jesson

Alla inlägg under mars 2011

Av Jessica - 9 mars 2011 22:06


Ja, träningen bokade jag av tidigt idag. Skönt att känna sig förnuftig och inte tvinga kroppen till något som den absolut inte ville.


Har suttit ett par timmar och jobbat med bilder till Marks och JM:s hemsida idag och jag tycker att det är väldigt roligt att få jobba med den. Förutom det har det inte hänt så mycket här hos mig idag.


Jo, jag köpte ju förstås en bok när maken och jag var på ICA Maxi tidigare ikväll! Jag vet inte vad det var som hände, men när vi kom in i butiken kände jag att jag ville gå ett varv därinne. I vanliga fall bara trampar man på och genar för att snabbast möjligt ta sig till de avdelningar man ska. Man går inte runt och lullar, men idag var det något som fick mig att vilja göra just det.


Och där, bland massa andra böcker pockade "Handbok i digitaltofo" på min uppmärksamhet. Den fick följa med mig hem, rakt av! Känns som att den sammanfattar det jag lärt mig på fotokurserna jag gått och repetition är ju aldrig fel. En bra liten handbok att ha i sin ägo helt enkelt. Jag är nöjd och glad!


TV-tittande har jag hunnit med en del ikväll också. Lite handboll och tävlingsmatlagning har det blivit men nu är det färdigtittat för min del. Nu är det Milan som gäller så jag tar med mig dagens GT, kryper ner i sängen och ber att få tacka för mig för denna braiga onsdag!


Av Jessica - 9 mars 2011 08:46

  



Idag hade rullatorn i föregående inlägg kommit väl till pass!

Någon som har en sån att låna ut, kanske?


Gick och la mig som en förhållandevis pigg, fräsch och vältränad 42-åring igår kväll men när jag vaknade i morse kändes det som att kroppen hade åldrats nästan 40 år! 


Ömmande benhinnor, träningsvärk i skulder- & axelpartiet samt biceps och triceps dras jag med idag och jag känner mig så tung och osmidig i kroppen att det inte är klokt! Det får nog bli vilodag från träning idag är jag rädd. Jag har bokat in mig på ett spinningpass ikväll men som det känns nu gör jag klokast i att avboka det!

Av Jessica - 8 mars 2011 13:25


Jag har förmånen att känna många väldigt duktiga och begåvade människor, vilket jag är oerhört glad för. Här är en av dem, och förutom att hon bland annat är trevlig, snäll, gullig och rolig besitter hon även en otroligt vacker sångröst, som jag tänker njuta av i en alldeles speciell miljö till helgen. Blir du nyfiken? Det finns möjligheter även för dig att få höra henne sjunga så - TAG CHANSEN! ;o)

  

_______________________________________


I morse var jag ute på en uppfriskande promenad med en annan av mina fina och duktiga vänner; Nickan. Vi gick stadspromenaden, pratade och hade en härlig stund tillsammans. Hon har mycket bra saker att säga, den kvinnan, och en hel del tankeprocesser satte hon igång i mitt huvud denna morgon... Det är underbart härligt med människor som verkligen kan inspirera en! 


Och på tal om inspiration så fullkomligt sprudlar det i kroppen och spritter av fotograferingslust i och med det här fantastiska vårvädret vi bjudits på de senaste dagarna. Jag vill ut och fotografera! Intentionen är att jag ska ge mig ut i morgon och/eller på torsdag och leta lite vårtecken. Samtidigt är det hög tid för mig att efterlysa några trevliga evenemang att dokumentera framöver, så här kommer en enkel uppdragsförfrågan från mig. 

  

Tänk gärna på mig om det dyker upp något alltså!

(Klicka på bilden för att komma till min fotoblogg)

Av Jessica - 7 mars 2011 17:35


Vad är det nu som är i görningen då? Jo, ikväll skulle Ability kommit hit och spelat med mig, men istället blir det Sångerskan, pianot, psalmboken och jag... Berättar mer om det senare.


Men fjärrkontrollerna då, var kommer de in i bilden? Jo, de får symbolisera min tillfälligt uppkomna makt över vilka program som ska ses på TV (eller inte) då maken ska tillbringa natten på sjukhuset i Halmstad där de ska undersöka om han eventuellt lider av sömnapné.


Han ringde därifrån alldeles nyss och var rejält uttråkad, den stackaren.

De flesta tycker nog att det är jobbigt och tråkigt att vara på sjukhus, men oftast är man ju väldigt sjuk eller har råkat ut för något som behöver ses till, opereras eller plåstras om vid en sådan vistelse. Så är ju tursamt nog inte fallet för maken denna gång. Han mår bra förutom att han upplever ständig trötthet, vilket i och för sig kan vara nog så jobbigt, men SJUK är han inte i ordets rätta bemärkelse.


Mobilen måste han ha avstängd vilket betyder att han är helt avskuren från FB & internet, ljudbok och musik. Blir till att sitta i dagrummet och slåss med de andra patienterna om vad som ska tittas på på TV ikväll. Tror inte att han kommer att ställa till bråk om han inte får sin vilja igenom, men han kommer säkert att kyssa sina fjärrkontroller i morgon när han återser dem och får välja fritt bland alla sina favoritprogram. 

Av Jessica - 7 mars 2011 15:24

  


Nu har Sångerskan, Atlas och jag kommit hem efter en tur till Tjolöholm där vi bland annat råkade ut för ett otäckt och dramatiskt möte med fyra lösgående leonberger-hundar på ett isigt och riktigt lurigt avsnitt av naturleden. En av de andra hundarna (en hane) gick till attack mot Atlas, som var kopplad, varpå Sångerskan och de andra hundarnas husse samt de båda kombattanterna själva fullkomligt rasade ned för det isiga och branta berget när bråket skulle stävjas.


Det såg ruskigt otäckt ut och jag blev så rädd när den där bjässen till hund utmanade såväl Sångerksan som Atlas och det fanns inget jag kunde göra för att hjälpa dem. Aldrig att jag hade ställt mig i vägen för en sådan stor hund och dessutom gick allt väldigt fort! Ingen kom dock till skada som tur var, men usch vad uppjagade vi blev.


Efter den urladdningen satte vi oss på ett berg och pustade ut, drack en kopp kaffe och tittade ut över havet. Det var åtminstone skönt och jag är trots allt glad för att vi gjorde den här utflykten...

Av Jessica - 7 mars 2011 05:59

  

Äntligen var det söndag och klockan var fem. En förväntansfull Jessica drack en sista klunk vatten, musiken startade och dans fuego-passet var igång...


Det var fart och fläkt från första början och jag gillade det men jag visste faktiskt inte att jag hade alla dessa danser i mig; salsa, mambo, rumba, flamenco, cumbia och samba!


Det hade jag förmodligen inte heller - egentligen - men jag stod nära ledarna (för att bättre se hur man skulle göra) och när de rörde sig såg det så snyggt, proffsigt och bra ut och jag identifierade mig väl på något sätt med dem. Tur att det inte finns speglar i stora salen på Friskis för då hade nog min föreställning om hur bra jag verkligen var fallit platt till marken tillsammans med mitt ego.


Flera gånger under passet tänkte jag faktiskt på "Let's dance" och jag kunde nästan höra Tony Irving suckande kommentera mitt dåliga fotarbete och mina stela höfter, men det var verkligen roligt, jag hade jätteskoj och jag ska gå igen!

Av Jessica - 6 mars 2011 07:27


Wow, vilken vacker morgon - jag blir glad i hela själen! Jag har varit vaken ett par timmar, suttit och lekt lite i Photoshop och pillat med gamla bilder. Hittade bland annat ett foto på makens brorsdotter (som jag tror att hennes mamma eller pappa tagit) vilket jag gjorde i ordning med en ram, några fotohörn och ett makro. Så här blev resultatet:

Nu är hon inte så här liten längre - i fredags fyllde hon hela 9 år. Jösses vad tiden går fort! Vi ska på kalas och fira henne i eftermiddag när maken och sonen kommit hem från fotbollsträningen.


Nu ska jag för andra gången denna morgon trippa ner till brevlådan för att se om tidningsbudet varit här och levererat dagens G-P, och i så fall sätta mig under en filt i fåtöljen för att läsa igenom den. Eller kanske ännu hellre, om maken vaknat av att jag kört igång kaffemaskinen, kanske jag till och med tar med mig den till sovrummet och kryper under täcket en stund till. Det är lite småkyligt så här på morgonkvisten...

Tävlingar & utmaningar

Just nu pågår inga tävlingar eller utmaningar.

Min fotoblogg!

Skapica Photography

     

Instagram - SnapWidget

Motionssällskapet

3 besvarade frågor
Dagens citat

Veckans planer

Läser/lyssnar på just nu

 

 


 

 

   

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Jag på Spotify

Follow me on Spotify

Följ bloggen

jesson

Follow on Bloglovin

Följ mig på Twitter

 

Samarbetspartners:










 

 
Just nu buzzar jag ingenting...

     

Fler besökare

Bloggpunkten.se Toppbloggare

Blogglista.se bloggar



Vad händer i Kungsbacka?

Från när & fjärran?

Flag Counter

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards