen.


I tisdags hade vi en hemmadag som inleddes med en lång, stärkande morgonpromenad. Maken och sonen hade träning på kvällen och sen var det A-lagsmatch som gällde. Jag tog en cykeltur och sen kom AMC och hennes mamma hit en liten sväng. Senare följde jag med Extra, Footie och Sångerskan till Cyranó där vi hade en mysig tjejkväll med god mat och lite prat.


Igår styrde maken och jag kosan mot Smögen. Där hade varken han eller jag varit på evigheter. Våra minnen därifrån var av midsommarfiranden från tiden innan vi ens träffats... Det var mysigt att vandra fram och tillbaks på bryggan, gå mellan husen, fika, titta på folk & båtar och vi hade en kanondag! Trots att vi var ganska trötta när vi åkte hemåt stannade vi till på Torp köpcentrum och kollade runt lite där.


    


Nu är maken iväg och jobbar en stund - semester, vad då? Medan han varit borta har jag softat, fixat lite med bilderna till det här inlägget och jag är jättenöjd med tiltshift-bilderna från Smögen. =) Nu kan jag nog dock inte förhala att det är städdags längre. Måste sätta fart; bädda sängar, dammsuga, tvätta golv, damma, feja, torka och greja...

Av Jessica - 2 augusti 2010 08:54

  
Varför har man fyra uppsättningar julgransdekorationer? För att man tänkt ha fyra julgranar ett år eller för att man har olika färgkombinationer olika år? Snarare det senare. Och så har man ju ärvt mormors och mammas julgranskulor, men försökt göra något annorlunda någon jul, när man känt sig lite "wild and crazy" och velat bryta traditioner och skapa något eget.


Och varför har man tomtar så att det skulle kunna stå en tomte på varje tom yta i hela hemmet? För att man tycker att det är skitsnyggt med tomtar överallt, eller för att man tror att man ska pynta med olika varje jul? Ingetdera skulle jag vilja påstå, utan för att man har svårt att slänga saker... "Det är ju synd, den har vi ju fått av.../haft så länge...", kan det låta. Men man kan ju inte ha ett helt rum fullt av saker man fått och köpt, men inte använder, det är helt enkelt inte försvarbart.


Men varför drar jag upp julsaker mitt i sommaren? Jo, för vi hade alla dessa julsaker i vårt förråd, tillsammans med grejer som jag redan kasserat en gång; lampor, krukor, tavlor, pinaler och bröte till förbannelse!


Ja, fredagen gick alltså i lättjans tecken för min del, men i lördags fick jag hantera ovanstående sammelsurium, efter makens grovröjning. Det tog en bra stund att välja ut, välja bort och sortera men slutligen fick vi plats med de saker vi valt att behålla längs en enda vägg i förrådet! Där samsas de nu med makens alla verktyg och snart ska ett draperi av något slag få trolla bort allting, visuellt.


På andra sidan i förrådet står numera baren, och det känns skönt att ha blivit av med den i vårt dressing room. Nu står där endast en liten club-fåtölj, förutom garderoberna, men tanken är alltså att det ska in ett skrivbord, så att det som för två år sen var ett kontor så småningom åter kan bli en arbetsplats där jag kan kreera. =)


Maken har fått fria händer när det gällde förrådet. Det har liksom alltid varit hans avdelning (varför ändra på det?) och så här har han gått loss och inrett "Bar Förrådet" med befintliga saker:

Han är jättenöjd, och i lördags kväll bjöd han upp Mark på invigning. Där satt de och tjôtade, drack whiskey och hade grabbkväll, medan Extra och jag satt här inne och tittade på TV en stund. När hon gått hem gick jag och la mig, läste och somnade.


Idag ska vi ut och åka; får se var vi hamnar. Inget är bestämt mer än att jag ska ta med mig kameran och att det förmodligen blir något kustnära utflyktsmål. Badkläderna ska packas ner också, ifall ifall... Nu är det dags för sen frukost och därefter ger vi oss ut på äventyr!


  

för kommentarerna på tidigare inlägg, AMC, Susanne och Mica. :)


     

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards